OPINII  »  EDITORIAL

Să învățăm și din succese!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 15:32 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 15:37

Cum am scris și imediat după meci, FCSB a învins-o meritat pe CSKA 1948 în deplasare și a făcut astfel un pas important pe drumul calificării în Conference League. Important și, în opinia mea, decisiv. Întrucât nu-i de crezut că formația sofiotă va fi capabilă să răstoarne la București rezultatul de 0-1 consemnat pe "Vasil Levski". Una că ea a părut modestă, oarecare. Alta că reprezintă un fotbal ce trăiește mai degrabă din amintiri. Dacă România ocupă locul 48 în ierarhia FIFA, Bulgaria e mult la vale, abia pe 77.

Repet că, în ciuda succesului, FCSB n-a sedus. N-a impresionat. A început convingător, a dominat startul partidei și a deschis scorul prin Fl. Coman, din nou omul ei numărul 1. După care însă a cedat inițiativa și s-a stins. A terminat în corzi, înghesuită în propria jumătate de teren, fiind nevoie ca Târnovanu s-o salveze în două rânduri. Să recunoaștem că tabela de marcaj a arătat mai bine decât prestația vicecampioanei noastre din repriza secundă.

S-a întâmplat asta din pricină că 6-7 dintre componenții ei n-au dat randamentul scontat. De aici și titlul cronichetei de miercuri seara, "Așteptam mai mult".

În opinia mea, au dezamăgit Ov. Popescu, Radunovici, Haruț, Al. Băluță și Cordea, dar și, introduși pe parcurs, V. Crețu și Oct. Popescu. În schimb, mi-a plăcut Edjouma, care a adus un plus de energie. Dacă au strălucit, pe lângă Fl. Coman și Târnovanu, Olaru și Șut, Dawa a greșit des, iar Compagno s-a zbătut ca peștele pe uscat. Practic, italianul n-a avut nicio realizare notabilă.

Să învățăm și din succese!
CSKA 1948 - FCSB/ FOTO: Cristi Preda (GSP)

Ca atare, destui au fost cei care, paradoxal, în frunte cu Gigi Becali și cu Mihai Stoica, și-au exprimat nemulțumirea. Decepția. Ei au apreciat, corect, că FCSB trebuia să se impună mai clar și, superioară valoric, să se desprindă mai tare. Adică să încheie încă din tur socotelile cu CSKA 1948.

Să admitem că atitudinea celor doi oficiali, ca și a majorității comentatorilor TV, e de înțeles. Rezonabilă, motivată. Într-adevăr, Olaru et Comp au rămas datori la Sofia.

În paralel însă, cum FCSB a câștigat întâlnirea, acele reproșuri vecine cu disperarea, cu panica, par exagerate. Deoarece una e să critici decent și la obiect, cu măsură, și alta să bocești și să vezi numai negru în fața ochilor. Să te uiți doar la partea goală a paharului și să proclami că această echipă n-are viitor în Conference, inclusiv cu Chiricheș și cu Djokovic printre titulari!

Zău așa, dar ce-ar fi preferat pesimiștii de ocazie, ca FCSB să joace mai frumos și să piardă, atunci ei s-ar fi declarat fericiți?!

Fără să fiu fan FCSB, iar Gigi Becali nici atât, îndrăznesc să-mi păstrez optimismul. Bazat pe faptul că, dincolo de slăbiciunile ei, FCSB e mai bună decât CSKA 1948. Ba chiar consider că a venit momentul să mai învățăm și din victorii. Nu ca până acum, doar din înfrângeri, deși nici din ele n-am reținut mare lucru. Din păcate.


Comentarii (22)
bimbi79
bimbi79  •  28 Iulie 2023, 13:22
Postat de lefter_popescu pe 27 Iulie 2023, 21:09

Amice, dl Ioanitoaia e prietenul lui Caragiale și nu-mi permit sa ma bag între ei. Sunt din alta galaxie.

Corect: IL CARAGIALE si JEAN GABIN sunt dintr-o alta galaxie si timpuri. PS -Ma refer aici la nemuritorul To-aia, alias Jean Gabin

mr90
mr90  •  27 Iulie 2023, 22:36

Returul este fara spectatori, deci va fi greu

lefter_popescu
lefter_popescu  •  27 Iulie 2023, 21:09
Postat de bimbi79 pe 27 Iulie 2023, 19:38

LEFTERE, schimbasi tactica ? Unde e amice stii care e cusurul tau ? Tot asa esti cva... inainte

Amice, dl Ioanitoaia e prietenul lui Caragiale și nu-mi permit sa ma bag între ei. Sunt din alta galaxie.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează