OPINII  »  STRANIERI

Drăgușin s-a grăbit cu Tottenham

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 08:50 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 16:34

Managerul lui Tottenham, Ange Postecoglou, lasă să se înțeleagă că Radu Drăgușin nu este pregătit, încă, pentru Premier League. Deocamdată e doar un backup și-l tratează ca atare.

Protagonistul unui transfer spectaculos în ianuarie, de la Genoa la Tottenham, Radu Drăgușin a ajuns foarte repede să cunoască și cealaltă față a monedei. Dacă la începutul aventurii sale londoneze a bifat minute pe final de meci, o jumătate de oră cu totul, împărțită în 3 partide, în ultima vreme managerul Ange Postecoglou l-a uitat pe bancă. Cel mai recent, sâmbătă după-amiază, cu Wolverhampton (1-2).

Ange Postecoglou a dat cărțile pe față

Și pentru ca mass-media să nu-l mai sâcâie cu întrebări despre situația fundașului român, tehnicianul australian a dat cărțile pe față la conferința de presă de dinaintea partidei. Și ne-a spus:

Dacă doar jocul era tot ce îl interesa, ar fi rămas la Genoa. Dacă vrei să ajungi la un club mare, atunci e parte din proces. Nu l-am cumpărat pentru șase luni, l-am adus la acest club pentru mult timp și am văzut deja în acest sezon ce impact a avut să pierdem ambii fundași centrali. Nu mai vreau să se întâmple în viitor, de aceea e Radu aici. În următoarele trei, patru luni, până la sfârșitul campionatului, el trebuie să se adapteze și să muncească mult.

Drăgușin s-a grăbit cu Tottenham
Radu Drăgușin nu a fost până acum titular pentru Tottenham

 Ce ne transmite Postecoglou, printre rânduri, este că tricolorul nu-i de nivelul Premier League, la ora actuală. Și că va trebui să tragă din greu ca să intre în calcule, eventual atunci când va mai pica un stoper. Dur!

Ar fi fost Thomas Tuchel mai generos cu Radu Drăgușin?

Automat îți pui întrebarea dacă nu cumva, în perspectiva Euro 2024, i-ar fi fost mai bine la Bayern. La ce probleme a avut și are campioana Germaniei, cu accidentări pe bandă rulantă, inclusiv în defensivă, probabil că Thomas Tuchel ar fi fost mai generos cu Drăgușin decât Postecoglou. Dar e numai o supoziție.

Cert este că, pentru un jucător de vârsta lui, 22 de ani, pentru dezvoltarea lui, foarte important este să bifeze minute. Cât mai multe. Iar în pragul unui turneu final de talia celui care ne așteaptă la vară, chiar vital. Și dacă Tottenham l-a luat pe Radu "pentru viitor", Edi Iordănescu va avea nevoie de el în cel apropiat.

Mai bine Genoa decât „frate” cu banca la Tottenham

Privită situația în această lumină, pentru Drăgușin ar fi fost cu siguranță mai profitabil să fi rămas la Genoa. Măcar până în vară. 

N-o fi Serie A chiar de talia lui Premier League, dar Inter, Milan, Napoli sau Juve te țin „în priză" mai bine decât banca lui Tottenham și, din când în când, câteva minute pe final de meci în „cel mai tare campionat al lumii". Garantat!


Comentarii (29)
Andrei000
Andrei000  •  23 Februarie 2024, 15:05
Postat de godot pe 18 Februarie 2024, 09:55

Lăcomia impresarului l-a dus aici. A fost combinația lui Florin Manea cu directorul sportiv de la Spurs, singur a recunoscut că nu avea bani să-și plătească ratele la casă și că transferul ăsta i-a schimbat viața. Din păcate, jucătorul este sacrificat pentru interesele șacalilor de impresari, ca mai maereu. Putea să stea liniștit la Genoa până la vară, juca și la europene, și decidea atunci următoarea mișcare, după interesul sportiv, nu financiar. Se găseau în fotbal italian, care i se potrivește, niște cluburi care să-l dorească, gen Napoli, Juve, Roma. Păcat de jucător, exemplu de profesionalism și ambiție.

Daniel Levy decide acolo nu vreun aghiotant, nu prea merge pe combinatii cu el,mai ales ca vorbim de un impresar obscur, care nu stie cum sa isi faca acum reclama pe spinarea lui Dragusin. Cate echipe din Italia au investit in ultimii ani 30 de mil intr-un fundas? Doar Juve pe De Light, inainte sa ii prinda cu magarii in contabilitate. Unele transferuri se fac atunci cand ai oferte consistente nu cand vrei; cine putea sa garanteze ca nu se accidenta la Genoa pana in vara sau ca impresiona la EURO?!

Andrei000
Andrei000  •  23 Februarie 2024, 14:57

Ca suporter Spurs inca de pe vremea lui Juande Ramos(2008), pot spune ca cel care s-a grabit este dl jurnalist cu acest articol. Postecoglu a spus inca din ziua 1 despre Dragusin: este jucator de viitor care a venit stiind ca are o concurenta foarte mare. Si el si-a asumat asta la semnatura, nu e de vina agentul pentru semnatura pusa de jucator, alegerea ii apartine! In acelasi timp, atat Romero cat si VD Ven au lipsit perioade lungi in acest sezon(chiar deodata timp de vreo 4-5 meciuri) si s-a simtit crunt lipsa unui fundas centra pe calapodul antrenorului. Pe langa asta, Tottenham nu e clubul care sa investeasca 30 de mil intr-un jucator si sezonul urmator sa il trimita imprumut. Va avea ocazii sa joace titular in acest sezon, pentru ca cei 2 nu vor putea duce tot sezonul fara accidentari sau suspendari. Si Romero si VD Ven au istoric de accidentari iar Romero are in general galbenul garantat la fiecare 2 sau 3 meciuri. Asa ca rabdare cu baiatul !

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  23 Februarie 2024, 01:27
Postat de Akirox pe 19 Februarie 2024, 13:16

Fabinho cand s-a transferat de la Monaco la Liverpool, a debutat la aproape 4 luni de la transfer si vorbim totusi de un jucator care venea de la o echipa cu pretentii, nu de la o candidata la retrogradare. Dragusin, de bine. de rau, a prins niste minute deja. In Anglia jucatorii vin pentru proiect, pe termen lung, nu vin sa ciupeasca 6 luni - 1 an cateva sute de mii cum sunt ai nostri obisnuiti. Va avea si el sansa lui! Bine ca l-am jucat ani de zile pe Chiriches cand se antrena prin parcuri, (l-am mai facut si capitan), dar cu Dragusin ne punem problema daca reprezinta o solutie pentru Euro.

Pe ce criterii ar trebui selectionat daca nu joaca, in afara de criteriul (deloc de luat in ras ce-i drept) emotional? (adica in afara de o eventuala datorie morala pentru ca a evoluat bine in preliminarii). Este oare corect față de un jucator care pana la Euro va evolua meci de meci pe acel post (oricare ar fi jucatorul) să rămână acasă in detrimentul unuia selectionat doar din amintiri? Eu nu spun ca stiu care e solutia corecta sau inspirata...eu spun doar ca e o decizie dificila pe care Edi va trebui sa o ia, iar situatia asta incurcata e generata doar de ceea ce momentan pare a fi incompetenta impresarului lui Dragusin.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează