OPINII  »  EDITORIAL ALIN BUZĂRIN

Oare în locul lui Jese Rodriguez a fost J.R. din Dallas?

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 18:14 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 18:51

Dinamoviștii devin ridicoli atunci când spun că nu era vorba de Andre Ayew, ci de alt jucător, cu aceleași inițiale, A.A.

Sunt anumite știri care nu pot fi citite stând în picioare. Când îți pică sub ochi informația că la Dinamo urmează să fie transferat Andre Ayew simți nevoia să te așezi. Urmează apoi o respirație profundă, un pahar cu apă rece, eventual un antinevralgic.

De ce ar veni Andre Ayew?

Ce să caute Andre Ayew la Dinamo,? La penultima clasată din România? Chiar dacă nu prea joacă la Le Havre, la 34 de ani încă își mai face loc în reprezentativa Ghanei. Fiul mijlociu al marelui Abedi Pele, adică al decarului de legendă al lui Olympique Marseille, are o biografie fabuloasă, cu OM, adică echipa unde a strălucit taică-su, cu West Ham United, cu Fenerbahce. Știrea zburdă liberă câteva zile, oficialii clubului tac metafizic, o lasă să se rostogolească, până când vine dl. administrator special Andrei Nicolescu să pună lucrurile la punct. A fost o confuzie…

Un elvețian luat drept ghanez

Senin ca o zi însorită la Cancun, acolo unde șeful roș-alb și-a petrecut o bună parte a perioadei de transferări, dl Nicolescu ne spune că de fapt suporterii au confundat doi jucători. Pe Andre Ayew cu Albian Ajeti!!!! Păi, ce să-i faci dacă amândoi au inițialele A.A.? Îi confunzi, că se mai întâmplă. Cine e celălalt A.A.? Adică Albian Ajeti? E un jucător elvețian (însă numele îi atestă originea albanezo-kosovară) de 26 de ani, recent disponibilizat de Șumudică de la Gaziantep.

Oare în locul lui Jese Rodriguez a fost J.R. din Dallas?
Albian Ajeti în tricoul lui West Ham. Foto: Instagram

De ce n-au dezmințit imediat?

Dar cum să confunzi un elvețian cu un ghanez? Un caucazian cu un fotbalist de culoare? Andre ar fi putut fi confundat cu unul din frații săi. Poate cu Ibrahim, cel mai mare, care evoluează în Gibraltar, la Lincoln Red Imps. Mai greu cu celălalt frate, Jordan, care e la Crystal Palace, în Premier League. Sau chiar cu sora sa, Imani, pentru că taica Abedi a zămislit trei băieți și o fată. Dar în niciun caz cu un albanezo-helvet de la Gaziantep! Iar tu, clubul Dinamo, de ce nu spui de când a apărut pentru prima data știrea, stați, oameni buni, liniștiți, că nu vine niciun Andre Ayew? E o prostie pe care urmează s-o camuflăm în poleiala unei confuzii de inițiale.

Un Fabrizio de Bosfor? Nu, un românaș pus pe glume

Nu s-a vorbit doar de Ayew la Dinamo, ci și de Jese Rodriguez. Zvăpăiata și talentata extremă a lui Real Madrid de acum un deceniu a bătut muchia celor 30 de ani și după ce-a mai fost și pe la PSG sau Sporting Lisabona, s-a aciuat în Brazilia, la Coritiba. Femei, despărțiri, scandaluri amoroase, o viață de film. Iar „jurnalistul turc” Cetin Emre (probabil vreun Fabrizio Romano variant ayran și șuberek) a scris că știe el precis, Jese Rodriguez urmează să semneze cu Dinamo. Da, da, Dinamo Bukreș, cum îi zic turcii echipei ghiaure. Numai că acel pretins Cetin Emre e un român care s-a jucat de-a turcii și a păcălit o grămadă de lume.

Mirajul Săfticii

Nici de data asta clubul n-a zis nimic, nu s-a grăbit să infirme, desi era greu de crezut că un astfel de transfer s-ar putea face vreodată. Până la urmă e bine să se creadă că Dinamo strange ciopor marile vedete ale fotbalului mondial, fie ele și cam fezandate. Toată lumea abia așteaptă să se antreneze la Săftica, nu există altă voluptate comparabilă. Dar dacă și la Jese Rodriguez n-a fost doar joaca turco-românului, ci a fost tot confuzie de inițiale? Poate că nu era vorba de el, ci de J.R. din Dallas, ticălosul simpatic al serialului tv. E posibil, nu? Ce nu ne-a spus dl Nicolescu e dacă o celălalt A.A, al afacerii Andre Ayew, adică Albian Ajeti, vine sau nu. Dar oare mai contează?


Comentarii (14)
Alesd
Alesd  •  28 Ianuarie 2024, 10:06
Postat de m78robert pe 25 Ianuarie 2024, 21:24

Au mai fost jucatori de pe la Real sau Barcelona si au jucat la Dinamo dar tu n-ai de unde sa stii, ca esti jurnalist sportiv doar cu numele.

Așa e. Unul dintre ei e Gică Popescu…. Doar că a jucat doar la Barcelona nu și la Real Madrid ???????????? Și la Steaua au fost jucători care au jucat la Real Madrid & Barcelona. Spre exemplu, Hagi ???????????? Ai greșit puțin ordinea, dar e ok…

alexandru96
alexandru96  •  27 Ianuarie 2024, 18:49

*** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Averroes
Averroes  •  26 Ianuarie 2024, 16:14
Postat de cristian.constanta pe 25 Ianuarie 2024, 22:55

În esență, tu, cronicarule, ai dreptate! Ești un ANTI incurabil si nu te condamn! Chiar dacă suntem in genunchi astăzi, la toate capitolele, capul nu-l pleacăm. Obișnuiește-te cu ideea... Dinamo nu moare!

Sunteti in genunchi, fara dinti si cu gura plina

Vezi toate comentariile (14)
Comentează