OPINII  »  EDITORIAL

Laureatul indispus

Articol de - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 08:49 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 10:07

Auzi dumneata! Lewandowski e supărat că Messi nu l-a votat!

Nu m-am așteptat ca Lewandowski să fie atât de copilăros și să se necăjească pentru că Messi nu l-a votat în ancheta galei FIFA. Replica lui e de o naivitate înmărmuritoare și nu pot trece peste ea: „Nu știu de ce Messi nu m-a votat... nu i-am făcut niciun rău”. Ce, eș' copil?, l-aș întreba, după ce l-am susținut fără reținere, ca un fan pătimaș.

A trăi într-o junglă

Nu-l pot întreba fiindcă nu știu dacă ar înțelege caragialiana chestiune. Am mult dovezi că acolo, în Germania, nu se prea înțelege Caragiale, chiar tradus în nemțește; pentru poloneză o să-l întreb pe Ioanițoaia.

El, Lewa, lui Messi nu i-a făcut nimic rău, la vot l-a pus al doilea, între Jorginho (ultima modă occidentală) și Ronaldo. Iar acum se smiorcăie ca un imatur că de ce nu l-a votat Messi? (Desigur, nici Ronaldo nu l-a votat pe Leo, e atât de greu de priceput de ce?)

Laureatul indispus
Lewandowski a arătat că și el este un om. Un om orgolios, în afară că este un mare fotbalist (foto: Imago)

La vârsta și golurile lui, să nu înțeleagă ce-i o antipatie, ce sunt pilele, ce e un interes? Nu trăiește acolo, în ceea ce Boloni a numit „o junglă”? Eu fără această definiție a lui Boloni nu mișc! Ce logică e aceasta - eu nu i-am făcut niciun rău, el de ce nu mă votează?!

Admirația peste absolut

Ca să nu fiu ipocrit, trebuie să dezvălui că mi-am plasat în colecție un articol (Gazeta Sporturilor, 7 decembrie 2021) exemplar, în care marele Alan Shearer, englezul, analizează pe larg jocul lui Salah, stângul și dreptul acestuia, poziționările lui, concluzionând: „E cel mai bun din lume”.

Nu pot să nu am în dosarul meu un articol care mă contrazice ca fan al lui Lewa. Salah o fi mai bun ca Lewa, iar eu rămân pe gânduri. Este cel mai important în fotbal, unde nu există absolut, ci doar admirație - fie pentru, de pildă, Gento (proaspăt dus, cea mai bună extremă pe care am văzut-o în viața mea pe „23”), fie pentru Zanetti, un geniu obscurizat azi. Sufăr de admirație. Mai mult: iubesc ceea ce admir!, o boală plăcută, grea și gravă în jungla noastră.

Cum să îl ignori pe Mbappe?

În schimb, am obiecții la premiul pentru cel mai frumos gol, cel al lui Lamela în meciul lui Tottenham cu Arsenal. Cred că e o exagerare, este un gol frumos, dintr-o lume în care strălucesc altele, cele ale lui Mbappe sau Haaland.

Cum să ignori voleurile lui Mbappe, imparabilele lui fără de adjectiv? Să fi lucrat și aici pile, antipatii, interese? „Să fi făcut el rău cuiva?”, vorba lui Lewa cel îmbufnat. Mă obsedează expresia lui și nu renunț la ea nici în final.


Comentarii (6)
1527021524254690
Manzala Stelu  •  22 Ianuarie 2022, 04:49
Postat de Soos Vilmos pe 21 Ianuarie 2022, 18:04

Jalnica mizgalitura.

Ma vilmose,esti de o prostie inimaginabila,colosa!

10154583935089038
Laurentiu Bizera  •  21 Ianuarie 2022, 22:57

Nici d-voastra nu ati suparat pe nimeni.De ce nu vi se acorda premiul Nobel pentru pace ???Sanatate maestre!

983732924972315
Soos Vilmos  •  21 Ianuarie 2022, 18:04

Jalnica mizgalitura.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează