OPINII  »  EDITORIAL

Scuzele lui Vassaras

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 14:48 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 15:11

Nu încetează să fie comentată aprins faza golului de 2-1 cu care Sepsi a reușit s-o bată pe CFR în finalul meciului disputat duminică în Covasna. 

După ce s-a discutat mult, și în contradictoriu, dacă Rondon s-a găsit în ofsaid înainte ca Damașcan să înscrie, cunoașteți contextul, iată că însuși Kyros Vassaras a pus la punct lucrurile.

În urma unei analize atente, șeful arbitrilor a ajuns la concluzia că "Golul a fost marcat din ofsaid. O greșeală regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală".

Greu de imaginat că a fost altfel, din moment ce tocmai cel care obișnuia să acopere erorile subordonaților săi, ori măcar să încerce asta, s-a văzut nevoit să admită că aceștia au gafat la Sf. Gheorghe. 

De aceea Vassaras a și anunțat, prompt, că îi va opri de la delegări atât pe cei doi din camera VAR, cât și pe asistentul care n-a ridicat fanionul la poziția lui Rondon. Știți bine că regula era ca grecul să-i apere pe arbitri, nu să se dezică de ei public.

Întrucât a făcut-o, rezultă că Iulian Dima et Co. au scăpat rău hățurile și Vassaras n-a avut altă ieșire. Declarația lui ar trebui să încheie orice polemică. 

Să-i determine pe contestarii ofsaidului lui Rondon să accepte că au judecat subiectiv, în favoarea echipei favorite. Să-i determine ori măcar să-i îndemne, să-i împingă să se îndoiască. 

Fie și numai în ideea că, specializat în asemenea analize, șeful CCA n-avea cum să se înșele. Dincolo de cusururile sale, Vassaras chiar reprezintă o autoritate în materie.

Scuzele lui Vassaras
Kyros Vassaras

Apreciez că merită reprodusă și opinia patronului lui Sepsi, Laszlo Dioszegi declarând că "Am revăzut faza după meci și recunosc că arbitrii au greșit. A fost ofsaid, însă nimeni de la Sepsi n-are nicio vină". Qed.

Ca atare, cât de frumos e să țină cu echipa lor de suflet, fanii FCSB ar trebui să admită că toate argumentele invocate de ei, mingea venită de la adversar, Rondon aflat în retragere (!) etc, au picat pe rând ca popicele. 

A fost ofsaid și punct, orice discuție pe această temă înseamnă pierdere de vreme. Sigur că unora nu le place, dar polemica amintită a mai născut una.

Vassaras n-a procedat corect recunoscând eroarea de la Sf. Gheorghe după ce-a tăcut când s-au comis greșeli mult mai grave, s-a auzit reproșul lui Mihai Stoica. 

Ori, reversul medaliei, dacă intervenind așa grecul a arătat deschidere și transparență, adică și-a schimbat în bine atitudinea. A progresat, opinia lui Adrian Porumboiu.

Personal, nu m-aș grăbi să mă pronunț, așteptând să constat cum va continua președintele CCA. Dacă va rămâne pe aceeași linie a sincerității, nesfiindu-se să-și pună cenușă în cap și să dicteze sancțiuni, m-aș alătura celor ce se referă la o nouă abordare. 

În caz contrar însă, nu, m-aș gândi doar la o mică șmecherie. La un alibi.


Comentarii (29)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  20 Decembrie 2023, 17:06
Postat de conicor2008 pe 19 Decembrie 2023, 19:18

"Nu încetează să fie comentată aprins faza golului de 2-1 cu care Sepsi a reușit s-o bată pe CFR în finalul meciului disputat duminică în Covasna. ". Da, continuati sa va zbateti din rasputeri pentru cfr. O echipa cu 700 (sapte sute) de suporteri + dancul + burlanul + mass-media. Evident ca seful arbitrilor, sau Ali-Baba, este o somitate in materie de arbitraj! La fel sunt si Craciunescu si Porumboiu! Dar este oare vreunul dintre ei cinstit si impartial?! Obiectiv? Nu am auzit pe nici unul dintre ei si nici pe Ioanitoaia sa ia partea cu atata inversunare vreunei alte echipe nedreptatite de arbitrej. De altfel, totul este in functie de interese, iar acum interesele cer ca cfr-ul sa fie protejata in continuare. Este clar si vina noastra a suporterilor. Nu realizam ca sustinerea neconditionata a echipei de suflet, indiferent de ce se intampla in teren si apoi incredera in "specialistii" care ne "vand" ce vor ei, au dus si vor duce la decaderea fotbalului din Romania. Manipularea din media, inclusiv cea "in direct", cand comentatorii meciurilor "ne spun" ei ce a fost, sau ce intentii a avut un jucator sau altul, ori arbitrul, cu superioritate si convingere, ca si cum ar sti cu siguranta ce-a gandit cel care a fluierat sau a lovit mingea, nu conduce decat in aceeasi directie! Cand castigatoarea campionatului se decide in birouri, cu implicarea politiciaenilor si sustinerea directa si neconditionata a frf, lpf, cca si a presei d

Nu a fost offside la golul 2 a lui Sepsi? De ce esti ofticat? Hai sa iti spun eu sa te oftici daca ai amintit de suporteri. Luam meciul cu Otelul Galati. Voi ati avut 1800 de suporteri la meci, iar CFR a avut 5000. Ce spui de asta? O fi venit si uiștii sa ne sustina echipa dupa rationamentul tau, nu-i așa?

jean_gabin
jean_gabin  •  20 Decembrie 2023, 15:21

Etete ca s-a trezit la viata gandacul de Colorado aka username. Sa stea linistit din partea mea pentru ca nu obisnuiesc sa bag in seama toti saracii cu duhul. Doar pe unii si el nu face parte dintre acestia.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  20 Decembrie 2023, 13:26
Postat de cpt.ahab pe 20 Decembrie 2023, 10:20

Aștept un articol despre cele două transferuri de la Iași și Sibiu, soldate cu jucători care refuză să mai joace și cu două scoruri confortabile pentru FCSB. Faza de la golul lui Băluță de aseară e de un comic consternant: jucător de-al Iașiului sprintând cu mingea către propria poartă, apoi dat la o parte din drum, ca un copil, de către "colosul" Băluță! Mai vedeam așa ceva în era "Tata Jean &co".

Pai tocmai de aia greșești !! Dacă jucătorul căruia Băluță i a luat mingea și celălalt cu penaltyurile semna pe fata sau pe ascuns cu Steaua era mai bine ?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează