Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 22:08 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 10:11

Mircea Lucescu (78 de ani) a anunțat că se retrage de la Dinamo Kiev, imediat după eșecul suferit în derby-ul cu Șahtior, scor 0-1. Ionuț Lupescu îl așteptă pe „Il Luce” la CS Dinamo. 

În luna octombrie, Ionuț Lupescu și-a anunțat revenirea în fotbalul românesc, consultant la CS Dinamo. Fostul internațional „tricolor” crede că Mircea Lucescu ar putea să își încheie cariera la clubul care l-a lansat. 

Răsturnare de situație la miezul nopții! Mircea Lucescu a plecat de la Kiev, dar urmează altă provocare: „Nu e finalul”
RETRAGERE
Răsturnare de situație la miezul nopții! Mircea Lucescu a plecat de la Kiev, dar urmează altă provocare: „Nu e finalul”

Ionuț Lupescu: „Chiar mă bucur că Mircea Lucescu s-a retras”

„Eu chiar mă bucur că s-a retras. Tot ce s-a întâmlat în jurul dânsului în ultimele luni erau situații istovitoare, cu sănătatea, războiul, drumurile lungi. Erau epuizante, chiar dacă Mircea Lucescu nu s-ar da niciodată la o parte din fotbal. 

E unul dintre marii antrenori ai Europei, ai lumii, este printre primii 3 ca trofee câștigate pe tot mapamondul. Trebuie să fim mândri că suntem contemporani cu el. Este în elită! Chiar dacă nu a antrenat în Premier League, Bundeslisa sau Primera, a fost ala aceeași cotă cu marii antrenori. 

A construit pe oriunde a fost. Un vizionar și un perfecționist! Se documenta încă de pe vremea lui Ceaușescu, când nu exista acces la materiale. A fost mereu în trendul fotbalului modern, contemporan”, a spus Ionuț Lupescu pentru GSP.ro. 

Întrebat dacă va încerca să îl atragă pe „Il Luce” la CS Dinamo, Lupescu a ținut să precizeze: „Întrebarea puteți să o adresați președintele clubului. Eu, momentan, sunt doar un consultant. Nu sunt angajat la club. Dar, cu siguranță, când Dinamo va avea stadion și academie, va fi nevoie de Mircea Lucescu. Sunt sigur că se va gândi să încheie cercul și să încheie cariera prodigios, acolo unde a început-o”.

FOTO. Imagini de colecție din cariera lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Pep Guardiola. Foto: Imago
Mircea Lucescu și Henrikh Mkhitaryan. Foto: Instagram
Mircea Lucescu și Serhiy Sydorchuk, la Dinamo Kiev Foto: Imago
Mircea Lucescu și Mykola Shaparenko. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu și Răzvan Raț
+34 FOTO

Mircea Lucescu, conferință de retragere din fotbal:

Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină - o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit.

Echipa asta a lui Dinamo are un viitor frumos. La fel are și fotbalul ucrainean. Dar pentru mine este complicat să merg mai departe cu acest război, cu lipsa fanilor. Toate minutele astea de liniște, de reculegere, sunt dificile pentru mine. Am devenit mai sentimental peste ani. Fiecare meci a devenit tot mai complicat pentru mine. E dificil să mă gândesc constant la toți oamenii nevinovați care mor. Nu pot combina asta cu fotbalul. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc fotbalului din Ucraina pentru acești 15 ani minunați.

Vă doresc pace, sănătate și un viitor fericit. Eu sunt aici de la începutul războiului, din 2014. Nu am părăsit atunci Donetskul. În ultimii doi ani, mulți fotbaliști cu experiență au părăsit echipa. Cei tineri nu îi pot înlocui imediat. Trebuie răbdare! Cel mai ușor e să critici și să blamezi. E necesar să susținem tineretul ucrainean
- -Mircea Lucescu

VIDEO. Mircea Lucescu, despre cheia succesului într-o carieră fabuloasă: „Când câștigi și ai succes nu mai poți să trăiești fără el că te îmbolnăvești!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Dinamo n-a bătut nici echipa de „C” în Cupa României Betano! » Burcă mai are o singură șansă: calculele calificării
FC BIHOR - DINAMO 1-1
Dinamo n-a bătut nici echipa de „C” în Cupa României Betano! » Burcă mai are o singură șansă: calculele calificării
Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!
POLI IAȘI - OȚELUL GALAȚI
Pacea din Copou » Poli Iași și Oțelul, egal în Derby-ul Moldovei: a 11-a remiză a sezonului pentru Dorinel Munteanu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”