OPINII  »  EDITORIAL

Un gest urât. Jignitor

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 15:25 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 15:25

După ce a spulberat-o cu 5-1 pe CFR, Farul a bătut-o și pe Rapid, 3-1, succes grație căruia a urcat momentan pe locul 2. Miercuri, cele două combatante s-au aflat la egalitate, 1-1, doar atunci când Rrahmani a transformat penalty-ul dictat de Colțescu cu ajutorul VAR. Degeaba au protestat dobrogenii întrucât Nedelcu a dus mâna spre minge și și-a mărit suprafața corpului. N-a vrut, dar a comis-o, 11 metri fără dubii.

În rest, puștimea lui Hagi a dat tonul. A făcut legea. Pe lângă Louis Munteanu, ajuns la 10 goluri și 4 assist-uri, ai notat, Edi?, a înscris și Andronache, primul său gol stagional, asta în condițiile în care Cojocaru, autorul unei "duble" cu CFR, s-a accidentat și a dispărut din peisaj! Alături de N. Popescu și D. Grosu, pe foaie a intrat și Al. Stoian, un atacant de numai 16 ani!

Toți cei menționați, ca și Grameni, Sîrbu și Dănuleasa, dacă nu mi-o fi scăpat vreunul, au 20-21 de ani, nu mai mulți, brazilianul Marins de 22 fiind veteran pe lângă ei! Îi vezi zburdând și te miri de unde-i scoate Hagi, de unde-i inventează, aidoma unui magician.

Apropo, există un internaut, altminteri simpatic, care nu-l înghite pe managerul Farului și postează obsesiv, nu doar la articolele pe tema respectivă, "Hagi nu merită respect!". E atât de insistent încât te întrebi dacă-i serios ori glumește.

Indiferent de răspuns, greșește amarnic. Gică Hagi merită tot respectul, o adâncă reverență, pentru talentele pe care le descoperă, crește și lansează. Într-adevăr, are și el o problemă în sensul în care băieții plecați de la Ovidiu nu reușesc peste hotare. Corect, așa e. Doar că, nu vă supărați, care fotbaliști români rup gura străinătății în ultima vreme?!

Trecând la Rapid, care a adunat în play-off numai un punct din 18 posibile!, formația din Grant arată ca o păpușă stricată. Nu-i merge nimic, continuă să se prăbușească și, încă mai trist, lasă impresia că s-a împăcat cu declinul. De vină trebuie să fie și atmosfera, ambianța. Faptul că autoritatea lui Lobonț, antrenorul interimar, e periclitată din interior. Chiar subminată. Conducătorii nu știu ce vor și nici ce să ceară, fiecare trage în altă direcție. Vorbesc limbi diferite.

Un gest urât. Jignitor

Așa se explică și gestul lui Krasniqi, urât, jignitor, de a-i întoarce spatele lui Lobonț în clipa în care acesta, schimbându-l pe kosovar, a dat să-l îmbrățișeze la ieșirea de pe gazon. Zadarnic avertiza Dan Șucu, realist, logic, că „Orice discuție despre un alt antrenor face acum un mare rău clubului" dacă Daniel Niculae s-a trezit să declare „Șumudică e cea mai bună variantă pentru noi"! Jucătorii ce să mai înțeleagă și cât să asculte de Lobonț?!

Din păcate, rămâne în stilul Giuleștiului, în tradiția lui, să n-aștepte răul de la alții, ci să și-l facă singur, fără ajutor din afară. „Farmecul vieții" nu se dezminte, de aceea se simte nevoie unei mâini forte. Ca nu cumva Rapidul să termine play-off-ul pe 6 din 6, "lanternă roșie".


Comentarii (48)
ali.bec
ali.bec  •  27 Aprilie 2024, 12:06
Postat de dragan pe 25 Aprilie 2024, 18:28

ionescule, si ioanitoaia e fan Universitatea- si asta, inca de pe vremea cind Craiova (voastra) era MAXIMA! dar asta nu e singurul vostru punct comun: bunaoara, la fel ca tine, si ioanitoaia greseste indiferent daca e serios sau glumeste! restul e treaba garzii pretoriene- doar nu-ti imaginezi ca onorificul ti-a citit, vreodata, aberatiile?

Bre, dragane, tov. director scrie cel mai bine, dovada fiind faptul ca schreie cu pixul direct pe foi cu pătrățele! Deci pune la cerebel! Birdebil și gabenul nici nu mai citesc altceva.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  27 Aprilie 2024, 09:36

...daca azi se termina egal intre jiji si hagi mie mi se pare o intelegere intre nas si fin ...ne am saturat de cumetrii ...

dragan
dragan  •  26 Aprilie 2024, 17:54
Postat de talpaiadului pe 26 Aprilie 2024, 15:35

Ai scotocit tu prin intunericul gandirii si tot ce ai gasit acolo a fost un simulacru de atac la persoana, atacand un simplu pseudonim. Daca eram fatfrumos, harapalb sau ivanturbinca, ai fi interpretat in mod diferit comentariile mele? Tu si dobermanul sunteti culmea penibilului, niste oameni aflati la un nivel atat de scazut din punct de vedere intelectual, incat interpretati mesajul scris doar in mod concret, considerand articolele echivalentul comentariilor si pe Ioanitoaia egalul vostru. Iar cand alti useri va atrag atentia ca va dati in stamba in mod grotesc, va considerati a fi atacati pe nedrept, crezand ca userii respectivi fac parte dintr-o miscare oculta, care incearca sa va ingradeasca dreptul la libera exprimare. Tu insa esti sub nivelul dobermanului, care macar nu e atat de arogant incat sa-i ceara lui Ioanitoaia sa nu mai publice articole.

miscare oculta? mai degraba o miscare o-culta, un fel de rapidism cu domnul Sumudica maestru de ceremonii! daca erai fatfrumos, talpo? daca erai fatfrumos, o rugam pe las palmas cosinzeana sa te (mai) echilibreze: daca tot am reusit sa mihnesc o tara sfatuindu-l pe onorific sa nu-si piarda si ultima farima de credibilitate, macar sa va fac voua, vasalilor onorifici, un bine-fireste, ipotetic!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează