OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

O bucurie prea mare pentru o victorie așa mică?

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2022 21:51 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 17:43

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Nimic nu poate fi prea mult acum, la Dinamo, pentru că echipa se chinuie în Liga 2 cu echipe pe care le întâlnea alteori doar ocazional, în Cupă sau în amicale. Azi, 1-0 cu Unirea Slobozia, victorie sărbătorită intens

În situația în care se află Dinamo acum, trebuie să-și ia bucuriile de unde poate, când poate. Viitorul e mai mult decât incert. Dinamo a trăit așa și victoria cu Tunari, victoria cu Chiajna, calificarea de la Târgu Jiu. Acesta e nivelul și trebuie să fim realiști în a privi și analiza prezentul.

Găsește bucuria acolo unde poți

Muzica din vestiar, după meci, cu Amzăr cărând boxa portabilă la final alături de bagaj, spre autocar (nu vă faceți griji, și la Unirea Slobozia a ieșit un jucător cu boxa după el, la oaspeți însă a rămas nefolosită), poza de grup postată de majoritatea jucătorilor, care transmite într-un mod aparte euforia (inclusiv a lui Burcă), isteria din tribune și de pe bancă din ultimele minute ale partidei, când, după eliminarea lui Iulian Roșu, finalul a devenit incandescent… Toate contribuie la imaginea lui Dinamo din această zi de 4 octombrie.

O bucurie prea mare pentru o victorie așa mică?
Poza de grup din vestiarul lui Dinamo

Cei 22 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, unicul căpitan aplaudat în minutul 74 al meciului (ca un arc dureros peste timp, fatidicul minut 74 de la Oltenița) au marcat evoluția „câinilor”: „Parcă am simțit că ne-a ajutat astăzi, de acolo, de sus. Astăzi, ceea ce este cel mai important, în această zi tristă pentru Dinamo, am arătat multe din lucrurile pe care căpitanul nostru, Cătălin Hîldan, le-a avut: determinare, spirit, agresivitate. Nu am cedat nicio clipă și mă bucur pentru asta”, a spus Ovidiu Burcă.

Din nou, pare mult, pare exagerat pentru un meci atât de mic. Dar nu este. Dinamo trebuie să-și tragă seva din orice resurse de care dispune, ca să supraviețuiască într-un fel sau altul. 

Fără bani, fără stadion, fără un viitor anume. Dar cu suflet

Acum trăiește, printre altele și alții, din paradele lui Dujmovic, cursele lui Amzăr, viziunea lui Bordușanu, eroismul lui Pop - marcatorul de azi, țintit din toate părțile de adversari, coate în coaste, crampoane pe gleznă, lovituri în cap -, tehnica lui Ghezali și prin lupta fără oprire a căpitanului fără banderolă Neluț Roșu, care, atunci când echipa e în atac, e la marginea careului advers, când echipa se apără e instant în propria jumătate, recuperează, respinge, ordonează, creează, distruge, neobosit în efortul său. 

Dinamo trăiește din încurajările fanilor, care fac diferența chiar și într-o deplasare la Giurgiu, redusă ca număr, pe un stadion străin, considerat „acasă”. Pentru că Dinamo practic nu mai are un loc al ei, chiar și fără să aibă terenul suspendat. Acum, locul ei este… oriunde. Oriunde cântă acești suporteri și oriunde jucătorii se bat, suferă, transpiră, indiferent ce arată tabela la final.

O bucurie prea mare pentru o victorie așa mică?
Apus special la Giurgiu, în timpul meciului Dinamo - Unirea Slobozia 1-0

„Tricoul lui Real Madrid este alb. Se poate murdări de noroi, sudoare, chiar și de sânge, dar niciodată de rușine” 
Santiago Bernabeu, un citat de ținut minte în orice context


Comentarii (17)
creeperno807
creeperno807  •  05 Octombrie 2022, 22:44

Mai raman 2,5 milioane euro datorii, falimentul isi ia talpasita

istet10
istet10  •  05 Octombrie 2022, 19:06

Curat reconfortant ! Mare satisfactie produce situatia actuala in care este Dinamo. Si erau unii care tipau: Dinamo nu va retrograda vreodata! Acum sunt unii la fel de convinsi ca falimentul este imposibil.

Vasi86
Vasi86  •  05 Octombrie 2022, 16:57
Postat de ionutiancu pe 05 Octombrie 2022, 08:56

Cu tot respectul, de mult timp tot stau și mă întreb dacă să comentez. Nu știu dacă este vreo legătură (dincolo de nume) între tine și fostul fotbalist Mihalcea, dar cam acesta ar fi singurul motiv pentru care ai ajuns să semnezi aceste editoriale anoste până la limita suportabilității. Iar când vine vorba despre Dinamo, patetismul tău este înfiorător. Dar cam asta a ajuns să însemne și Gazeta Sporturilor în ziua de azi. De la un Chirilă, Cosașu la tine...

Ce e fcsb-istule, te oftici ca a scris despre Dinamo? Mai citeste si alte articole scrise de Ioana, sunt diferite fata de alte articole scrise de altii, diferite in sensul bun, adica, sunt echilibrate si au ceva unic, ceva ce nu vezi decat la cativa jurnalisti, de ex, Oprisan.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează