OPINII  »  EDITORIAL

Simona, un șir repetat de greșeli

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 15:52 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 16:55

Declarațiile care apar din partea apărării Simonei Halep, dar mai ales “perlele” scoase în ultimul interviu scot la iveală un mit fals și ieftin.

Cel mai trist aspect al dopajului este cât de mult ne întunecă aprecierea măreției, spunea Malcolm Gladwell, unul dintre cei mai apreciați scriitori și jurnaliști din Canada, într-o discuție pe care o avea cu Nicholas Thompson, despre lupta dintre Usain Bolt și Justin Gatlin. 

România s-a lăudat în ultimii ani cu 2 sportivi, în mod special, până să apară David Popovici, Simona Halep și Lucian Bute, ambii suspendați pentru dopaj. 

Sau cum încerca să se scuze Lance Armstrong, cea mai mare minciună a ciclismului, care declara în interviul acordat lui Oprah, că nu el a inventat cultura dopingului, dar nici n-a intervenit s-o oprească, ba mai mult, a devenit adept.

De la firavele postări pe instagram...

La Simona Halep nu există pic de credibilitate în ceea ce spune, pentru că nu are un departament de PR, așa cum a avut Sharapova, când a fost suspendată. 

Maria a ieșit imediat, conferință de presă cu sute de jurnaliști, televizată în toată lumea, unde și-a turnat toată cenușa în cap. Simona, cu un text redactat în “Notes” de cel mai slab PR din istoria tenisului, venea cu un mic comunicat de gazetă de perete, din care am reținut: “Mă simt trădată!”. 

Acel trădat a dispărut complet din discursul Simonei, de fapt, ea n-a vorbit cu nimeni, s-a bazat pe un avocat care pare că se ceartă cu DNA și vrea să dea în primire pe cineva, dar nu înțelege că în sport, dar mai ales când un sportiv ia prea mult roxadustat cu bicarbonat și fresh de portocale, nu e ca-n justiția de aici. 

Totul este greșit la Simona, de la un PR mai slab decât un afiș lipit de șeful de scară: “Respectați orele de odihnă!” până la apărarea în fața ITIA. 

Simona, un șir repetat de greșeli
Simona Halep

Și toată lumea se întreabă de ce e nevoie să lucrezi ieftin, cu oameni ieftini? Pentru că știi că n-ai nicio șansă în fața dopingului? Sau pentru că îți recunoști deja vina? 

Trebuie să fim naivi să credem că TAS va întoarce vreodată decizia ITIA, mi-e teamă să nu-i mai dea un an în plus, pe lângă cei 4 de suspendare

Trebuie să înțeleagă și fanii care n-au citit cele 126 de pagini, pe care le găsiți în format pdf pe site-ul ITIA, că un sportiv dopat și suspendat și-a bătut joc de întreaga activitate.

2-10 cu Serena și 2-7 cu Sharapova

Dacă l-aș avea avocat pe cel care o reprezintă pe Simona Halep l-aș da afară instant, doar pentru cum tot susține că ITIA încearcă să distrugă sportivii pe care îi investighează. E clar că omul n-a înțeles absolut nimic, OK, ești avocat, dar acum, sincer, n-ai vrea să se permită dopajul în formă continuată pentru toți sportivii? 

Și nu erau de ajuns micuțele comunicate în “Notes” ale Simonei Halep, că vine și un interviu în care jucătoarea noastră, fosta mare campioană, acordat americanilor de la frontofficesports.com, declară halucinant: 

”Cineva mi-a spus că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut!”. Să sperăm că acel cineva nu e cel sau cea care redactează micuțele comunicate de buzunar de pe instagram și X, fost twitter, că uite, dacă te referi la Serena Williams să știi că e 10-2 la directe pentru ea, iar cu Maria Sharapova, suspendată pentru dopaj e 2-7. 

Și sincer, orice sportiv curat are dreptul să critice dopajul. Un sportiv dopat nu mai are ce căuta în istoria sportului, nu mai reprezintă un exemplu pentru nimeni. 

Și chiar așa, Simona, uite aici nume: Martina Hingis, Maria Sharapova, Ben Johnson, Lance Armstrong, Marion Jones, azi i-a șters și istoria. Dar parcă prea ieftin și românește a arătat totul, că nici măcar să fii dezamăgit nu poți!


Comentarii (63)
TikiTaki
TikiTaki  •  03 Octombrie 2023, 20:14

Vardy bai, nu era nimic de prins. Daca ai dat cu bata in balta, las-o asa. Eventual, claxoneaza-te pe tine insuti!

Simo_e_nevinovata
Simo_e_nevinovata  •  28 Septembrie 2023, 13:28
Postat de Laguioleq pe 28 Septembrie 2023, 07:37

Sunteți definiția exactă a orbului.

Ce anume nu 'vad'? A, ca refuz sa *accept* judecata ITIA, asta e altceva -- si refuz asta pe baza logicii prezentate aici, de mine si de altii. Dvs 'vedeti' diferenta? Sincer, nu doresc nimanui (inclusiv dvs!) sa fie 'judecat' asa...Ati auzit expresia kangaroo court? Nu pretind ca stiu exact ce s-a intimplat -- dar nici ITIA nu stie! Deci, data fiind incertitudinea, nu distrugi (practic) viata unui om, care e si o mare sportiva: achiti sau dai pedeapsa minima. Dar asta i-ar fi desfiintat (chiar la propriu, probabil) deci nu ma mira verdictul. TAS poate sa fie altceva.

Laguioleq
Laguioleq  •  28 Septembrie 2023, 07:40

Cîți ani vom mai scrie în toate gazetele : EL SE JURĂ CĂ NU FURĂ, DAR L-AM PRINS CU RAȚA-N GURĂ ?

Vezi toate comentariile (63)
Comentează