OPINII  »  SCANDALUL „SCOMMESSOPOLI”

Svetlana îl apără pe Radu

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 19:43 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 19:50

Mama lui Drăgușin ne aduce cu picioarele pe pământ. Pentru cei care stau cu picioarele pe gazon, 40.000 de euro înseamnă mărunțiș.

O mamă își apără fiul. Nimic mai firesc, pe spiritul matern se clădește lumea. Svetlana Drăgușin a sărit în apărarea fiului ei, Radu. Radu Drăgușin, fundaș central la Genoa și la naționala României.

Tânărul de 21 de ani este probabil cel mai în vogă fotbalist român, cu prezențe solide atât la echipa de club, una de tradiție în Serie A, cât și la naționala aflată în cursa pentru Euro 2024.

Colegul lui Nicolo Fagioli

Numele lui Drăgușin a apărut pe nepusă masă și cumva prin ricoșeu în scandalul pariurilor din Italia, așa numitul Scommessopoli. Nicolo Fagioli, internațional italian și parior înrăit, unul dintre principalii actori ai scandalului, a ales să colaboreze cu organele de anchetă.

Asta, mai pe înțelesul tuturor, înseamnă că a acceptat să toarne. Iar printre mărturiile (turnătoriile) mijlocașului de la Juventus, apare și numele lui Radu. Cel de la care Nicolo ar fi împrumutat 40.000 de euro acum un an și jumătate. Ca să își cumpere un ceas, precizează impresarul lui Drăgușin, Florin Manea.

Varianta neagră

Cazul care implică de la o zi la alta tot mai multe nume de fotbaliști, mulți de prim-plan, poate avea dezvoltări neașteptate. Între scenariul catastrofic al auto-proclamatului oracol Mitică Dragomir ("S-a nenorocit!"), demontat de el însuși la fraza următoare ("Doar nu o fi prost să recunoască și dacă știa că ăla pariază!"), și versiunea unui împrumut nevinovat, între colegi care se știau de la 16 ani, este posibil să aflăm orice.

Varianta neagră ar fi că Radu știa pentru ce sunt banii sau, mai mult decât atât, că "împrumutul" era o formă prin care el însuși paria.

Svetlana îl apără pe Radu
Radu Drăgușin și coechipierii de la Genoa, foto: Imago

Cealaltă lume

Pentru confortul nostru cerebral, să rămânem pe ipoteza că tânărul internațional român și-a împrumutat cu bună credință un camarad de juniorat să își cumpere un ceas.

De aici încolo intrăm însă în altă lume, aceea fotbaliștilor. Mai exact a banilor fotbaliștilor. Doamna Drăgușin ne atrage atenția, pe bună dreptate, că lucrurile acolo se petrec altfel decât în lumea...

Cum să îi spunem? Reală? A sărăcanilor care cumpără bilete și abonamente din care fotbaliștii mai apoi își iau salariile care le permit să își satisfacă toate capriciile. Să își cumpere ceasuri de zeci de mii de euro. Printre altele.

50.000 de euro este un ceas Rolex. În lumea aceasta a fotbaliştilor, 40.000 de euro nu reprezintă chiar o sumă atât de mare, cu toată lipsa de modestie. Dacă vorbeam de un milion de euro, probabil ne-am fi făcut griji.
Svetlana Drăgușin

Rolex? Nu e cam ieftin?

E clar acum. 40.000 e mărunțiș și doar de la un milion încolo aveam un deranj. Așa, la niște jdemii de euro, e doar un subiect pe care să îl mestece presa avidă de mizerii.

Dar Rolex de 50.000, doamna Drăgușin? Nu-i cam demodat, cam ieftinăciune? De ce nu un Patek Philippe? Sau un Richard Mille, faimosul ceas cu mecanismul la vedere la care făcea reclamă Rafa Nadal? Ia vedeți cam cât costă o jucărie din aceea!

Dar oricum, doamnă, este bine că ne aduceți cu picioarele pe pământ. Să știm pe ce lume trăim. De fapt, pe ce lumi trăim. A lor și a noastră. Cum s-ar zice, uniți sub tricolor, diferențiați la ceasuri.


Comentarii (26)
xipen
xipen  •  21 Octombrie 2023, 13:54
Postat de dani.ciobanu pe 20 Octombrie 2023, 15:55

Problema că ai intenția sau nu, ci scuzele extrem de penibile ale sportivilor când sunt prinși cu mâța în sac, vezi Halep, Pogba sau mai noi Papu Gomez - dopat, iar acesta se apără spunând că a consumat un sirop pentru copii, o fi și ăla contaminat cine știe. Drăgușin prin cu mâța în sac asta este, nu îl suport pe Geamby ăsta, dar să nu-i plângem pe fotbaliști, chiar deloc pe acești excroci

Dani *** esti un frustrat. Invcerci sa-l manjesti *** pe cel care este stalpul apararii si care este Curat, fara PROBE.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dani.ciobanu
dani.ciobanu  •  20 Octombrie 2023, 15:55
Postat de Acidutzu_67 pe 19 Octombrie 2023, 10:35

Geamby, de data asta ai dat-o de gard rau de tot...Dragusin nu merita articolul asta...Daca vroia sa parieze o facea el insusi, nu prin intermediul altui fotbalist...Speculatiile si presupunerile tale nu au nici o șansa sa fie confirmate de realitate, vrei doar sa aprinzi un foc aruncând apa de ploaie peste el...Daca un criminal isi cumpara un obiect contondent cu care apoi ucide, vanzatorul obiectului e complice la crima??? Absurd!

Problema că ai intenția sau nu, ci scuzele extrem de penibile ale sportivilor când sunt prinși cu mâța în sac, vezi Halep, Pogba sau mai noi Papu Gomez - dopat, iar acesta se apără spunând că a consumat un sirop pentru copii, o fi și ăla contaminat cine știe. Drăgușin prin cu mâța în sac asta este, nu îl suport pe Geamby ăsta, dar să nu-i plângem pe fotbaliști, chiar deloc pe acești excroci

adrian.7
adrian.7  •  19 Octombrie 2023, 17:00

Nu sunt absolut deloc fan Geambașu dar aici sunt de acord...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează