OPINII  »  EDITORIAL

Când pui business-ul înaintea fotbalului

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2021 11:56 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 12:10

În doar câteva ore, Mihai Rotaru a luat decizii din care, cel puțin pe termen scurt, business-ul a câștigat, iar fotbalul a pierdut.

Vinerea trecută, la întoarcerea din Albania, unde Universitatea Craiova pierduse prima manșă a duelului cu FK Laci (0-1), finanțatorul oltenilor l-a vândut pe Alex Cicâldău lui Galatasaray și a pus punct "mariajului" cu antrenorul Marinos Ouzounidis.

Din punct de vedere financiar, Rotaru a ieșit pe plus: 6,5 milioane de euro de la turci și alte câteva zeci de mii economisite în condițiile în care, despărțindu-se pe cale amiabilă de antrenorul grec, n-a trebuit să-i achite despăgubiri.

Din punct de vedere fotbalistic, deciziile luate de omul de afaceri înaintea unui meci atât de important, precum cel cu FCSB, s-au dovedit un dezastru. Au dat echipa peste cap din toate punctele de vedere.

Chiar și în criza de formă pe care o traversează, Cicâldău era o piesă importantă în angrenajul oltenilor. Și impunea adversarilor. Dispărând, s-a creat un gol imens, pe care "interimarul" Bon n-a avut cu ce să-l umple.

Pe de altă parte, când trâmbițezi la TV că vrei fotbal - șampanie, că vrei titlul, dar tu îți vinzi cel mai bun jucător, mesajul pentru cei rămași să îndeplinească obiectivele este bulversant: "Ni se spune că la Craiova se vrea performanță, dar slăbim tocmai un compartiment, cel ofensiv, care și așa nu excelează".

Când pui business-ul înaintea fotbalului
FCSB - CSU Craiova 4-1 (foto: Cristi Preda/GSP)

Despărțirea de Ouzounidis, acum, este de asemenea discutabilă. Dacă Rotaru a simțit că tehnicianul grec nu se pliază pe filosofia Craiovei, în ciuda câștigării Cupei, momentul cel mai potrivit s-o "rupă" cu el era la finele sezonului trecut. Nu înaintea unui derby cu FCSB și a unui retur, cu Laci, ce se anunță crucial pentru viitorul echipei în Europa.

Grecul era și el nemulțumit de jocul echipei, în special pe faza de atac. Și i-a cerut întăriri. Inclusiv public! Însă finanțatorul i-a adus un portar, Lazar, doi fundași, Conte și Valerică Găman, și doar un singur fotbalist cu valențe ofensive, Mărieș. Fără experiență la nivelul Ligii 1, luat cu 5.000 de euro de la o retrogradată în Liga 3, Comuna Recea.

În cursul zilei de vineri, când a aflat că rămâne și fără "Cic", Marinos și-a făcut socoteala că n-are nicio șansă la titlu. Și așa a căzut de acord asupra unui "divorț" înainte de finalul contractului scadent vara viitoare.

În acest moment, Craiova e mai bogată cu 6,5 milioane minus procentele pe care trebuie să i le achite lui Hagi. Fotbalistic, în schimb, este cu căruța în drum. A rămas și fără cal, și fără vizitiu. Iar joi vin albanezii pe "Oblemenco"!


Comentarii (2)
anarhist
anarhist  •  27 Iulie 2021, 12:19

Cred ca a scrie despre lucururile evidente fara urma de talent reprezinta un talent in sine.

fibra
fibra  •  26 Iulie 2021, 12:14

Banii pe Cicaldau sunt impartiti pe trei ani.Asa ca? Albanezii au prima sansa in situatia in care sunt oltenii si fara public.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează