OPINII  »  EDITORIAL

Când va promova CSA Steaua?

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 16:48 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 16:48

Abia ce-a promovat în eșalonul secund, că se și discută aprins despre urcarea Stelei, pendinte de Ministerul Apărării Naționale, în Liga 1. Atât că, având statutul de club de drept public, CSA n-ar putea promova decât dacă și-ar schimba forma juridică și ar deveni de drept privat. 

Altfel spus, să nu mai fie subvenționat de stat. Nu numai că ar trebui să facă asta, dar ar trebui s-o facă neîntârziat. Până la sfârșitul lunii iunie, fiind obligat, pentru a evolua în L1, să cesioneze întreaga activitate către un club privat cu minimum un an înaintea promovării. Deci, pentru sezonul 2022-2023, înainte de 1 iulie 2021. 

Doar așa ar respecta hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019, care a redus termenul respectiv de la 3 ani la unul. Decizie pe care FCSB, montată (știți de ce) să împiedice cu orice preț și orice cale ascensiunea CSA, a atacat-o la TAS. A argumentat că schimbarea cu pricina trebuie efectuată nu când echipa a ajuns în Liga 2, ci când ia naștere, în Liga 4 sau 5. 

Când va promova CSA Steaua?
CSA Steaua

Gruparea patronată de Gigi Becali a pierdut la Lausanne, însă nu s-a lăsat. A intentat proces la Tribunalul București, speța fiind în curs de judecare. 

S-ar impune, simplificând, ca Steaua să meargă pe drumul urmat de FC Argeș. Subordonat autorităților locale, clubul din Trivale a putut promova în L1 doar după ce a cedat secția de fotbal către ACS Campionii FC Argeș. Asociație fondată de SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, două societăți comerciale aparținând tot Primăriei! Un fel de aceeași Mărie cu altă pălărie, nu?! 

Dincolo de nesfârșitele polemici privind numele, palmaresul și marca, Steaua tentează. Atrage ca magnetul. Are ce arăta: firmă, stadion ultramodern și, element foarte important, suporteri. 

Mulți și fideli, ei au rămas aproape chiar și în perioada în care actuala formație a lui Daniel Oprița se chinuia pe tăpșanele din Liga 4. 

Ca atare, merită luată în calcul posibilitatea, ba încă una mare, de a descoperi parteneri dornici să intre în asociere cu ea. În așa fel încât, aceștia furnizând bugetul, CSA să iasă de sub umbrela MApN. 

De acord că nu dai la fiecare pas peste persoane potente financiar dispuse să investească în fotbal. Dar ele mai există. Trebuie numai căutate și convinse. Victor Pițurcă s-ar număra, se aude, printre ele. 

Repet că transformarea se cere făcută foarte repede. Și nu întocmirea documentației ar crea dificultăți, cât găsirea acelui asociat, măcar unul, în stare să susțină salariile și celelalte cheltuieli. De ordinul milioanelor de euro. 

Iată de ce mă îndoiesc, oare sunt singurul?, că Steaua va reuși să promoveze în 2022. Amânarea îi va necăji, chiar și irita, pe fani. Care trebuie să nu uite însă că graba strică treaba. Că favorita lor a stat 2 ani în L4 și nu s-a cutremurat pământul. 

Cu scuzele de rigoare, întreagă această discuție mi se pare prematură. Deschisă prea devreme. Din ce-am văzut la baraj, o echipă modestă, care n-a entuziasmat, problema ei va fi mai degrabă să reziste în L2, nu să urce în L1. Evident că lotul va fi întărit, dar orișicât, Liga 2 e altă mâncare de pește.


Comentarii (33)
dubluv
dubluv  •  03 Iunie 2021, 07:40

cred ca se vorbeste prea multe despre aceasta echipa mica, fara suporteri.

nelu05
nelu05  •  02 Iunie 2021, 16:00
Postat de mordi pe 02 Iunie 2021, 00:08

Valerica, esti mare pr05tan, ia gaseste tu sa elucubrezi prin alte parti :)))

Tu, ar trebui sa lucrezi la canal. Sa nu te vadă nimeni! Faci pe alții proști. IQ-ul tau este cu minus in față. Un om inteligent nu își arată prostia, ca tine. Îți sugerez un job ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

189254898748309
Claude SH  •  02 Iunie 2021, 15:57
Postat de clod1971 pe 02 Iunie 2021, 00:59

De unde pana unde, FCSB este o entitate noua?De unde scoateti aberatia asta? Este vorba despre acelasi competitor persoana juridica, care a fost obligata doar sa-si schimbe denumirea.FCSB a existat anterior si s-a numit STEAUA, motiv pentru care nu a fost nevoie sa o ia din liga 4.Atat.Entitate noua este CSA, care a aparut in 2017 prin fuziunea reanfintatei sectii de fotbal a CSA cu FC Regal Bucuresti si care pana la proba contrarie, are dreptul sa se numeasca STEAUA, motiv pentru care a trebuit sa inceapa din liga 4. Gandeste-te, daca tu sa presupunem, esti obligat sa-ti schimbi numele, esti sau nu aceiasi persoana, dupa schimbare?

FC Fcsb Berceni e un alt club fata de Steaua București, degeaba va bateți cu cărămida în piept, tot o dați costiță, dar oamenii din țară știu foarte bine ca Gheorghe Becali nu avea potenta financiara sa preia un club legal. L-a împrumutat cu o suma de bani, se spune de o suma de 3 milioane, a profitat de incapacitatea clubului de a plăti, după care cu bodyguarzi și amenințări s-a făcut contractul. Viclenia și șantajul a ieșit la iveală, instantele judecătorești nu pot fi mințit cu abureli.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează