OPINII  »  FRF

Burleanu, poți proba?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 22 iulie 2021 14:03 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 14:06

E cunoscut faptul că, de câte ori nu-i convine prestația unui arbitru, Gigi Becali recurge la critici exagerate și chiar la jigniri. Înfierbântat, folosește vorbe grele, în genul "hoție", "mizerie", "furăciune" etc.

Încă din toamna lui 2014, de la acel ASA Tg. Mureș - FCSB, 1-0, meci în care Mureșan era să-i scoată ochiul lui Rusescu, iar Istvan Kovacs nu l-a eliminat, arbitrul din Carei a devenit inamicul numărul 1 al latifundiarului. Ținta lui predilectă. Deși IK e unul dintre fruntașii arbitrajului românesc și continental, delegat recent la Euro 2020 alături de Ovidiu Hațegan și de alți 16 "centrali", Becali a șters pe jos cu el în repetate rânduri. În majoritatea zdrobitoare a cazurilor, fără motiv.

L-a socotit posedat, împins de draci să ia decizii greșite și alte asemenea aiureli. Auzi și nu-ți vine să crezi. Pur și simplu, te crucești, dar mergi mai departe.

Cum Becali s-a legat și de alți cavaleri ai fluierului, luându-i la rând în tărbacă, nimeni nu s-a mirat aflând, zilele trecute, că, atenționată de CCA, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a analizat derapajele verbale ale finanțatorului în două spețe și a hotărât amendarea lui cu 30.000 de lei. Într-un dosar cu 10.000 și în celălalt, recidivist fiind, cu 20.000.

În orice domeniu, cine scapă caii e bun de plată. Cum Gigi nu s-a oprit din injurii, se poate spune că a găsit ce-a căutat. Și nu oricum, cu lumânarea.

Burleanu, poți proba?!

Mai departe însă, lucrurile s-au complicat. În sensul în care, aprobând severitatea Comisiei de Disciplină și Etică, însuși președintele FRF s-a grăbit (sau nu?) să lanseze acuzații grave la adresa fostului parlamentar. Unele fără precedent, menite să-l pună pe cel vizat într-o lumină foarte proastă.

"În ceea ce-l privește pe domnul Becali, cred că e supărarea unui om care n-a reușit să ne cumpere, așa cum a făcut-o cu alții", a arătat Burleanu cu degetul spre GB în cadrul unei conferințe de presă. Dacă nu încheia prin "Așa cum a făcut-o cu alții", întâistătătorul fotbalului stătea liniștit. Nu risca nimic, ca în toți acești 7 ani de când aruncă fumigene și conduce federația din rateu în eșec și invers.

Acum însă, că a vorbit gura fără el (sau nu?), are obligația să ofere amănunte. Să spună ce știe, să ducă lucrurile până la cap și să le lămurească. Pe cine a cumpărat Gigi Becali și când?, e datoria lui Burleanu să dezvolte subiectul. Poate că are dreptate, nu zic nici da, nici nu, dar trebuie să demonstreze.

Comisia de Disciplină și Etică să nu aștepte s-o tragă cineva de mânecă, ci să se autosesizeze. Să-i ceară lui RB să probeze acuzațiile ori, dacă nu-i în măsură, să le retracteze și să-și prezinte scuze în public.

E un bun prilej, chiar cel mai bun, ca FRF să ne convingă că regulamentele sale se aplică tuturor în mod egal. Inclusiv unui no-name proțăpit în capul mesei.


Comentarii (32)
ali.bec
ali.bec  •  24 Iulie 2021, 20:25

Tov. director, astea ale lui Burlă sunt fumigene. La fel ca alea cu nesalutatul de 15 ani.

vasglo
vasglo  •  24 Iulie 2021, 16:25

Revin cu o intrebare la care cred ca toata lumea de buna credinta merita un raspuns oficial: Cine plateste si cat pentru ca o echipa de amatori sa joace un meci amical de Liga a 2-a pe un stadion de 100 milioane de euro construit din bani publici? Sub pretextul, nobil de altfel, de a gazdui in Romania 4 meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal, o clona creata in 2017, in curtea unei U.M., primeste cadou spre folosinta un stadion construit din banii nostri, ai tuturor. CSA Steaua-Unirea Constanta, este al doilea meci amical pe care clona il joaca pe acest stadionul in dispretul tuturor iubitorilor de fotbal!...

corectu
corectu  •  24 Iulie 2021, 08:07

De bine ce Becali s-a adresat cu cuvinte dure la adresa unor arbitri, unul din aceștia(mai precis Colțescu) a greșit din prima etapă în meciul Botoșani-Steaua,neacordând încă 2 penalty-uri pentru Steaua(analiza specialiștilor în arbitraj).

Vezi toate comentariile (32)
Comentează