OPINII  »  EDITORIAL

Simona să-și poarte crucea!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 12:28 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 14:18

Măcar în prima fază a acestei triste povești cu suspendarea, am apărat-o pe Simona Halep. Am gândit atunci că, român fiind, e normal să-i țin partea chiar și când au început să apară, și s-au înmulțit, probele ce-o incriminau. 

Familiarizată cu domeniul, Luminița Paul a încercat să-mi explice ce e cu pașaportul biologic al campioanei noastre, dar n-am priceput mare lucru. Teamă mi-e că nici alții n-au priceput.

Din momentul în care s-a demonstrat, inclusiv ca urmare a unei investigații întreprinse de GSP în Canada, că Simona a înghițit, dat de o fizioterapeută a Academiei lui Patrick Mouratoglou, un supliment contaminat cu o substanță aflată pe lista celor interzise, încrederea mea în corectitudinea fostului număr 1 mondial s-a transformat în regret. 

Erau prea multe dovezile care o inculpau încât eu, asemenea oricărui om obiectiv, să-i mai acord credit total Simonei.

Lămurit și de la cine a plecat răul, cine l-a provocat, m-am așteptat ca Simona să se dezică de cei de la Academia Mouratoglou, în favoarea cărora sacrificase o întreagă echipă de compatrioți, pe Ruzici, pe Cercel, pe alții. Și nu doar atât. Ci să ceară ca, în paralel cu ea, să fie investigați și aceștia. Trași la răspundere.

Simona să-și poarte crucea!
Simona Halep

Surprinzător, Simona n-a procedat așa. În pofida complicității lui Mouratoglou, care și-a reconfirmat amestecul în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, constănțeanca s-a arătat împăcată cu soarta nedreaptă!

Deși Mouratoglou et Comp. au nenorocit-o, practic, i-au ruinat cariera, Simona a continuat să-și clameze o inocență în care cred tot mai puțini.

Nu s-a îndreptat împotriva lui Mouratoglou și a oamenilor lui, cum era de presupus că va reacționa. Șocând, a rămas în tabăra diavolului și totul a culminat în clipa în care, după audierile de la TAS, a acceptat să ia cina tête-à-tête cu Mouratoglou, ca să ce? Să pună țara la cale! 

Alta i-ar fi întors spatele și l-ar fi tratat ca pe un dușman pe cel care, nu-i nicio exagerare, a distrus-o. Nu și Simona, poate nu vrăjită de francez, dar sigur dominată de el.

În măsura în care pe femei e uneori mai greu să le înțelegi, așa se spune, nu?, Simona chiar e de neînțeles în situația actuală. De unde și posibilitatea, inițial respinsă ferm, ca relația dintre ea și Monsieur Patrick să nu fi fost doar una dintre o tenismenă și antrenorul ei. Să fi însemnat ceva mai mult.

Dacă așa stau lucrurile și, opinie mai largă, nu stau bine, atunci Simona n-are decât să-și poarte crucea. Implicit, să nu se mai considere victimă și să admită că și-a făcut-o cu mâna ei. Având de ales, a ales greșit, iar acum suportă consecințele.


Comentarii (105)
asterix
asterix  •  05 Martie 2024, 18:23

Iaoanitoaia *** sa-ti vedem acum reactia dupa decizia TAS.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sion1001
sion1001  •  14 Februarie 2024, 13:01
Postat de VardyParty pe 13 Februarie 2024, 23:51

PS Întrebare care ma macină: putem sa ținem amândoi cu și cu FC Sion și cu Steaua?

cum discutia noastra nu (mai) are nicio legatura cu crucea stivuita de onorificul site-ului pe umerii Simonei Halep, iti propun sa ne oprim aici! promit sa-ti raspund punctual la intrebari, atunci cind politica lor editoriala ne va permite asta! ramin la parerea ca amindoi gindim la fel- ne aparam propria rezervatie, cu tot ce inseamna asta-si ca ne putem respecta dincolo de toate nepotrivirile! cum esti un bun ascultator, te salut!

VardyParty
VardyParty  •  13 Februarie 2024, 23:51
Postat de sion1001 pe 13 Februarie 2024, 21:23

nu ma face (deloc) fericit! ai neuroni dar, din pacate, ai ajuns sa-i imparti cu lemnosul (ala) de basten! lasa-ti (deja) truditul sancho (van) panza sa bata cimpii (pe magarul) individual si abandoneaza-ti caterinca la poarta nimanui! dupa, promit sa te impac cu rapidistii- si Pittis a fost rapidist, am ascultat impreuna cu el un Jethro Tull de poveste-si sa-ti povestesc de ce nu-i bine sa scrii ca ceausescu valentin e singura ta regalitate acceptata! dupa cum vezi, oferta (mea ) depaseste (cu mult) cererea-asta nu inseamna ca nu putem ramine dusmani! de tastatura! ti-am mai spus-o: gindim cam la fel dar povestim despre asta- si despre toate- complet diferit! atit!

PS Întrebare care ma macină: putem sa ținem amândoi cu și cu FC Sion și cu Steaua?

Vezi toate comentariile (105)
Comentează