OPINII  »  EDITORIAL

De ce nu vă dați la o parte din calea Rapidului?

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 22:55 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 23:10

Rapid a câștigat derbyul cu Dinamo, 2-1, dar a fost echipa mai bună? Aspectul jocului și atitudinea jucătorilor celor două echipe spun ceva, tabela, altceva. Dinamo vrea mult și poate puțin, Rapid poate clar mai mult, dar afișează o suficiență pe care Bergodi ar face bine să o trateze cât mai repede.

Rapid continuă să fie luat prin surprindere. Au echipele acestea care joacă împotriva lui Săpunaru și compania ideea fixă că un meci de fotbal nu este câștigat de poziția în clasament ori de valoarea lotului și a transferurilor. Iar băieții antrenați de Cristiano Bergodi sunt de-a dreptul enervați că unii mai slab cotați nu își asumă condiția. Se pun de-a curmezișul, dom’le!

Cum maschezi lipsurile. Cum îți anulezi calitățile

Dinamo a încercat să strice feng shui-ul Rapidului printr-un fel de joc-școală. Tema era servită. Cum să faci să arate rău o formație mai bună. Cum să joci mai bine cu mijloace mai sărace. Sensul lecției a fost evident din primul minut, de la ocazia lui Abdallah. Prin atitudine și disciplină să compensezi diferența de valoare individuală. Prin subordonare unui plan tactic clar definit să maschezi lipsurile. Presing, curaj, insistență. 3 fundași centrali și doi laterali care ară banda în sensul porții adverse. Calitatea mijlocașilor dinamoviști, Ilic și Pavicic este pe hârtie sub aceea a lui Djokovic sau Albu. Practic, orice jucător dinamovist este sub valoarea omologului rapidist. Luați cotele de piață și veți vedea că nu este nicio exagerare. De ce pe teren se vedea altfel?

Burmaz pe grumaz

Când au simțit că se îngroașă gluma, Rrahmani, Papeau și Burmaz au dat drumul fotbalului. Intrarea lui Funsho a sporit dinamica jocului. Construcția dinamovistă s-a zdruncinat și s-a prăbușit cu zgomot. Velkovski a greșit decisiv la golul lui Burmaz, cum de altfel o făcuse și mai înainte. Pavicic are idei care îi depășesc tehnica, Gnahore, Neagu și Milanov sunt atât de noi la echipă încât e complet aiurea să îi evaluezi.

Cazul Djokovic

Rapid s-a folosit de toate resursele de energie și fotbalistice să bată Dinamo. Desfășurarea meciului este însă încă un avertisment după victoria de cazino cu U Craiova. 4-3 cu artificii, care puteau fi mai degrabă bombă cu ceas dacă nu era numitul Guran în poarta oltenilor. Derbyul cu Dinamo nu a fost încă o zi mai proastă, ci consecința atitudinii nepotrivite. Exponentul cel mai avizat al acesteia, croatul Damjan Djokovic, care pare că îi tratează pe toți de sus, deopotrivă adversari și coechipieri. Acum începi să pricepi de ce a fost evacuat din Turcia, iar mai apoi izgonit de la FCSB.

Are de lucru Bergodi și nu doar la scheme de joc. Are de lucru și Kopic, deși se vede că nu stă degeaba.Numai că liftul și-a pierdut toate firele și cade în gol, ca într-un coșmar. La Dinamo, primul coșmar este clasamentul. Celelalte sunt vise urâte.


Comentarii (77)
romanderoman
romanderoman  •  30 Ianuarie 2024, 10:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Ianuarie 2024, 16:39

...cum sa nu ne dam ?...ne dam ...ca asa am primit ordin de la gino burleanu si hategan ...cei care conduc fotbalul romanesc ...

Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  29 Ianuarie 2024, 10:21
Postat de Dobermannul pe 28 Ianuarie 2024, 12:36

E foarte posibil. Iar ultima miscare confirma. Sucu a pierdut portar de nationala si ... intamplare intamplatoare a primit imediat pe ... bilet tramvai alt portar de nationala de la Hagi.

Uite unde era micul Țiriac pentru care 400.000 de euro sunt bilet de tramvai. Păi băi nea doberman de grădiniță, dacă portarul titular al naționalei e cumpărat de un club imens, din top 10 ale Europei, cu 800.000 de euro, cam cât voiai să dea Șucu pe Aioani???

Vezi toate comentariile (77)
Comentează
Close