OPINII  »  EDITORIAL

Scenariu absurd

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 15:59 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 16:11

M-a surprins numărul mare de postaci care apreciază că meciul Farul-Dinamo, terminat 0-2, ar fi fost „strategic”. Blat, conform majorității comentariilor la articolul lui Cristi Geambașu intitulat „A fost sau n-a fost?”. Cei care judecă astfel, nu puțini, consideră că, dacă se juca fair, ultima clasată nu putea s-o învingă pe campioana en titre, ba încă la ea acasă.

S-a putut tocmai pentru că, scuzați expresia, și-ar fi băgat dracul coada. Adică, vorbind pe șleau, Farul i-a dat 3 puncte lui Dinamo, facilitându-le „câinilor” primul succes din 2024. Grație căruia le-au crescut șansele de a evita retrogradarea.

Am urmărit atent partida și n-am observat nimic dubios. În măsură să alimenteze scenariul de mai sus, pe care-l găsesc tras de păr, inventat. Lipsit de logică și de temei. 

Nu că din fotbalul nostru ar fi dispărut asemenea „accidente”. Posibil să mai existe, căci fiecare pădure are uscăturile ei. Luni seara, nimic n-a dus însă cu gândul la un aranjament. La o vânzare.

Scenariu absurd
Farul - Dinamo

Dacă Dinamo, evident schimbată în bine după instalarea pe bancă a croatului Kopic, a arătat organizare, ambiție și agresivitate, Farul a dezamăgit crunt. Campioana a prins o zi dintre cele mai proaste. Și-a mâhnit suporterii, plecați în bloc din tribune înaintea fluierului final, dar și pe Gică Hagi. Care a declarat, stânjenit, că nu-și explică evoluția sub orice critică a băieților săi.

N-aș socoti șocant scorul consemnat luni și pentru că, în ciuda recentelor eșecuri cu Sepsi, Petrolul și Rapid, Dinamo e în ascensiune. La Ploiești, a primit singurul gol în minutul 80, iar cu Rapid a pierdut după ce Burmaz a înscris pentru 2-1 chiar în minutul 90! Înfrângeri, îndrăznesc să afirm, mai degrabă nedrepte, opinia generală fiind că Dinamo merita altceva în meciurile menționate.

De partea cealaltă, de la o vreme, Farul n-a prea sedus pe teren propriu. Dovadă că din ultimele 6 întâlniri găzduite la Ovidiu, a terminat 4 la egalitate, cu U Cluj, cu Botoșani, cu Hermannstadt și cu Rapid.

Mai e un argument care mă îndeamnă să consider meciul în discuție corect. Cât îl știu eu pe Hagi, și-l știu de-o viață, și la cât e de orgolios, pentru că are suficiente motive, nu-l văd să se coboare la trucarea unei partide. Iubește și respectă prea mult fotbalul ca să-l mintă. Nu-i exclus s-o fi făcut-o în 2013, când Steaua i-a cedat Viitorului în Ghencea ca formația de pe Litoral să supraviețuiască în L1, dar atât. Nu și cu alt prilej.

Nu bag mâna în foc, însă mă îndoiesc că Hagi și Farul, pe lângă că au ratat ocuparea locului 4, păstrat de Universitatea Craiova, au riscat calificarea în play-off de dragul și în folosul lui Dinamo. Pentru că nu cred asta, scenariul blatului mi se pare absurd.


Comentarii (125)
Falticeni1962
Falticeni1962  •  24 Februarie 2024, 09:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Falticeni1962
Falticeni1962  •  24 Februarie 2024, 09:38
Postat de conicor2008 pe 14 Februarie 2024, 19:49

Pe moldoveneste! Ca la Făltișeni!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

contrabas3
contrabas3  •  17 Februarie 2024, 00:48
Postat de Dobermannul pe 16 Februarie 2024, 11:54

Si a mea. Pentru ca daca stai un pic si le aduni cati bani dau si cati bani iau unii dintre asa-zisii patroni pe an nu se pupa sumele.

Corect!

Vezi toate comentariile (125)
Comentează