OPINII  »  EDITORIAL ALIN BUZĂRIN

Lasă-mă, papa, la Melbourne!

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 18:54 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 19:12

De la Antipozi, Andreea Bălan îi ceartă mahalagește pe cei care pretind că divulița ar sta cam mult pe capul iubitului jucător de tenis Victor Cornea.

Îmi asum să pătrund pe un teritoriu poate neîngăduit. La tenis sunt mai degrabă diletant, iar la muzică am cu totul alte preferințe decât arta autentică a Andreei Bălan, una dintre "Andrelele" adolescente de acum mai bine de două decenii. "Lasă-mă, papa, la mare" e poate singura frază muzicală cu care am rămas din ampla discografie a autoarei. Pe vremuri, acel stihuleț și melodia aceea erau un fel de "number one across the nation". O națiune care abia trecuse de la Cântarea României la muzica ușoară de piață.

Diferență de notorietate

De câteva luni, presa mondenă (singura care își mai permite să apară, cotidian, în formă tipărită) stoarce națiunii fiori rozalii atunci când vorbește despre idila dintre blondina Andreea și brunețelul Victor Cornea. Cântăreața e o figură cunoscută a culturii contemporane, în vreme ce jucătorul de tenis nu se prea bucură de notorietate. Andreea are 2,5 milioane de like-uri pe Facebook (iată deci cam care e componenta culturală a nației, aproape o optime din populație suspină după "Lasă-mă, papa…”), în vreme ce Victor, cu 9 ani mai june decât binecunoscuta sa parteneră, e locul 65 mondial la dublu. Ceea ce e departe de frații americani Bryan, dar nici din cale-afară de rău nu e. Mergi în circuite, participi la turnee, plus Cupa Davis, unde Victor evoluează uneori pentru România.

Nu e simplu la dublu!

Acum, drumurile tenisului l-au dus pe Victor Cornea în celălalt capăt al lumii. Înainte de Australian Open-ul care va începe luni, sibianul "și-a făcut mâna" în turneul de la Adelaide. A alcătuit pereche cu un sârb, Dusan Lajovic, și au fost eliminați din primul tur al probei de dublu. Pentru asta au primit un cec de 1.620 de dolari, pe care-l vor împărți, frățește, pe din două. Victor va primi, așadar, 810.

Lasă-mă, papa, la Melbourne!
Victor Cornea și Andreea Bălan / Sursă foto: Facebook

Continentul diminutivelor

Fiindu-i nu doar parteneră de viață, ci și reazem al năzuințelor sportive, blonda îl însoțește pe Victor prin torida vară australiană. Stau amândoi la Hyatt (aproape 400 de dolari camera pe noapte, cam scump, având în vedere că partea masculină a cuplului a câștigat la Adelaide doar pentru două nopți), iar în timp ce el asudă la antrenamente, dumneaei se pozează cu căngurași, ursuleți koala și alte diminutive ale meleagului, marsupiale sau nu. Din slovele blondei răzbate un tușant simțământ de copilărie și de inocență, nu contează că șanteza va deveni în curând cvadragenară. Unii dintre noi rămânem copii toată viața, nu-i așa?

Like și dislike

Firește că șuvoiul de dulcegării australiene al divei curge năvalnic pe rețelele de socializare, iar miile de like-uri vin de pe ambele maluri ale viiturii online. Mai sunt însă și voci (feminine, că doar invidia, ca substantiv, tot feminină pare să fie!) care spun că prezența jumătății în preajmă i-ar putea distrage atenția sportivului de la prozaicele preocupări competiționale. Vituperată, tulburându-i-se gângurelile adolescentine produse la o etate, totuși, coaptă, Andreea iese de sub idilica Stea a Sudului și răspunde dâmbovițean: "Cucoană, habar n-aveți cât de greu le este jucătorilor de tenis în turnee, cât este de important să fie cineva din familie cu ei".

Urmează dublu mixt?

Suav ca un vers al amplei discografii din mileniul trecut, marca Andre. Lipsesc doar capotul din zenana, bigudiurile și papucii moi, care să nu asuprească monturile de la picioare. De aici încolo, discuția se poate duce la murături, zacuscă, oțet pe covoarele persane și alte preocupări gospodărești. Sigur că un asemenea sprijin îi va fi de folos lui Victor la Melbourne. Și poate că Andreea pune mâna pe rachetă și-și ajută jumătatea și la dublu mixt!


Comentarii (9)
pdirac59
pdirac59  •  15 Ianuarie 2024, 20:38

Domnule Buzarin: Imi place articolul Dumneavoastra. Obisnuiam sa citesc majoritatea Blogurilor gsp. Acum sunteti unul din putinele la care mai dau click. Dupa cum am lasat comentariu Domnului Ovidiu Ioanitoaia: va las si Dumneavoastra aici: Unii din colegii Dumneavoastra care au proslavit diverse institutii si actiuni guvernamentale: mastile, vaccinele obligatorii, inchiderea economiei (inchiderile / "lockdowns" - economiilor), probitatea agentiilor anti-doping, ... si si'au batut joc de oameni cu ceva caracter si/sau valoare (gen Djokovic sau Halep) ar face bine sa scrie niste articole in care sa explice cum vad pozitiile lor trecute ACUM. Si, cine stie, daca descopeara ceva incongruente, sau ceva greseli in aceste pozitii trecute: poate sa ceara iertare pentru dezinformarea la care si'au supus cititorii si TONUL foarte ireverent - atotstiutor cu care au facut-o. Daca neadavarurile trec complet neobservate si mergem inainte ca si cum nimeni nu le-ar fi spus si numeni nu le-ar fi auzit (citit) - ce sens are ori si ce? "Daca dragostea nu e nimica nu e." Daca adevarul nu exista, ce exista? Cu mult respect, va doresc toate cele bune si va multumesc.

Van_Basten
Van_Basten  •  15 Ianuarie 2024, 12:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

username_2
username_2  •  12 Ianuarie 2024, 18:36
Postat de 21lva pe 12 Ianuarie 2024, 16:09

Buzărine, să-mi dai clicku înapoi

dau o bere pt licență

Vezi toate comentariile (9)
Comentează