OPINII  »  EDITORIAL

Curiosul caz al domnului Ancelotti

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2023 12:10 / Actualizat luni, 26 iunie 2023 12:11

Pe Carlo Ancelotti îl știm cu toții. Ca antrenor, dar și ca persoană. E un gentleman, un "don", nu e genul care să facă valuri ori să producă știri-bombă.

În aceste zile însă, "don" Carlo e în mijlocul unei situații cel puțin ciudate. E sub contract cu Real Madrid și, dacă pot să mă exprim așa, sub precontract (sau antecontract) cu naționala Braziliei. La care va merge din 2024 sau...

În suspensie, la propriu

Punctele de suspensie de mai sus nu reprezintă o eroare de scriere. E fix situația tehnicianului italian. În suspensie. Căci, da, așa cum voit lasă brazilienii să se înțeleagă, Ancelotti poate prelua "Selecao" oricând în aceste luni rămase până în iunie 2024.

Cu alte cuvinte, dacă va fi dat afară de la Real Madrid sau dacă, din cine știe ce motive, îi va trece prin cap să demisioneze, încă de a doua zi se poate urca în avionul de Rio ca să înceapă treaba acolo.

E așteptat de toată lumea, de la președintele federației până la jucătorii reprezentativi care, zice-se, au fost consultați și s-au arătat încântați de idee.

Obsesia

Curiosul caz al domnului Ancelotti

Ancelotti s-a transformat într-o mică obsesie pentru șefii fotbalului brazilian, care au fost de acord inclusiv cu trimiterea unui om de încredere al italianului care să stea, în toată această perioadă, alături de interimarul Ramon Menezes, venit de la selecționata U20.

Ba chiar dinspre Rio se spune că Ancelotti va putea sta pe banca Braziliei inclusiv la Copa America, programată din 20 iunie 2024 în Statele Unite.

Ce va face Florentino?

Întrebarea care se pune acum e logică: și cu Real Madrid cum rămâne? De când Florentino Perez e președinte, niciodată clubul madrilen n-a început un sezon cu un antrenor intrat în ultimul an de contract. Și care, cu excepția celor interimari, să știe deja că va pleca la terminarea campionatului.

Motivele sunt, cred, limpezi, Real Madrid e un club ce necesită un grad de concentrare de sută la sută și unde niciun fel de alte gânduri nu sunt binevenite. Oricât ar fi de serios (și este) Ancelotti, n-are cum, în mod natural, să nu arunce un ochi și spre situația de la naționala Braziliei. Măcar prin prisma întrebărilor ce-i vor fi adresate, probabil, la fiecare conferință de presă.

Mereu disponibilul Zidane?

Ceea ce în mod sigur pe Florentino nu-l prea încântă. Când l-a confirmat pe Ancelotti, știa de oferta pe care tehnicianul o are din Brazilia, dar pesemne nu s-a gândit că brazilienii vor face mișcarea cu 2024 (sau înainte dacă o fi cazul).

Poate că a mers mai departe pe mâna italianului și din cauza lipsei de soluții sau, de ce nu?, are un as în mânecă, dacă o fi cazul. Se spune prin Madrid că ar fi Xabi Alonso, care a produs o impresie excelentă în Bundesliga, dar pe care Florentino a fost tentat să-l lase să mai crească la Leverkusen, la îndemână fiind și varianta Zidane, care locuiește la Madrid și pare a fi, din nou, disponibil. Florentino nu-i genul care să nu aibă un plan de rezervă, mai ales într-o chestiune atât de importantă.

Speța numărului 9

Ziariștii spanioli pedalează deja pe ideea unor ușoare frecușuri între "presidente" și "mister" pe tema atacantului care să-l înlocuiască pe Benzema. Și care deocamdată n-a venit, căci Joselu, cu toate cuvintele frumoase și emoția pe care a transmis-o la prezentare, nu poate fi decât un back-up.

N-aș fi totuși atât de sigur că există aceste neînțelegeri, căci Ancelotti n-a fost niciodată un antrenor care să pună probleme. Dimpotrivă, pe unde a fost a lucrat cu ce a avut la dispoziție și n-a comentat.

Probabil că așa va face și-acum, mai ales că speța asta a numărului 9 e legată de situația lui Mbappe, fiindcă nimeni n-a luat de bună declarația lui Florentino cum că pentru Real Madrid transferurile s-au terminat ("never, never, never" zicea Florentino în vara lui 2003, când era întrebat dacă-l va achiziționa pe Beckham).

În acest secol, doar Del Bosque și Mourinho au beneficiat de 3 sezoane complete la Real Madrid. Sincer, n-aș paria pe faptul că Ancelotti se va alătura celor doi pe o listă, iată, destul de scurtă. Și nu m-aș hazarda să pariez pe ce bancă tehnică îl vom găsi pe italian pe 1 mai anul viitor. 


Comentarii (8)
raool90
raool90  •  27 Iunie 2023, 17:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

melcul_furios
melcul_furios  •  27 Iunie 2023, 16:33
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 26 Iunie 2023, 18:28

Pai Klopp a facut minuni la Dortmund in Bundesliga, acolo unde nimeni nu misca in fata cocalarilor de la Buyern, si-a cistigat respectul. Mourinho la fel, a cistigat trofee cu AS Roma. Pe mine m-a marcat faza cu Everton, dupa ce ca au probleme uriase in prezent, financiare, le pleaca jucatori, aproape au retrogradat, si golanul asta ii da in judecata, de parca nu ar avea destui bani, e ca si cum l-ai lua la pumni pe un om paralizat. Sa nu uitam si de norocul sau imens foarte enervant, mai ales in 2014 cand i-a furat titlul UCL marelui Simeone, unul dintre cele mai mari legende din antrenorat, dar si in 2022 contra lui Guardiolu. Totusi, nu vad care e problema cu antifotbalul, rezultatul final este tot ce conteaza, ce se intimpla pe teren este 0, crezi ca daca o echipa cistiga un trofeu jucind antifotbal o sa isi mai aminteasca cineva asta peste 20 de ani? Estudiantes a cistigat Cupa Intercontinentala in '68 jucind antifotbal dar mai toata lumea isi aminteste doar ca a cistigat, nu si cum. Concluzionind, sa nu uitam, cel mai important, ca acest Ancelot este un criminal, numele lui apare in Panama Papers, a fraudat statul englez de 1 milion de euro, in opinia mea ar trebui sa faca puscarie urgent si interzis pe viata din fotbal, legea ori este pentru toti ori pentru nimeni.

Hai sa nu inventam chestii morale unde nu sunt - exista un contract si un judecator o sa decida cine are sau nu dreptate. Daca tu ma angajezi sa sap in curte, eu vin si sap o zi intreaga si pana seara tu cheltui banii pe altceva e vina mea ca nu mai ai bani? Ar trebui sa accept ca am muncit pe gratis sau este vina ta ca ai cheltuit banii in loc sa ma platesti asa cum am stabilit?

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Iunie 2023, 19:54
Postat de thiamarcos pe 26 Iunie 2023, 18:56

Pot sa fiu tolerant fata de niste argumente subiective legate de contributia fiecarui antrenor pomenit de tine (Klopp, Mourinho, etc), pot de asemenea sa admit ca Ancelotti n-a fost fair-play in cazul Evertom (desi nici tu si nici eu nu stim de partea cui sunt argumentele juridice, deci cine este cel nedreptatit). Dar nu pot fi de acord cu tine cand zici ca doar rezultatele conteaza peste timp. Conteaza doar dupa ce eu, sau tu, sau orice martor al fotbalului vremii, ne-am dus. Pana atunci, conteaza doar frumusetea fotbalului. Chiar nu te inteleg, ce frumusete vezi in statistici, contrar celor ce vezi cu propriii ochi? Cand te uiti la un meci, AZI, conteaza ce vor zice stranepotii tai, nu ceea ce si simtit tu, indiferent de rezultat? De ce te mai uiti, atunci?

(Ca sa incep cu o mica gluma la ce ai spus tu, pot spune ca vad frumusete in statistici deoarece lucrez in acest domeniu.) In primul rind, tu chiar te mai poti uita la fotbal in ziua de azi, chiar si la echipa al carui suporter esti? In opinia mea calitatea fotbalului a scazut enorm mai ales in ultimii 10 ani, banii in principal au distrus fotbalul. Eu cind mai am timp liber ma uit de exemplu la generatia din anii 90 de la Madrid, numita La Quinta Del Buitre(Butragueno, Raul, Sanchis, Casillas), este atit de frumos ce fotbal jucau in comparatie cu fotbalul cocalar din ziua de azi, abia am reusit sa vad finala UCL de exemplu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close