OPINII  »  EDITORIAL

Arbitrii, dar numai ei?

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 14:47 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 18:31

Am reluat atent filmul meciului și găsesc că FCSB a avut motive serioase să reclame arbitrajul din derby-ul cu Rapid, prima partidă pierdută de ea în play-off. Când scriu asta iau în calcul mai ales două faze în care Horațiu Feșnic din teren și Rareș Vidican din camera VAR au greșit în favoarea Rapidului. Să zicem că discutabil în minutul 4, când nu l-au eliminat pe Onea. Cert însă, incontestabil, în 29, în care Dr. Grigore merita trimis la cabine.

Deși ambele intrări au fost violente, e de făcut o diferență între ele. Onea l-a luat cu fulgi cu tot pe Fl. Coman, însă a atacat cu picioarele îndoite, ceva între galben și roșu. Omenește vorbind, să-i acordăm circumstanțe atenuante lui Feșnic, deoarece nu-i deloc ușor, dimpotrivă, să elimini chiar în startul întâlnirii un rapidist în vulcanul din Giulești. Unde tribunele, arhipline duminică, pun o presiune extraordinară pe cavalerii fluierului. Pur și simplu, le iau aerul.

La faultul dur comis de Dr. Grigore asupra lui Compagno n-ar fi trebuit însă să existe semne de întrebare. Deoarece stoperul vișiniu l-a călcat pe vârful roș-albastru din spate, cu intenție, pe tendon, din care pricină decizia nu putea fi decât eliminarea.

Surprinzător, de nescuzat, deși ecuson FIFA, Feșnic s-a mulțumit să-l avertizeze pe rapidist. Iar Vidican nu l-a sesizat să revadă secvența și să schimbe culoarea cartonașului.

Aici e de discutat pe marginea erorilor CCA, ale șefului acesteia, grecul Kyros Vassaras. Care n-ar fi trebuit să trimită la derby-ul din Grant un "central" din Cluj, delegare menită să alimenteze suspiciunile, intuiți din ce considerente. În plus, Vassaras era obligat că desemneze un arbitru VAR cu mai multă experiență și autoritate, fiind de presupus că sătmăreanul Vidican n-a îndrăznit să-l tragă de mânecă pe un coleg mai cunoscut și mai bine cotat.

Personal, am obosit tot minunându-mă de câte i se permit lui Vassaras și nimeni nu-i cere socoteală. Nici măcar Burleanu, căruia grecul i-a deschis niște uși la UEFA grație secretarului general Theodore Theodoridis, prietenul și (se aude) ruda sa. Ca atare, îi las și pe alții, gen Gigi Becali, să se mire, să se indigneze și să trimită mesaje de protest. Pot fi siguri că nu le va lua nimeni în seamă.

Arbitrii, dar numai ei?
Horațiu Feșnic în meciul Rapid - FCSB (foto: Raed Krishan/GSP)

Așadar, am convenit că FCSB a avut de ce să arate cu degetul spre arbitri. Dacă Rapid ar fi rămas în 10, probabil că meciul ar fi avut altă turnură și alt deznodământ. Totuși, deși îndreptățiți să dea o parte din vină pe brigadă, Olaru et Comp. n-ar strica să se privească și-n oglindă.

Ca să vadă că au irosit 5-6 ocazii uriașe în repriza secundă. Pe care au dominat-o copios cap-coadă și pe parcursul căreia, înghesuită în propria jumătate, Rapid s-a apărat eroic, disperat, norocos. Salvată de un portar magnific pe numele său Horațiu Moldovan.

Oricât ar căuta unii vinovați în afară, și ei există, ratările respective nu mai pot fi atribuite nici lui Feșnic, nici lui Vidican.

VIDEO Intrarea extrem de dură a lui Onea asupra lui Coman, chiar în startul partidei dintre Rapid și FCSB


Comentarii (71)
conicor2008
conicor2008  •  25 Aprilie 2023, 20:34
Postat de adi.v pe 25 Aprilie 2023, 12:46

Cu tot respectul pe care vi-l port, pt ca de atatia ani va citesc, acum chiar nu aveti dreptate. Nu este admisibil ca pe un stadion de fotbal sau in oricare sport daca vreti, sa ai asemenea derapaje. Aici nu e vorba de nimic sportiv, sunt sigura ca ati observat la ambele faze ca jucatori nu au treaba cu mingea nici un moment, scopul lor este sa loveasca piciorul adversarului, si aici regulamentul este clar, nu are rost sa interpretam, asta daca se vrea a se respecta regulamentul, daca nu, atunci da ...putem tot vorbi despre asta. Cat despre publicul din Giulesti, foarte frumos, inimos, cantece...creaza o atmosfera frumoasa, dar nu poti sa transformi un joc de forbal, intr-un razboi pana la urma, sa determini niste fotfalisti prin presiunea pe care o faci, sa aiba asememea derapaje. Duminica, 2 fotbalisti puteau iesi de pe teren cu acidentari foarte grave care le-ar fi pus in pericol cariera. OARE MERITA!!!

Pentru *** = can-can, merita! Cu varf si indesat! Orice comentariu inseamna inca ceva leuti in buzunarul *** de articol!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  25 Aprilie 2023, 20:02
Postat de carol_k pe 25 Aprilie 2023, 13:01

Prostache, mai vezi meciul o data.

Ți-ai uitat ursul afară, hai fuguța la plimbat! Chiar este de neînțeles cum ți se dă drumul pe stradă, acum nu că te-ar călca dar îi strici lu' ăla mașină ! Valea ...

andreifghe
andreifghe  •  25 Aprilie 2023, 14:02
Postat de carol_k pe 25 Aprilie 2023, 10:10

Daca am avea la Nationala aparatori decisi ca Onea n-am fi ajuns ciuca batailor. Nu va fie teama, in fotbalul avansat Onea n-ar fi luat rosu pentru faza aia, in Championship poate nici galben. Daca ne tot vaicarim asa n-o sa ajungem nicaieri, ceea ce vrea Becali sa se joace in Romania impotriva echipei lui seamna mai mult a fotbal femei, pana si acolo sunt momente mai dure. In schimb el sa aiba voie sa foloseasca oricand procedee K1, picior peste figuraa din saritura, vezi Edjouma. Nu merge domnule Becali, nu-i lua de prosti chiar pe toti.

Ce destept esti !!!!Sigur in campionatele bune nu se vad intrari ca ale lui Onea doar pentru ca Onea nu a ajuns acolo !!!Daca erau cativa de ,,ONEA ,,in Spania sau Franta sigur Mesi avea cariera terminata de mult...Am urmarit in mare meciurile cu acest mare jucator dar te asigur ca nu am vazut intrare ca a lui Onea !!!Ba in C L s a dat rosu la o intrare dura ca a lui Onea desi jucatorul a putut sa se fereasca si nu a fost atins...Alibec pentru o intrare din spate in meci european a fost catalogat dur de cunoscatorii olandezi...

Vezi toate comentariile (71)
Comentează