OPINII  »  EDITORIAL

Gigi Becali în varianta soft

Raul Rusescu, expert GSP Live
Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 15:01 / Actualizat luni, 11 martie 2024 15:19

FCSB e în continuare favorită la titlu, chiar dacă există riscul ca situația să degenereze în tabăra liderului. Să fim cu ochii și pe Rapid: presiunea crește în Giulești!

Victoria obținută de Rapid în fața celor de la FCSB oferă mai mult suspans acestui format competițional și o introduce din nou pe CFR în lupta la titlu. De menționat că etapa a 6-a va fi intermediară, practic vom avea 3 runde într-o săptămână. Poate fi perioada decisivă a SuperLigii!

Becali realizează momentul delicat

După meciul cu Rapid, am văzut „varianta soft” a domnului Becali, nu una explozivă, ca în trecut. A tras un semnal de alarmă, întrucât realizează momentul dificil. Totuși, e conștient că FCSB rămâne favorită, fiind un avans de 4 puncte față de Rapid. Într-adevăr, l-a durut acest eșec.

Oricum, dacă am învățat ceva, am învățat că nu putem să-l schimbăm. Așa că trebuie să-l luăm ca atare, și noi, și jucătorii. În plus, să spună patronul că nu te mai bagă în echipă e cea mai ușoară critică resimțită de fotbaliști.

Din perspectiva mea, diferența cu Rapid a fost că rezervele roș-albaștrilor n-au venit cu nimic în plus. De asemenea, ar fi fost momentul oportun ca Tavi Popescu și Baluță să iasă la rampă și să demonstreze că echipa nu e dependentă de Olaru și de Coman în plan ofensiv. Și n-a fost un duș rece, așa cum a spus Florinel Coman, ci o baie cu gheață.

Târnovanu nu a greșit

Chiar dacă a fost criticat, Târnovanu n-ar trebui să iasă din primul „11”. Vlad n-a mai apărat de mult timp, iar Târnovanu nu a greșit la niciun gol contra Rapidului. Consider că la reușita lui Iacob nu putea să iasă pe centrare, o fază fixă foarte bine executată. Iar Krasniqi a semnat o reușită superbă, cum rar vezi, nu numai în fotbalul românesc.

Gigi Becali în varianta soft
FCSB a fost pusă la respect de Rapid, 0-4 / foto: Gazeta Sporturilor

Ce urmează

Cred că FCSB se identifică acum drept o echipă matură care realizează că prima etapă din play-off este una extrem de importantă. Valabil și pentru Rapid.

La FCSB, există posibilitatea ca lucrurile să meargă spre rău, doar că ceea ce este schimbat la lider în comparație cu anii trecuți e factorul maturitate.

Încă ceva. Abia aștept să o văd pe Rapid în postura unei candidate serioase la titlu, o premieră pentru actualul club patronat de Dan Șucu.

Echipa lui Cristiano Bergodi trebuie și merită felicitată pentru parcursul din actuala stagiune și urmărită cu atenție în play-off: presiunea va crește semnificativ în Giulești. De la conducere și până la suporteri, toți își propun același obiectiv - primul loc.


Comentarii (35)
mzm1
mzm1  •  13 Martie 2024, 13:36

GSP nu se dezminte! În ultimile zile s-au scris 6 editoriale (Geambașu Ioanițoaia, Rusescu, Botezatu, Drejan, Barbu), toate critice la adresa echipei de pe locul 1 al clasamentului (FCSB), și doar un singur editorial (Ioana Mihalcea), dar plin de laude și ditirambe, despre echipa de pe locul... 14 (Dinamo), cu titlul „Mândrie și speranță”!!! Citești și nu-ți vine să crezi! Adică echipa care de mulți ani se zbate în subsolul clasamentului să scape de retrogradare, care a și tretrogradat acum doi ani, iar de vreo două ori a fost salvată de FRF, echipa care este practic într-o insolvență perpetuă, da această echipă trezește „mândrie și speranță” la GSP! În schimb, echipa care de ani buni termină pe locul 2, se luptă la titlu an de an și face campionatul mai interesant, este o dezamăgire pentru GSP! Curat deontologic!

mogosoaia
mogosoaia  •  12 Martie 2024, 14:37

Articol de grupa mica.

Dobermannul
Dobermannul  •  12 Martie 2024, 13:28
Postat de Karol_C pe 11 Martie 2024, 21:53

Am asteptat de la Rusescu sa scoata o idee de analist, nu mai multe. . Macar una, ...n-a functionat, e mai complicat, jurnalismul nu-i la indemana aricui.

Analist ... la ce sa analizeze? Sa analizeze fotbal? La noi se mai joaca fotbal sau se joaca la pariuri si la aranjamente pentru afaceri inafara fotbalului?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează