OPINII  »  EDITORIAL

Gaz peste foc

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 16:12 / Actualizat marti, 09 mai 2023 16:29

Conform așteptărilor, FCSB a învins-o pe Sepsi, deși formația din Covasna nu s-a împăcat ușor cu ideea înfrângerii. Probă că a reușit să egaleze în minutul 67, gol de 1-1 marcat împotriva cursului jocului. Unul controlat de garnitura bucureșteană, care și-a permis să rateze câteva mari ocazii. Între care și un penalty.

De ce conform așteptărilor? Deoarece FCSB se află pe val, în plină ascensiune, amenințând serios poziția de lider a Farului. Fiind, repet ce-am mai scris aici, cea mai valoroasă echipă din SuperLigă, ea devine de neoprit atunci când, precum luni seara, Fl. Coman et Comp. au chef de fotbal. Logic că stau bine și cu moralul, așa explicându-se că, odată egalați, au izbutit să ducă scorul la 3-1 și să încheie conturile în numai 12 minute.

Totuși, în ciuda unei victorii de necontestat, a izbucnit o nouă polemică legată de prestația cavalerilor fluierului. Ca încă o dovadă, deloc îmbucurătoare, că în acest final încins de sezon pare să ne preocupe mai degrabă arbitrajul decât fotbalul!

Într-un moment în care Dan Petrescu a mers, furios, la Prima Sport 1 și a acuzat vehement că arbitrii au greșit contra formației pe care o antrenează în, atenție, toate etapele din play-off!, culminând cu erorile comise de Radu Petrescu în întâlnirea cu Universitatea Craiova de duminică, expertul Marius Avram, ex-ecuson FIFA, a turnat gaz peste un foc încă nestins.

La DigiSport 1, acesta a pus sub semnul întrebării, nu fără temei, valabilitatea golului de 1-0 marcat de Miculescu în poarta lui Niczuly. Concret, Avram nu și-a ascuns mirarea că Marcel Bârsan a validat golul respectiv, deși e de presupus că Ovidiu Hațegan l-a sesizat pe "central" din camera VAR că ar trebui să revadă faza pe monitor.

Gaz peste foc

Întrucât, înainte de reluarea cu capul a lui Miculescu, Tamm l-a împins din spate, l-a îmbrâncit, pe Bălașa, l-a trântit la pământ. Dacă a fost fault, și părerea generală e că a fost, golul trebuia anulat. Nu știu dacă o asemenea decizie ar fi influențat deznodământul partidei. Probabil că nu, meciul fiind dominat de FCSB. Oricum, Bârsan era însă dator să se ducă la monitor și să revadă faza. Ceea ce a uitat, atitudine care, cum altfel?!, i-a enervat din cale-afară pe fanii campioanei en titre.

Exact asta reclamă clujenii, de regulă însă exagerând. Că se arbitrează cu o măsură pentru CFR, cu maximă vigilență, și cu alta, infinit mai îngăduitor, pentru adversare. Din care pricină, cum tocmai micile detalii fac diferența, trupa din Gruia a pierdut ritmul și aproape sigur titlul.

În sensul în care orice fază interpretabilă, la mijloc, e invariabil judecată în detrimentul CFR. În unele situații, de pildă, când se referă la hențul nesancționat al craioveanului Badelj, recunoscut atât de Crăciunescu, cât și de Porumboiu, clujenii ar merita ascultați. Chiar dacă, să fie clar, nu din cauza arbitrilor a ieșit CFR din lupta pentru titlu!

Vehiculată de unii în războiul purtat de fani pe Internet, în care fiecare e convins că el a descoperit adevărul, teoria că e firesc să se fluiere acum contra CFR-ului deoarece ani la rând această echipă a câștigat campionatul pe mâna arbitrilor, ba încă de 5 ori consecutiv, n-ar trebui să stea în picioare. Pentru că unei nedreptăți, dacă a fost vorba despre așa ceva, nu i se răspunde cu o altă nedreptate. Niciodată. 


Comentarii (68)
revelation17
revelation17  •  11 Mai 2023, 01:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elefterie
elefterie  •  10 Mai 2023, 21:48
Postat de anticenzuralasport pe 10 Mai 2023, 16:40

Nu Avram a fost mă când Gustavilo a executat acel celebru penalty cu Camora in spatele lui ??? In afară de Craiova pe cine a prejudiciat eroarea lui Avram ????

Să remarcăm în primul rând că gigustul Avram a fost delegat la acel meci decisiv! A avut suficient curaj să dea penalty în minutul 90, dar i-o fi fost frică să dea și repetare - iar craiovenii, se știe, nu sunt băgați în seamă când protestează (alții da!).

dodo001
dodo001  •  10 Mai 2023, 18:38
Postat de Chris.Dumi pe 10 Mai 2023, 17:44

Nu din cauza arbitrilor a iesit CFR din lupta pentru titlu??? Pe bune??? Pai daca punem 2 puncte cu Rapid in turul play-off, apoi 1 punct la Farul acel penalty nedat, apoi alte puncte cu CSU Craiova, ia uite ca erau 5 puncte in plus, adica era la 2 puncte in spatele Farului

Vom bate duminica chiar la ei acasa. Le vom arata ce inseamna sa joace cu Campioana Romaniei! CFR Cluj cand se mobilizeaza castiga cu orice adversar.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează