OPINII  »  EDITORIAL

Cobaiul

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 19:32 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 20:11

Dorin Rotariu a debutat la FCSB cu zero realizări. Dar asta era de așteptat. Experimentul lui Becali cu jucătorul de 28 de ani este însă de-abia la început

Dorin Rotariu a debutat la FCSB cu zero goluri, zero pase de gol, zero șuturi la poartă, zero atingeri de balon în suprafața de pedeapsă, o pasă lungă și alt zero în dreptul deposedărilor. 

Am spicuit din raportul de joc al nou transferatului la echipa lui Becali. Statistica este proastă și confirmă impresia lăsată omului care se uită la fotbal și care nu stă la masă cu cifrele lângă paharul cu bere.

Soldățelul de plumb

Ne așteptam totuși la altceva? Nu, după o pauză de jumătate de an. Știm deja că FCSB a devenit câmpul de experimente al lui Becali. FCSB este jucăria lui vie și imprevizibilă, cu atât mai tentantă cu cât soldățeii de plumb sunt înlocuiți de oameni în carne și oase. 

Care au emoții, uneori și personalitate, dar niciodată suficientă încât să refuze să fie cobai. Dorin Rotariu este ultimul cobai al lui Gigi Becali, pe care „savantul” l-a pus să alerge în tubulatura experimentului fără pregătire, la nici două săptămâni după ce fusese cumpărat prin mijlocirea unchiului său, fostul mare fotbalist Iosif Rotariu.

Plictisul savantului

Previzibil, "savantul" s-a plictisit repede de jocul în buclă al cobaiului, după doar 45 de minute. Atât a rezistat pe teren Dorin până ce patronul a ordonat schimbarea cu Ovidiu Popescu (altă comedie!). 

Schimbare justificată de fapt, pentru că, surpriză și nu prea, Roti cel mic a rămas același jucător pe care îl știam de acum 6-7 ani, când pleca de la Dinamo la FC Brugge. Tehnic, creativ dacă are sprijin, dar lent, puțin dispus la efort, absent în faza de apărare. 

Găurile de pe flancul drept al apărării FCSB nu erau din cauza lui Pantea ori a lui Lixandru, ci a noii perle transferate pe nepusă masă, fără nicio documentare, doar fiindcă așa a vrut nea Gigi, iar unchiul a fost de acord și și-a convins nepotul că astfel își va relansa cariera.

Cobaiul
Dorin Rotariu

Bla, bla, bla!

Povestea cu relansatul carierei este însă un alt bla, bla. Dorin Rotariu a semnat cu FCSB pentru că i s-a oferit un salariul lunar de 20.000 de euro, al 3-lea cel mai mare al echipei după Chiricheș și Florinel Coman și la egalitate cu Djokovic și Băluță. 

Pentru bani în primul rând a acceptat să fie încă unul dintre soldățeii de plumb ai lui Becali și doar în secundar cu gândul că nu știu cum își va relansa cariera. Căci este o absurditate în termeni să îți închipui că la FCSB ai avea prilejul să te reconstruiești într-un mediu profesionist, cu dublu profit, personal și pentru echipă.

Nu a trădat, e parte a acestei lumi

Stăm, privim, mestecăm și uneori înghițim toate minciunile acestea nu din naivitate, ci cu speranța absurdă într-un mai bine al fotbalului nostru, construit pe seriozitate și profesionism, pe solidaritate umană și sinceritate. Dorin Rotariu își era dator cu o alegere mai bună. 

Nu că ar fi trădat pe Dinamo mergând la FCSB, în lumea fotbalului contemporan nu mai e loc de fidelitate. A arătat că aparține acestei lumi care pune interesul mai presus de idealul unei vieți călăuzite de principii. Hai că de-abia acum v-am făcut să râdeți, este?


Comentarii (13)
danglumetu
danglumetu  •  25 Octombrie 2023, 07:44

de ce nu pot accesa dashboardm arata ''500 server error''? cumva, ''o mina criminala''?

cristiangrozea73
cristiangrozea73  •  24 Octombrie 2023, 14:30
Postat de anticenzuralasport pe 23 Octombrie 2023, 22:45

Pai doar știm din experiența proaspătă a GSP ce înseamnă aia cu profesionismul !!! GSP a găsit mediu profesionist in curtea elvețienilor pe care tocmai ce i au acuzat de ingerințe ,,la meserie,,!!!

Exact! Bine punctat! Iar când ar fi trebuit să plece toți în semn de solidaritate, s-au făcut că plouă! Mulți invocând rate la bănci sau mai știu eu ce prostie, ceea ce confirmă ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cristiangrozea73
cristiangrozea73  •  24 Octombrie 2023, 14:27
Postat de ali.bec pe 24 Octombrie 2023, 07:44

E total absurd să vorbești de trădare când e vorba de a doua cea mai titrată echipă din RO vs. un no-name din Berceni.

Dacă ar durea prostia, ai urla continuu! Tu ești unul dintre "fanii" unități militare bugetofage, bănuiesc! Ăia care laudă cu o echipă de caricaturi, ajunsă la retrogradare în liga a 3-a! Nu vă e bă rușine?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează