OPINII  »  EDITORIAL

Joshua Kimmich și tulpina bavareză

Articol de - Publicat sambata, 11 decembrie 2021 10:05 / Actualizat sambata, 11 decembrie 2021 10:05

Testat pozitiv acum două săptămâni, internaționalul fost antivaccinist va sta pe tușă până în ianuarie din cauza unor probleme la plămâni determinate de virus

Pele, bolnav de cancer la colon de mai multă vreme, s-a vaccinat și a trimis mesaje pozitive, deși la 81 de ani și cu boala lui e mai greu să debordezi de optimism. 

La 26 de ani, Joshua Kimmich a spus că nu dorește să se vaccineze, "din motive personale". Într-o Germanie cu cifra vaccinării de aproximativ 70 la sută, inclusiv oamenii de bază ai echipei naționale pot invoca motive personale.

Vidul de după Covid

Tocmai când se părea că Joshua își va schimba optica și va întinde brațul în calea acului de seringă, a fost depistat pozitiv. Pe 24 noiembrie. Au trecut două săptămâni, a lipsit de la mai multe meciuri, între timp s-a negativat, dar în urma bolii s-a ales cu niște probleme la plămâni, care-l vor ține pe tușă cel puțin până în ianuarie. 

Așadar, aproape două luni de absență. La salariul lui, de peste un million de euro pe lună, n-ar fi o problemă. Faci niște raze la plămâni, niște aerosoli, iei niște antibiotice, iar cardul țăcăne necontenit, clubul îți plătește cu două milioane absența și ignoranța.

Politica lui Bayern

Redutabilul club bavarez, chiar dacă tocmai îi mărise leafa lui Kimmich, a anunțat penalizări financiare pentru nevaccinații din lot. Alături de Joshua, grupul e întregit de Gnabry, Musiala, Choupo-Moting și Cuisance. Doar primul om de bază, ceilalți de umplutură, dar fotbaliști buni din moment ce-au ajuns la Bayern. 

E o măsură care dacă s-ar lua la noi, madam Șoșoacă și-ar pune șapte botnițe în loc de una, iar negaționiștii ar îneca Facebook-ul cu șuvoaie de texte despre îngrădirea libertăților.

Joshua Kimmich și tulpina bavareză
Joshua Kimmich (26 de ani) FOTO Imago

De neînlocuit?

Kimmich e un fotbalist mare de tot, tehnic, inteligent în joc, adaptabil, polivalent, mijlocaș central acum, după ce ani și ani a jucat fundaș dreapta, inclusiv în istoricul 8-2 cu Barcelona, când a și marcat. Mulți spun că va fi pentru multă vreme liderul bavarezilor și al echipei naționale, unde va trece lejer de suta de selecții (are deja 62). 

Dar iată că absența lui nu s-a prea cunoscut. S-a câștigat "Der Klassiker", apoi s-a mai măturat o dată pe jos cu Barcelona, 3-0. (Pentru amatorii de cifre, scorul ultimelor trei întâlniri bavarezo-catalane e 14-2!). Bayern nu e doar un club cu principii, ci și unul care are mereu soluții.

Nemții se îngrijorează, noi ne relaxăm

Vorbeam mai sus despre acei 70 la sută dintre germani care s-au vaccinat. Nou-desemnatul cancelar Olaf Scholz a spus că unul dintre obiectivele sale imediate este îmbunătățirea acelei cifre. Deja au revenit restricțiile. Bayern-Barcelona și Leipzig-City s-au disputat fără spectatori, și e vorba de peste o sută de mii, câți ar fi fost, în total, la cele două meciuri. 

Deocamdată interdicțiile funcționează la nivel de landuri, dar probabil că în curând vor redeveni generale. 

Cu cam jumătate din procentul de vaccinare al nemților, noi ne relaxăm și așteptăm Crăciunul în piețe, oboare, târguri, hypermarketuri, pe străzi, mai nou și pe stadioane. Redevenim liberi, dar și resemnați că n-o să batem niciodată Barcelona cu 14-2. Nici nu ne propunem asta, avem alte priorități. 


Comentarii (24)
chronic_6_0
chronic_6_0  •  13 Decembrie 2021, 15:48
Postat de radugon pe 11 Decembrie 2021, 17:17

Binefacerile vaccinării, prin prisma cifrelor furnizate oficial. Germania cea bună, ultravaccinată, 2 decembrie a.c.: „Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat joi 73.209 de noi infectări în interval de 24 de ore.” România cea rea, nevaccinată, tot pe 2 decembrie a.c.: „În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.149 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 18 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.”

Exact, tot mai bine in Romania, berea si micul merg si cu covid si fara. Am ajuns sa ne laudam cu 1000 de infectati pe zi :))) Trist este daca s-ar face cate teste ar trebui, si lumea nu ar mai ascunde covidul din ei, ar fi socant

adicn
adicn  •  13 Decembrie 2021, 11:51
Postat de radumatei pe 12 Decembrie 2021, 17:36

Oho, geme redacția Gesepe de specialiști în virusologie. După Geambașu, s-a gândit și Buzărin, între două cornere la Clinceni vs Voluntari, să-și dea cu părerea despre acest moft care este dreptul omului de a decide în legătură cu propria lui viață și sănătate. Băieții s-au cam plictisit după 30 de ani de democrație și li s-a făcut dor de Ceaușescu. Nu e singurul, pandemia a scos la iveală cam peste tot în lume acest ménage à trois profitabil între politicieni avizi de putere, „oameni de știință” avizi de bani și cetățeni speriați și docili. Avem de vândut câteva miliarde de doze, așa că fundul sus și las-o mai ușor cu drepturile omului și dovezile științifice. Oricum, imbatabil argumentul cu 14-2. D-aia nu batem noi Barcelona, că nu ne vaccinăm ca nemții.

Lasă-l, omule, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adicn
adicn  •  13 Decembrie 2021, 11:50

Se gândi olteanul Buzărin, doctor în virusologie multiplu premiat, să-și expună în ”gazătă”, o părere de tipul ***. Se pare că nu numai Kimmich ia bani fără să facă nimic. Măcar el e în concediu medical, are motiv.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează