OPINII  »  EDITORIAL

Tot FCSB e favorită!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 15:53 / Actualizat luni, 11 martie 2024 16:15

N-ar fi trebuit să surprindă atât de tare victoria Rapidului cu FCSB din considerentul că formația giuleșteană învinsese în ultimele 3 întâlniri directe. Chiar cu 5-1 în mai 2023, ba încă într-un meci socotit în deplasare.

Sâmbătă însă, pe lângă diferența de scor, a șocat maniera categorică în care s-a impus Rapid, asta în condițiile în care FCSB lăsa impresia unui lider autoritar. Aproape de necontestat.

De aceea își și permisese Gigi Becali să decreteze, sigur pe el și pe situație, că „Nu mai am nicio emoție, titlul e luat!”. Altădată i-am fi amendat prompt insolența. Nu și când Olaru et Co se desprinseseră la 12 puncte în fruntea ierarhiei și zarurile erau ca și aruncate. Aroganța lui Becali deranja, dar nu foarte rău.

A urmat ceea ce Florinel Coman a numit „dușul rece” servit de Rapid. Unul menit să-i readucă pe roș-albaștri cu picioarele pe pământ. Deoarece, citat din același Fl. Coman, „Ne cam luaserăm viteză".

Tot FCSB e favorită!
Imagini de la finalul meciului Rapid - FCSB/ foto: Raed Krishan

O înfrângere, vor sări ca arși simpatizanții FCSB, care a prins însă bine Superligii, e părerea mea. În sensul în care i-a conferit play-off-ului, fazei decisive, un plus de echilibru. De tensiune, de culoare, de zbucium. Deși destui vor taxa expresia drept învechită, dezastrul suferit sâmbătă de trupa din Berceni a relansat bătălia pentru campionat.

Vom fi martorii unui play-off în care cele 6 componente, aceleași ca și în sezonul precedent!, se întind pe distanța a numai 10 puncte. De unde, logică, și concluzia că orice se poate întâmpla de vreme ce fiecare echipă mai are de susținut câte 10 partide.

Și totuși, a venit rândul celorlalți fani să mă ia la rost, tot FCSB trebuie socotită favorită! Să nu se înțeleagă, departe de mine asemenea intenție, că le scot din joc pe Rapid, pe CFR și pe Craiova. Că le subestimez, dar FCSB are prima șansă în temeiul unor argumente greu de contrazis.

Pe de-o parte, avansul de puncte, 4 față de Rapid, 5 de CFR și 7 de Universitatea. Pe de alta, atuul de a nu fi beneficiat, singura din 6, de rotunjire la înjumătățirea punctelor. Asta însemnând avantaj la orice egalitate.

Nimic spectaculos până aici, nu-i așa?, după cum nu va fi nici în ce voi scrie în continuare. Anume că, dacă va apărea vreun pericol ca FCSB să piardă iarăși titlul, atunci acesta, cel mai mare, nu va proveni din afară, ci mai degrabă din interior. De la Becali însuși, de la ieșirile în decor ale acestuia. De la vorbele lui nechibzuite.

În măsura în care cei din anturaj, MM Stoica, Pintilii, alții, nu vor reuși să-l tempereze pe patron, să-l facă să nu se mai amestece unde nu-i treaba lui, să nu tot strice atmosfera din vestiar beștelindu-și jucătorii cu și fără motiv, FCSB va trăi periculos. Va risca să fie propria sa victimă și, implicit, să fluiere iarăși a pagubă.


Comentarii (50)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  16 Martie 2024, 11:25

Mea culpa!Scuze Farul!Bravo Farul!

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  13 Martie 2024, 18:13

Bre nea Ovidiu..ai dreptate, fcsb inca este favorita..dar numai din cauza avansului de puncte ! Este singurul plus...! Sa vedem acum ce minusuri are fata de contracandidate...1. Nu au varf si asta se va vedea in duelurile tari...sa privim ce oameni de atac au rapid si cfr, calitate si dubluri pe posturi ! 2. Te bazezi prea mult pe coman si stai in sclipirile lui...nu merge el, esti mort ! Rapid de exemplu, are cel putin 6, SASE, oameni de atac in forma, ce pot decide un meci, nu merge ala..apare celalalt ! 3. Nu ai banca de rezerva, daca le lipsesc 2-3 titulari, sunt pa ! 4. Cea mai mare presiune este pe fcsb, se simt obligati sa castige titlul ! 5. Fata de disputele la titlu cu astra,viitorul ori cfr..acum ai un contracandidat care are parte si el de o sustinere masiva in tribune! 6. Il mai ai pe cap si pe gigi, care demoralizeaza jucatorii,face echipa..etc ! Nu ii vad sa castige titlul...lupta o sa se duca intre cfr si rapid...sper sa castige Mutu !

tallpaiadului
tallpaiadului  •  13 Martie 2024, 16:10
Postat de MaxiP pe 12 Martie 2024, 09:35

De fapt sansa la titlu a FCSB-ului vine din exterior, si anume inconstanta celorlalte echipe si exact diferenta mica dintre ele, care nu o lasa sa lupte contra unei singure contracandidate. Si desi pare paradoxal, e avantajos in play-off sa te bati cu mai multi decat cu unul, pentru ca fiecare isi joaca sansa, fiecare incurca pe fiecare, atunci cele 4 puncte par sa insemne un avantaj mai mare decat contra unei singure contracandidate. Personal am zis de vreo 10 etape ca FCSB nu e favorita la titlu, strategia lor fiind absolut "falimentara". Intr-o cursa pe distanta lunga e riscant sa axezi totul pe un avans enorm pe care sa il ai pana la ultimul sfert de cursa care este cel mai important, sacrificand toate resursele cu acest scop. Iar FCSB tocmai asta a facut. Asta desi se stiu regulile, se stie de injumatatirea punctelor, stii ca avansul inainte de play-off e foarte greu sa fie unul foarte mare. La momentul actual FCSB sta in 2-3 jucatori din care daca unul dispare nu stiu daca e favorita in vreuna din deplasari, are o banca foarte scurta, nu a ramas cu niciun atacant in lot... resursele pentru play-off sunt subtiri, au ramas doar cu acel avans si in speranta ca toate echipele vor pierde puncte. Sansa lor e ca Rapid si CFR sa se incurce una pe alta, dar daca realitatea e ca sunt sanse mult mai mari ca una din cele 2 echipe sa domine play-offul, fata de FCSB. Si da, mai exista o problema: Farul a ramas datoare Rapidului de anul trecut, Rapid are 6 puncte ca si garan

Foarte bun comentariul tau. FCSB poate castiga acest campionat doar din postura de chior in tara orbilor, asa cum s-a intamplat cu toate celelalte echipe care au devenit campioane in ultimii 10 ani. Ultima echipa care a castigat in mod meritoriu campionatul Romaniei a fost FCSB-ul lui Reghecampf, care a fost net superioara tuturor contracandidatelor sale.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează