OPINII  »  EDITORIAL DAN UDREA

Răzvan Burleanu, de ce taci? Vineri ești obligat să răspunzi la aceste 6 întrebări!

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 20:44 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 20:49

Dacă e vreun capitol la care FRF să fi progresat în ultimii 9 ani, sigur acela e cel al comunicării. Tocmai de aceea, tăcerea lui Răzvan Burleanu din această săptămână, în care în spațiul public au apărut acuzații grave sau semne mari de întrebare privind integritatea lui sau a sistemului pe care îl conduce, se traduce în felul următor: se ascunde fiindcă are ceva de ascuns. De luni și până astăzi, zi de zi, măcar o temă importantă a lăsat o pată pe imaginea șefului Casei Fotbalului sau chiar a Federației și, implicit, a fotbalului românesc. Și Burleanu a tăcut: luni, marți, miercuri și joi a tăcut.

Vineri însă e programată o ședință a Comitetului Executiv, la finalul căreia e anunțată și o conferință de presă a lui Burleanu. Obligatoriu, dar obligatoriu!, are de dat explicații clare în următoarele 6 subiecte:

1. Cum e posibil ca Burleanu să dețină o firmă care oferă servicii cluburilor de fotbal în Bacău, cluburi care sunt în mod direct subordonate FRF, adică lui? Investigația a fost prezentată în detaliu de Costin Ștucan, în GSP.

2. De ce a refuzat FRF să răspundă mail-ului Gazetei Sporturilor, care a trimis în ziua de marți o întrebare referitoare la modul în care Rădoi a fost acceptat la cursurile pentru licențele A și Pro? Fără a avea carnet de antrenor, Mirel a fost primit la cursuri, lucru care încalcă în mod grav Statutul FRF și al Școlii de Antrenori. Altă dată extrem de promptă, de această dată FRF a tăcut. Vineri, Burleanu va trebui să explice!

3. Va lua vreo măsură la adresa lui Mihai Stoichiță, în urma reacției uluitoare pe care a avut-o către GSP, atunci când a fost chestionat pe tema acceptării lui Rădoi la licențe, fără carnet de antrenor? Directorul tehnic al FRF a spus exact așa: "La câte nereguli au existat în ultimii 40 de an, chiar n-are rost să vă apucați să dezgropați morții acum! În trecut, totul era făcut discreționar, abia acum sunt respectate regulamentele".

4. Cum e posibil ca un înalt oficial al FRF, practic al doilea sau al treilea om din ierarhia instituției, să se pronunțe în mod clar pe o speță care e în curs de judecare la comisia FRF? Mihai Stoichiță, într-un interviu la Orange Sport, a spus că Pintilii nu e vinovat, că nu a încălcat nicio regulă pe bancă și că s-a comportat cum trebuie să se comporte un delegat. Deci nu trebuie suspendat! Burleanu trebuie să explice cum își permite Stoichiță să facă acest gen de presiune publică înaintea unui verdict al comisiei!

5. Burleanu trebuie să explice și acuzațiile lui Bourceanu și ale altor 100 de foști jucători, prezentate în GSP, despre faptul că au fost îndrumați să facă Școala de Antrenori de la "Ion Kunst Ghermănescu", după care aceasta n-a mai fost recunoscută de Fedeație, iar respectivii au pierdut și timp, și bani.

6. După gestul oribil făcut de Vali Lazăr la amicalul Păulești - Dinamo, am auzit cele mai dure reacții posibile. Și bravo celor care le-au rostit! Dacă până și Tamaș a fost șocat, vă imaginați ce daune a provocat fotbalului românesc ceea ce a făcut acest așa-zis fotbalist! FRF însă doarne și nu e interesată să ia atitudine împotriva lui Lazăr. De ce? De ce are toleranță pentru asemenea gesturi chiar un președinte care a militat mereu pentru integritate și pentru o imagine care să atragă sponsori.

Răzvan Burleanu, de ce taci? Vineri ești obligat să răspunzi la aceste 6 întrebări!
Lazăr a scos din jambiere două perechi de chiloți de damă, roz și mov, pe care le-a aruncat către banca lui Dinamo

Dacă îmi spune cineva din FRF că Pintilii merită chemat la comisie fiindcă n-are licența Pro, dar Lazăr trebuie lăsat în continuare să arunce cu chiloți în antrenorii adverși, înseamnă că fotbalul a devenit doar o toaletă publică. Iar lângă ușa WC-ului stă chiar Burleanu, mândru că e votat în unanimitate.

PS: Zilele trecute, m-am nimerit pe străduța care duce spre intrarea angajaților FRF. Din față, un Mercedes nou-nouț, lat cam cât toată strada, a trecut din sens opus. La volan, Felix Grigore, îl cunoașteți de la Urziceni. Nu e important ce rol are la FRF, e important că, așa cum bine a scris colegul meu Costin Ștucan, în vreme ce fotbalul e în comă și, adaug eu, a ajuns în chiloți roz, șefii FRF stau comod în limuzine de lux.


Comentarii (33)
gohanel94
gohanel94  •  30 Ianuarie 2023, 13:01

Așa da articol! Bv D. Dan Udrea

Siledima72
Siledima72  •  27 Ianuarie 2023, 19:46

Domnul Dan,noi chiar suntem toti prosti si ***,asta ne baga pe gura cupa satelor si alte tampenii,chiar are politica ceausista in sange,a se citi comunista,totu-i bine si frumos cat mie i-mi merge bine!!!Dar cu fotbalul mare cum stam,nu mai bstem pe nimeni!!!????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Ianuarie 2023, 10:01
Postat de anticenzuralasport pe 26 Ianuarie 2023, 23:25

Udrea , Udrea...Nu cu tine era în studiou Cornel Dinu când a vorbit de Valiza 2 ...zeci de procurori care se aflau in stadion ,șef de serviciu secret care a atenționat cluburile implicate cs valiza să ajungă de la CFR la Dinamo și să nu se întâmple altă combinație ? Domnule,asta de ce nu îl întrebi pe Burleanu ?Sau măcar de ce nu i-ai pus întrebări lui Cornel Dinu...?

Orice intrebari ar pune ori nu va primi raspuns ori va primi o minciuna si totul merge mai departe. Intrebari ar trebui sa puna procurorii dar ...

Vezi toate comentariile (33)
Comentează