OPINII  »  EDITORIAL

Au ieșit la atac!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 15:22 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 16:14

Remiza albă dintre U Cluj și FCSB le-a încurajat pe urmăritoarele formației bucureștene, care s-au apropiat la 7 și, respectiv, la 10 puncte. Cum diferența a fost mai mare, se poate spune că FCSB e într-o oarecare pierdere de viteză.

Altădată convingătoare, n-a mai impresionat nici la 1-0 cu Sepsi, nici la 0-0 cu U. Atât că Rapid și CFR, principalele adversare, căci Craiova lui Rotaru a căzut pe 5, uită că vicecampioana a jucat pe Cluj Arena fără Dawa, Pantea, Haruț și Băluță. În absența cărora a trebuit să improvizeze cu Ov. Popescu stoper și cu Olaru vârf fals.

Deși a slăbit un pic ritmul, FCSB continuă să fie lider autoritar. Asta și pentru că în 2024, deci din etapa 22, a primit un singur gol în 5 partide! Ba și acela, la 1-1 cu Farul, în minutul 90+5 și „Dintr-un penalty inventat mizerabil” (Mihai Stoica). Până la play-off, Olaru et Comp. nu par să aibă o misiune foarte dificilă în afara deplasării din Giulești, programată în ultima rundă a sezonului regulat.

Simțind și ei că echipa dă semne de oboseală, căci și victoriile obosesc, Gigi Becali și Mihai Stoica au declanșat din nou, abili, un război psihologic, lesne de sesizat. În loc să se apere, au ieșit la atac, referindu-se la Rapid și la CFR, în special la Rapid, mai des decât s-ar cuveni.

Când ironic, când arogant, când amândouă. Scopul scuză mijloacele, nu-i așa?, iar el trebuie atins cu orice preț după 9 ani de secetă.

Ca atare, Becali a decretat că "Ar fi un eșec pentru noi să nu terminăm la 10 puncte de Rapid!", completând cu "După două meciuri din play-off vom arunca artificiile!". Nu și-a reamintit de declarația că "La locul 2 mizez pe Universitatea Craiova", se mai întâmplă, nu?

La rându-i, Stoica nu s-a sfiit să pună rezultatul dezamăgitor de la Cluj pe seama terenului prost și a prestației lui Ovidiu Hațegan, "care n-a arbitrat corect"!

Cu terenul, prietenul meu MM are dreptate și chiar e păcat că un asemenea stadion impozant, în care au luat loc aproape 24.000 de spectatori, suferă la calitatea gazonului.

În privința arbitrajului însă, trage spuza pe turta roș-albastră, deoarece Hațegan, chiar dacă a mai greșit, n-a lăsat senzația c-a vrut s-o avantajeze pe U. Nici vorbă despre "greșeli odioase"!

Într-adevăr, putea să-l elimine pe Anselmo de la gazde, care l-a lovit cu cotul în gură pe Ov. Popescu în minutul 20, intervenție între "galben" și "roșu", mai degrabă de "roșu". Dar ar fi trebuit să procedeze la fel, regulamentul i-ar fi permis, și când, în minutul 42, Oct. Popescu l-a lovit în figură, tot cu cotul, pe argentinianul Masoero și a primit, ca și Anselmo, doar avertisment. E și opinia expertului Ion Crăciunescu.

Nu-i simplu să fii obiectiv când e în discuție, precum în cazul de față, propria ta echipă, haideți să fim rezonabili și să judecăm lucrurile cu măsură și cu înțelegere.

Cât timp nu degenerează, acesta fiind marele pericol, astfel de împunsături, de bobârnace, contribuie și ele la spectacolul Superligii. Derapajele nu-s de admis și nici de tolerat, ele chiar nu trebuie trecute cu vederea.


Comentarii (44)
Gogule
Gogule  •  22 Februarie 2024, 10:06
Postat de anticenzuralasport pe 22 Februarie 2024, 00:20

Citiți va rog articolul ,,Steaua lui Gaman,,scris tot de acest presar și o să vă convingeți de dublul standard ! ,,minutul 48, „centralul” craiovean l-a iertat de eliminare şi pe Ţâru, autorul unui fault grosolan asupra lui N. Stanciu. Cele două faze nu trebuie tratate însă la fel tocmai pentru că, închizând ochii la intervenţia de ninja a lui Momcilovici, Găman i-a creat Stelei un avantaj important prin aceea că a lăsat-o să joace în efectiv complet,,...

Corect! Am mai demonstrat eu in trecut aceeași dubla măsurǎ folosită de maestru când vine vb de Steaua: Compagno scoate un penalty cu CFR si a fost catalogat drept un trișor. Ivan de la CSU scoate un penalty si mai ușor acordat într‐un meci cu Steaua si este numit abil.

dinamo100
dinamo100  •  22 Februarie 2024, 07:13

Un articol despre zicerile lui MM si Gigi B.. Foarte instructiv, dar unde e fotbalul?!

carol_k
carol_k  •  22 Februarie 2024, 02:43

E anul FCSB-ului, nu stiu ce sa spun. Se da doar o senzatie ca ar pierde si anul asta. 9 ani m-am bucurat chiar dca stiam ca vine si anul lor, se vedea ca nu se mai bucurau nici ei la fel ca la inceput, 5 sau 6 titluri parca nu mai par toate la fel, s-au plictisit sa tot castige. Dupa atata umilinta cat i-au dat lui Becali au simtit ca trebuie sa mearga si ei cu frana trasa mai ales ca a plecat Dan Petrescu, cel care-i biciuia la fiecare punct pierdut. Dar sunt pariurile, aici e problema, nu iti dau voie sa castigi cu mult inainte, totul se duce la vale, toata lumea pierde bani, televiziunile pierd audienta, asta chiar nu e bine. Hai sa dam seznzatia ca s-a echilibrat campionatul, ca inca se mai lupta, sa fie lupta la sange in Play Off. Se vor gasi multi naivi. Eu zic altfel, hai sa va vedem cat de buni actori sunteti, cat de bine jucati piesa asta, am vazut ca la fotbal nu sunteti de niciun fel, mai mult enervati lumea. Noroc cu Premier League!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close