OPINII  »  EDITORIAL

N-a arătat ca o campioană!

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 15:34 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 15:57

Înainte de a mă referi la Farul-Sepsi, mi-aș îngădui două scurte observații. Prima e legată de modul aiuristic în care FRF a programat Supercupa, de la 8 PM când se știa că de la 7 se dispută în Georgia finala CE la U21. Deoarece partidele respective s-au suprapus vreme de o repriză, decizia federală i-a împiedicat pe suporteri să urmărească la TV ambele întâlniri.

Chiar dacă exista riscul loviturilor de la 11 metri, normal era, logic, ca Supercupa să fie pusă de la 9 PM. Federația a comis-o cu atât mai tare cu cât sfârșitul finalei continentale dintre Anglia și Spania, 1-0, a fost cu adevărat dramatic, 13 minute suplimentare și penalty ratat de iberici în 90+6! Secvențe pe care, cu ochii pe Supercupă, fanii noștri le-au pierdut. Din vina cui?!

Cealaltă observație e prilejuită de absența lui Răzvan Burleanu de la Supecupă și, automat, de la festivitatea de premiere. Deși duelul dintre câștigătoarea titlului și cea a Cupei României e, măcar aparent, cel mai important meci al unei stagiuni, șeful FRF a ales să meargă la finala U21 de la Batumi, nu la Supercupa de la Ploiești!

Ne-am lămurit astfel încă o dată, mai era oare nevoie?!, că individul din fruntea Federației e mai preocupat de interesul personal, de imaginea proprie, decât de cele ale fotbalului pe care-l păstorește din eșec în eșec. E obsedat să fie luat în seamă, să apară pretutindeni, să bage capul în orice fotografie!

N-a arătat ca o campioană!
Supercupa României, Farul - Sepsi

Privind confruntarea de pe "Ilie Oană", a triumfat pe merit Sepsi, garnitura mai organizată. Mai vie, mai insistentă. De aici și felicitările cuvenite lui Liviu Ciobotariu, la primul său meci oficial pe banca formației din Sf. Gheorghe. Sepsi și-a schimbat antrenorul, nu și stilul. Continuă să fie aceeași echipă harnică și muncitoare. Serioasă. Nu face întotdeauna spectacol, dar face puncte.

În schimb, înscriindu-se pe linia evoluțiilor slabe din perioada de pregătire, Farul a dezamăgit. N-a arătat ca o campioană, departe de asta! După vreo 20-25 de minute viguroase, s-a stins și a contat foarte puțin spre deloc. Dovadă că a tras cel dintâi șut pe poarta adversă, prin Alibec, abia în minutul 82!

Fără Larie, Băluță și Grameni, indisponibili, apărarea și mijlocul constănțenilor au fost de nerecunoscut. Aioani, Boli, Kiki și recent întorsul Vână au greșit pase și intercepții cu duiumul, iar debutanții Queiros și Borgnino n-au ieșit nici ei din anonimat. Șterși, la și alții. Alibec a lăsat impresia că e cu gândul la un viitor transfer, toți dându-i dreptate lui Gică Hagi să se îngrijoreze că "Ne mai rămâne mult de lucru. Foarte mult". Da, s-a văzut cu ochiul liber.

Miercuri, când Farul va întâlni pe Sheriff Tiraspol, la Ovidiu, în preliminariile UCL, voi fi departe de țară, în vacanță. Tocmai de aceea le urez de pe acum mult noroc lui Hagi și băieților săi în încercarea de a reprezenta fotbalul românesc mai bine decât în anii precedenți, bănuiți ce vreau să zic. Sunt convins că vor avea nevoie și de noroc. Chiar mare nevoie. Succes! 


Comentarii (39)
woody
woody  •  09 Iulie 2023, 21:39
Postat de luter pe 09 Iulie 2023, 18:28

Campionatul a fost câștigat cu aranjamente făcute, luați meciurile farului și vedeți cum au ajuns campioni,unirea Urziceni 2

Pai uite cum a ajuns Farul campioana ,a bătut FCSB in trei din patru meciuri,a bătut Clujul,de înnebunise Dan Petrescu. Nu mai vorbesc ce a pățit Rapid.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  09 Iulie 2023, 19:22
Postat de anticenzuralasport pe 09 Iulie 2023, 18:24

In ce realitate Steaua campionatul trecut nu a învins și ea Farul în play off ??? Și în ce realitate doua meciuri de fotbal nesuprapuse pot dura 3 ore jumătate împreună ??? Zice bine ăla că tu numai *** !!!

Da,mulțumesc GSP !!! Pai uite și proba !!! Să vadă toți cititorii cine din secțiunea comentarii poate jignii fara sa fie cenzurat iar alții sunt cenzurați pentru nimic ???Citiți va rog comentariul de la 18,42 !!!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează