OPINII  »  EDITORIAL

Situație disperată

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2022 15:09 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 15:15

Ai zice că e o glumă, dar nu e. Dac-ar fi, ar fi una amară, nesărată, constatând că în momentul de față Dinamo figurează cu 3 formații în 3 ligi! Recent retrogradată în L2, pentru prima oară în istorie, FC Dinamo 1948 continuă să fie susținută de suporteri. Majoritatea reuniți în DDB. Aparținând Ministerului de Interne, CS Dinamo tocmai a promovat în L3, în vreme ce ACS FC Dinamo, gruparea lui Nicolae Badea, care ar deține sigla și palmaresul, activează în L4. Dinamo e peste tot, nu?!

Sondajul de opinie inițiat de GSP atestă că fanii roș-albi se simt mai atrași de echipa retrogradată. De Dinamo, să-l numesc așa, clasic. Tradițional. Numai că, aflat din nou în insolvență, acesta se găsește într-o situație critică. 

Din ce în ce mai multă lume, inclusiv cea care îl susține, se teme că FC Dinamo 1948 nu se va putea înscrie în eșalonul secund. Ceea ce ar însemna, scurtând discuția, declararea falimentului. Desființarea.

Administratorul judiciar apreciază însă, și insistă, că va fi în stare să respecte întocmai și la timp planul de redresare. Pentru realizarea căruia Răzvan Zăvăleanu socotește că va lichida pe parcurs, la termen, actualele datorii. Estimate la aproape 8 milioane de euro.

Situație disperată
Baftiste Aloe, după ce Dinamo a retrogradat

Evident, și dacă ești la ananghie, cu apa la gât, e bine să-ți păstrezi optimismul și să speri. Să calculezi că, fiind către DDB, o parte din restanțe, circa 2,5 milioane, se vor amâna. Da, numai că până la urmă și ele vor trebui achitate.

Adevărul e că retrogradarea a dat peste cap planul de reorganizare. L-a aruncat în aer. Deoarece principalele surse de venit, cu excepția sumelor de la DDB, au dispărut. 

Zăvăleanu luase în calcul că, rămânând în "A", FC 1948 va încasa anual 1,3 milioane de euro din drepturile TV. Că, în paralel, va vinde jucători de câteva milioane și că, pentru rotunjirea bugetului, va obține alte 8 milioane de la acționari.

S-a ales praful de toată matematica lui! Deoarece de la TV va mai lua, din L2, cât de-o bere. Pentru că FIFA i-a blocat transferurile provizoriu după ce fundașul austriac Gluhakovic (care a jucat un singur meci întreg la Dinamo, cu Chindia!) a reclamat clubul pretinzând 26.000 de euro. 

În plus, acționarul majoritar din acte, Dorin Șerdean, n-a investit nimic. N-a vrut ori n-a avut de unde, rezultatul a fost același. Zero lei, zero bani!

În consecință, situația pare disperată sau chiar e. Deși s-au reunit de-o săptămână ca să pregătească evoluțiile din liga secundă, „câinii” n-au de niciunele! Nu tu antrenor, Gică Mihali e interimar, nu tu președinte, Iuliu Mureșan a plecat și bine a făcut!, iar lotul e subțire rău. Format mai mult din puști.

Ca să reziste în L2, căci nimeni nu mai vorbește despre promovare, FC Dinamo 1948 ar trebui întâi și întâi, logic, să se poată prezenta într-o competiție pentru care totuși a primit licență. Șanse există, dar ele sunt minime. În caz contrar, echipa va dispărea.


Comentarii (23)
cosmo
cosmo  •  30 Iunie 2022, 16:32

Cum e posibil ca un club din liga 4, înființat acum câțiva ani, sa dețină palmaresul și marca unui club care a funcționat 70 de ani în prima liga??? Doar în România e posibil asa ceva. Astea sunt manariile făcute de oamenii de fotbal, manariile făcute pe vremea lui corleone și nasu! Și niciunul n-a ajuns la brutărie. :(

creeperno807
creeperno807  •  27 Iunie 2022, 22:46

Sa vedem ce va zice Ovidiu dupa ce Dinamo se intoarce in liga 1

TRMAG
TRMAG  •  27 Iunie 2022, 22:24

***!Vad ca si GSP nu mai doarme de grija lui Dinamo!Nea Ovidiu ii pare bine ca a plecat si Muresan,ii pare bine ca am retrogradat,ca falimentam!Nu iti ajunge nea Ovidiu sa joci tontoroiul pe sufletele noastre necajite?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează