OPINII  »  EDITORIAL

Stafia din Ghencea

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 14:46 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 14:58

Cu un vârf de atac, kosovarul A. Rrahmani, de valoarea golgheterului Dugandzic (accidentat), Rapid a surclasat-o pe Dinamo cu 4-0. După o jumătate de ceas oarecum egală, giuleștenii au luat meciul pe cont propriu și și-au spulberat adversarii.

Clară, victoria le-a dat dreptate conducătorilor clubului, care au ignorat sugestiile privind demisia lui Bergodi. Arătând răbdare și înțelepciune, ei au judecat corect, italianul fiind un tehnician priceput și ponderat. Cu scaun la cap. 

Astfel, Șucu et Comp. au ajutat Rapidul să depășească momentele neplăcute și, treptat, să se pună pe picioare.

Mă îndoiesc însă că formația vișinie, din ce în ce mai închegată și mai robustă, va câștiga titlul spre a onora Centenarul. Nu-l va câștiga. Dar va fi, și datorită atmosferei extraordinare din Giulești, din ce în ce mai greu de bătut.

Stafia din Ghencea
Albion Rrahmani la Rapid - Dinamo

Cu Dinamo, în ciuda acestui eșec dureros, n-aș fi foarte critic. Vorbim totuși despre o nou-promovată. Chiar despre una care, din pricini financiare știute, nu dispune de un lot competitiv. 

Burcă se agită, însă nu-i de crezut că va reuși să spargă plafonul cu efectivul actual. Acesta trebuie întărit, iată de ce apreciez că maximum ce-și poate propune Dinamo în clipa de față e un loc de mijloc în play-out.

În rest, n-am înțeles reacția galeriei "câinilor". Posibil ca Jandarmeria să fi făcut, specialitatea casei, exces de zel când nu i-a permis să intre în stadion cu o anume scenografie. Bannere etc. 

Ceea ce nu însemna că fanii roș-albi ar fi trebuit să se ambiționeze și să meargă acasă! N-au procedat normal, căci datoria lor era să rămână și să-și încurajeze favoriții. Prietenul la nevoie se cunoaște, nu?

Cum FCSB, dezlănțuită, irezistibilă, i-a produs daună totală Universității Craiova, asta într-o singură repriză!, n-ar fi de comentat abundent pe marginea unui duel dezechilibrat. 

Dacă FCSB a dovedit că se poate descurca de minune în absența lui Fl. Coman, cu condiția ca Olaru, MVP sâmbătă, Tavi Popescu și Compagno (obligatoriu în primul "11") să fie în dispoziție de joc, Craiova a dezamăgit. A fost o umbră până la pauză, o stafie. De nerecunoscut.

În măsura în care va continua să joace ca în Ghencea, fără chef și fără vlagă, parcă rătăcită, ea nu va cuceri titlul nici acum, nici niciodată! 

Cât timp vedetele A. Ivan și Mitriță, de la acesta au plecat două dintre golurile vicecampioanei, vor avea mai multe pretenții decât realizări, visul lui Rotaru de a-și vedea echipa încoronată campioană se va amâna sine die.

Apropo, să mă ierte vechiul meu prieten Sorin Cârțu, consider că Edi Iordănescu n-a greșit când i-a lăsat pe cei doi olteni în afara listei pentru confruntările cu Israel și Kosovo. 

Nu că Pușcaș, fără niciun minut jucat pentru Genoa în cele 4 meciuri ale stagiunii în curs!, ar fi mai în formă, nu e. Dar nici convocarea lui A. Ivan și Mitriță nu s-ar fi justificat întrucât ei, capricioși, tot oferă de la o vreme scuze, nu goluri. Sunteți de altă părere?


Comentarii (43)
dodo001
dodo001  •  04 Septembrie 2023, 15:32
Postat de mihai041 pe 03 Septembrie 2023, 21:52

Vrei să spui blatul din Ghencea, Nea Ovidiu? CSU nu a jucat slab, I s-a ordonat să joace slab. Reacțiile teatrale ale celor implicați în blat, țin la proști. Hrebenciuc începe să își între în rol. Ciucanezul se conformează, iar Olguța execută ordinul. Rezultatul? CSU 0 barat pe Ghencea. Ridicați pre mult în slăvi fcfcsb-ul, echipa PSD-ului, vehiculul electoral al lui Ciucă. Ciudat că, dumneavoastră, n-ați mirosit nimic. Foarte ciudat.

Nu cred ca fost blat. Sa fiu jucător la Craiova m-aș simți penibil sa fi fost asa cum se bănuiește. Dacă mi-ar spune patronul te rog nu apăra șuturile pe poarta, lasă-le sa între ca am o înțelegere cu patronul echipei adverse, pai as avea mândrie și nu as asculta, chit ca ma va arunca la echipa a doua. Dar decât așa, mai bine cu mândria mea.

bimbi79
bimbi79  •  04 Septembrie 2023, 15:29
Postat de jean_gabin pe 04 Septembrie 2023, 13:48

Alo baietii veseli si priceputi care bateti toba cu blatul nu vreti voi sa mai puneti si sifon?

E plin de stafii pe aici. Mi-este si groaza pe aici... Voi enumera doar 3: Jean Gabin, Radu Cosasu si To-aia

dodo001
dodo001  •  04 Septembrie 2023, 15:24
Postat de opinez pe 04 Septembrie 2023, 14:44

De cand a aparut acest CSU in Liga 1 niciodata nu a pus probleme FCSB-ului cand FCSB avea nevoie de puncte. Dar niciodata. Care e probabilitatea ca in 10 ani si ceva, numarand cam 4 meciuri pe sezon sa se intample asta? Chiar si Lecce bate in 10 ani pe Inter, Milan sau Juve. Dar nu si CSU pe FCSB. Daca e sa citim prin presa si GB si MR au acelasi 'patron spiritual'. Proaspat eliberatul rozaliu VH. Cred ca asta explica multe. Plus ca atunci cand primul ministru iti ia partea deschis nu se poate ca un satrap de provincie ex-PRM sa se puna contra. Mai ales acum in prag de alegeri.

Sa înțeleg ca CSU e doar o echipa de antrenament pentru echipa lui Gigi? Cel mai probabil nu, deoarece acei fotbaliști au ambiții proprii, vor sa joace în Europa, sa fie remarcați. Ivan ar dori sa mai încerce o data în străinătate, la fel Mitrita. Ei știu ca de acolo vin banii nu de la cei 20 k pe luna cât primesc de la Rotaru

Vezi toate comentariile (43)
Comentează