OPINII  »  EDITORIAL

Toți egali în fața legii? Bullshit!

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 19:03 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 19:04

Un șofer condamnat, altul în libertate. Felul în care acționează justiția noastră crește neîncrederea oamenilor în societățile libere, așa cum România se străduiește de 30 de ani să devină.

O zi ploioasă de 11 ianuarie vine cu două știri care te fac să te întrebi și mai mult ce fel de țară e aceasta în care trăim. Cele două știri sunt:

1. La Tribunalul București a avut loc un nou termen al procesului în care Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, este anchetat pentru omor, după ce a cauzat un accident ce s-a soldat cu moartea unui tânăr în 2019.

Mario Iorgulescu era drogat și beat la volanul unui Aston Martin care mergea cu 240 km/h.

Termenul în sine a durat doar 5 minute, pentru că unul dintre avocații angajați de familia Iorgulescu, Mircea Popescu, a formulat o nouă cerere de recuzare a judecătoarei Manuela Orzață.

REȚINEȚI: la aproape 3 ani și jumătate (3 ANI ȘI JUMĂTATE) de la momentul producerii evenimentului, procesul e în stadiul de analiză dacă judecătoarea trebuie sau nu recuzată.

2. Curtea de Apel București a decis astăzi să o condamne pe Marcela Leonte, șoferița care a accidentat mortal două persoane, în februarie 2021, în zona Andronache, fiind și sub influența băuturilor alcoolice. Decizia definitivă a instanței e de 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Instanța a mai acordat daune morale și materiale de 800.000 de euro către rudele celor două fete decedate.

REȚINEȚI: la mai puțin de 2 ani (2 ANI) de la momentul producerii evenimentului, cazul are parte de o decizie definitivă.

Pentru cine nu e foarte la curent cu cele două cazuri, o scurtă recapitulare a contextului.

CAZUL MARIO IORGULESCU

- Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea

- El rula cu o viteză de 240 km/h

- Avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare

- A fost trimis în judecată în septembrie 2019

- La două săptămâni de la accident, a fost transferat de familie în Italia

În prezent, fiul șefului LPF e în libertate, în Italia, de unde a început să ne țină lecții pe rețelele sociale.

Toți egali în fața legii? Bullshit!
Mario Iorgulescu

CAZUL MARCELA LEONTE

- A pierdut controlul maşinii, a lovit un stâlp, după care a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o tânără de 20 ani

- Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

- A susținut în instanță că nu are experienţă pe o maşină cu cutie automată de viteze şi ar fi încurcat pedalele autoturismului. Ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână

- De astăzi, ea e în închisoare

Evenimentele rutiere și tragediile au, evident, asemănări și deosebiri. Diferența majoră vine de la statutul social al persoanelor care s-au aflat la volan. Una cu relații, cu un părinte cu conexiuni, cu bani foarte mulți și o alta care, probabil, reprezintă media societății în care toți trăim.

Democrația este, după expresia lui Churchill, cea mai proastă formă de guvernământ cu excepția tuturor celorlalte. Dar ceva s-a întâmplat și cu democrația dacă într-o singură zi ea poate genera o asemenea diferență de tratament.


Comentarii (74)
caponnehhk2
caponnehhk2  •  14 Ianuarie 2023, 11:53

Felicitări pentru articol! În noiembrie 2022 v-am numit Dan Q.atar Udrea și v-am asemănat cu o ***, suspectam că *** faceți reclamă Cupei Mondiale de fotbal, prea lăudați organizarea de acolo. Îmi cer iertare pentru cuvintele urâte. Recitind acel articol, ceea ce ați scris ulterior și articolul de față, am înțeles că am greșit. Felicitări încă o dată!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  12 Ianuarie 2023, 19:38
Postat de Catalynn_. pe 11 Ianuarie 2023, 22:23

Sincer!? Io cred ca in prezent da! Depinde ce “spate” ai. De exemplu dacă te cheamă Biden nici măcar nu ajungi la judecată, dacă te chema Trump riști pedeapsa capitala … ai auzit cred de laptopul ăla abandonat de “primul fiu” la reparat, nu!? Pai acolo sunt dovezi pt fapte mult mai grave decât un omor prin imprudenta, fie el și cu circumstanțe agravante. Și … nimic!

E normal, Trump a fost declarat "dusmanul poporului" de catre noul regim.

Dobermannul
Dobermannul  •  12 Ianuarie 2023, 16:22

"Egali in fata legii" Un exemplu recent. UBB stabileste ca teza de doctorat a ministrului Bode e plagiata. Si tot UBB permite minstrului Bode sa-si corecteze teza. Uite asa se stabileste ca plagiatul nu este infractiune pentru conducatori ci doar pentru condusi.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează