OPINII  »  EDITORIAL

Domnul Boloni și Andrei de la FRF care mă ia la mișto...

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 14:34 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 14:53

Loți Boloni ne-a spus adevărul despre fotbalul inexistent și rușinos din România, iar la numirea selecționerului se puneau niște întrebări calde, de parcă era Ceaușescu, iar ziariștii să nu care cumva să-l deranjeze pe Mitrea Cocor cu wifi (n.a. – porecla genială îi aparține lui Răzvan Boanchiș)

Țin minte că niciodată nu am avut o relație apropiată, ca jurnalist, cu cineva din FRF, însă la gala Gazetei, din 2019, mi-a întins mâna Mircea Sandu și m-a felicitat pentru că spun lucrurilor pe nume, atât la radio, cât și la TV, atât a spus. 

Cumva, m-am simțit bine, dar de ce amintesc asta? Pentru că și în ultimii 8 ani de guvernare Burleanu nu am primit în viața mea un mail cu o conferință de la FRF. Nimic. În condițiile în care apăruse chiar în Gazetă un text că aș fi omul lui Burleanu. Asta pentru că am fost primul om care l-a invitat cu minifotbalul lui, la radio. Era un necunoscut pentru toți.

Întrebare: Dar, dumneavoastră, nu vă gândiți să demisionați, domnule Burleanu?

Domnul Boloni și Andrei de la FRF care mă ia la mișto...

Aseară am fost atât de dezamăgit de colegii mei din presă, le-am recunoscut tuturor vocile, pentru că unul n-a pus o întrebare dificilă pentru conducerea Federației. Se uitau la Stoichiță, acest personaj grotesc al fotbalului românesc, acest închipuit șofer al autocarului cu sigla grea a sportului rege, care părea genul ăla de secretar lingău din Povestiri din comunism. 

E fix personajul ăla care i-ar spăla și mașina nevestei tovarășului președinte și în același timp i-ar împuia capul alesului poporului cu vorbe otrăvite. Edi Iordănescu primea aceleași întrebări, la care răspunsese și înainte de Anul Nou, doar că el cică nu fusese deloc căutat de Federație. Era ziua cu Loți Boloni, elegant, pe aeroport, și celebrul panamarezo-armean, care, aplecat pe aeroport, era fix precum muncitorul ăla care n-are bunul simț să-și tragă pantalonii și i se vede juma de rușine.

 Ați îmbătrânit, dragi colegi, vă e teamă că vă blochează Mitrea Cocor cu wifi (Răzvan Boanchiș, e genială porecla, o înțeleg cei care au citit romanul propagandistic al lui Sadoveanu), că nu mai prindeți acreditări la meciurile dezastruoasei naționale? Sunt dezamăgit de voi, pe unii vă apreciez atât de mult, pentru miile de ore petrecute în frig, cu microfoanele, așteptându-i pe niște închipuiți, care de cele mai multe ori vă persiflează. Dar e vina voastră. 

Altădată, Hossu-Longin îl făcea pe marele Hagi să urle la conferințe, să ceară statui. Era Hagi, vă dați seama? S-a terminat conferința, dar vă întreb eu, domnule Burleanu: Dumneavoastră nu aveți de gând să ne lăsați? Nu vedeți că în 8 ani ați pârjolit fotbalul cu totul? Nu vedeți că am ajuns să luăm scoruri de tenis, atât la masculin, cât și la feminin? Pe bune, vă uitați pe flashscore? Că poate nu merge wifi-ul să intrați pe site-ul FRF, acolo unde scrie ca la plenară: Echipa U, echipa națională, echipa feminină a pierdut, din păcate! Dar scorul? Pe bune, parcă vă bate Serena Williams. De ce nu aveți onoare? Așa ne spuneați, că dacă nu ne calificăm nicăieri vă dați demisia!

Andrei, de ce mă iei la mișto? Mulțumesc, domnule Boloni

Am văzut conferința lui Ladislau Boloni, un domn, un adevărat gentleman, cum nu prea mai există în fotbalul nostru, precum Jackie Ionescu, Cornel Dinu sau Aurel Țicleanu, oameni cu care ai ce discuta. Sunt pe cale de dispariție, sunt ultimii dinozauri intelectuali ai fotbalului. 

Boloni a spus lucrurilor pe nume, apăsat, concret, ca un profesor universitar, care nu și-a pierdut pasiunea nici după pensie. Și v-a durut? Mulți ați plecat iar pe fentă și primul instinct a fost să-l faceți pe Boloni necunoscător? Voi credeți în poveștile astea? Nu, pe bune, când se duc antrenorii în alte țări, apropo, dăm exemplul lui Mario Marinică, voi credeți că limbajul fotbalului nu e universal? Dar plecați pe fentele impostorilor care vă mint de 32 de ani și uitați-vă unde suntem. 

Domnul Boloni și Andrei de la FRF care mă ia la mișto...

Domnule Boloni, vă mulțumesc pentru cea mai sinceră conferință de presă de la Hagi încoace.

Pe adresa personală de email, pentru că eu îmi cumpăr bilete la meciurile României, nu atârn după acreditările departamentului de propagandă, îmi scrie Andrei de la FRF. Fix așa este semnat. Cică România are selecționer! Andrei, mă iei la mișto? Simt că mai bine mă cert cu robotul de la ceas, când sunai pe vremuri să afli cât e ora exactă, dar tu, Andrei, îți bați joc de noi. 

Și dacă tu chiar exiști, schimbă-ți acel Andrei de la FRF în agentul de propagandă al fotbalului de 2 lei și 48 de bani de la FRF. Andrei, du-te, du-te cu tot cu Mitrea Cocor al tău, cu tot fotbalul vostru de nimic! Să nu uit, mulțumesc domnule Boloni!


Comentarii (41)
3237738619588835
Vlad Cristian Ciobanel  •  31 Ianuarie 2022, 22:10

Auziți, dar voi nu aveți în federație pe unul care făcea pe intrasigentu si pe antrenorul la TV? Voichin il chema!

popescu222
popescu222  •  29 Ianuarie 2022, 11:28

Cred ca n-am scris mai mult de zece comentarii laudative la editorialele gsp, ca nah, sunt fost ziarist, deci setat pe critica. Aici insa, chapeau bas! text scris cu nerv, stil, sinceritate, curaj.

718861492287982
Alex Nicolae  •  27 Ianuarie 2022, 13:49

GENIAL,FELICITĂRI !!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează