OPINII  »  EDITORIAL

Am pierdut doi portari de Euro! Cine mai apără?

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 12:33 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 14:09

După Ionuț Radu, în Premier League, și Horațiu Moldovan va fi la un club din Top 5 Europa. Aparent, o știre excelentă, dar nici el nu va apăra la Atletico, la fel ca Radu la Bournemouth. Cei doi portari ai naționalei care au jucat în preliminarii riscă să ajungă la Euro fără meciuri la echipele de club. Ar fi o șansă pentru Florin Niță.

Horațiu Moldovan va fi jucătorul lui Atletico Madrid. Club mare, echipă mare, antrenor mare. Un stadion superb, Metropolitano, și o atmosferă unică. Nu mai găsești în Spania asemenea fani. O stare de spirit extraordinară. Pasiunea „colchoneros" nu are limite.

Moldovan, precum Grbic dacă Oblak nu se accidentează

Dar care va fi locul portarului nostru în universul rojiblanco?, te întrebi, și bucuria transferului dispare. Pentru că răspunsul e simplu și trist, în același timp. Locul lui va fi pe bancă, rezervă, fără nicio șansă de a juca.

Pentru că Jan Oblak e un monstru, vrea să joace numai el, toate minutele, toate meciurile, toate competițiile! Slovenul are numai atuuri. Are 31 de ani, vârstă perfectă pentru un goalkeeper, e extrem de bun, greșește rareori, are contract până în 2028 și e foarte iubit la Madrid. Nimeni nu îi ia poarta, careul, terenul.

Am pierdut doi portari de Euro! Cine mai apără?
Horațiu Moldovan a fost printre cei mai buni „tricolori” în această campanie de calificare la Euro Foto: Imago

Cu un asemenea rival, singura șansă a lui Moldovan de a juca e ca Oblak să se accidenteze. Altfel, va evolua exact ca Ivo Grbic în acest sezon. Deloc. Zero minute!

Cât va păstra Moldovan tricoul naționalei fără să joace?

Va fi dificil de rezistat și fizic, și psihic ca eternă rezervă, chiar dacă ești la Atletico, după ce ai apărat nonstop la Rapid, după ce ai devenit titular aproape indiscutabil la națională.

În ultimele preliminarii, pentru Euro 2024, a primit tricoul cu numărul 1 după accidentarea lui Ionuț Radu, anul trecut, în iunie, la 0-0 în Kosovo, și de atunci nu l-a mai pierdut, fiind unul dintre cei mai valoroși „tricolori”. Cât îl va mai păstra fără să joace la club?

Ironia e că Moldovan a debutat la națională chiar împotriva lui Oblak. Pe 17 noiembrie 2022, la 1-2 în fața Sloveniei în amicalul de la Cluj. Și acum se pregătește să-i fie rezervă.

Ionuț Radu a ajuns rezerva rezervei la Bournemouth

Ionuț Radu a fost și el titularul naționalei la un moment dat. Apoi s-a accidentat, după aceea a luat o decizie neinspirată. Să accepte împrumutul de la Inter la Bournemouth. Echipă de Premier League, dar unde nu are loc, pentru că brazilianul Neto e chiar căpitanul.

Radu a evoluat de cinci ori în actuala stagiune, trei partide în Cupa Ligii și două în Premier. Fără accidentarea lui Neto, nu ar fi intrat niciun minut în Premier. Iar acum e al treilea goalkeeper al lui Bournmouth. Dacă nu pleacă, nici nu mai e trecut pe foaia meciului.

Se aude că negociază cu Nice. Nici acolo nu e cale deschisă. Polonezul Marcin Bulka nu a fost schimbat nicio clipă. Radu s-ar duce pe Coasta de Azur numai ca turist.

Dacă dispar Moldovan și Radu, profită Niță

Într-un asemenea caz, dacă nici Moldovan, nici Radu nu vor mai evolua până la Euro, ar putea profita Florin Niță, care pare să aibă viitorul asigurat la Gaziantep. 

Niță nu a prins niciun minut în campania de calificare, însă e foarte posibil să fie el titularul nostru la turneul final. Pentru simplul motiv că joacă!


Comentarii (64)
freddy
freddy  •  24 Ianuarie 2024, 10:47
Postat de _Adrian_1 pe 24 Ianuarie 2024, 10:02

Toate ca toate, dar un om trebuie sa fie uluitor de prost ca sa nu priceapa ca s-a serbat centenarul clubului la 100 de ani de la infiintare (in 2023) dar primul sezon al clubului a fost evident DUPA INFIINTARE adica sezonul 1923-1924. ASA CEVA... :))

Azi nu!

_Adrian_1
_Adrian_1  •  24 Ianuarie 2024, 10:02
Postat de freddy pe 23 Ianuarie 2024, 19:36

Jur ca nu mai am nimic cu el. Ma amuza sa l enervez. :)) Respect istoria lor, chiar dacă nici ei nu știu exact dacă au 100 de ani, 101 sau 6-7. Bravo lor. Dar una e una, alta e alta. Pentru mine Sevilla e nebuloasa...Eram prea mic sa înțeleg. Finala cu Milan am înțeles o dar nu m a afectat. Meciul cu Boro a fost însă Apocalipsa mea ca suporter. Am fost extrem de afectat. Și nu mi e jena sa recunosc. Face parte din istoria mea. De atunci, mi am jurat sa nu ma mai las afectat. Ma enervează 7 de locul 2 dar nu ma afectează atât de tare.Asta e. Atâta s a putut. Ma mai enervez dar nu grav. Pe când haterul asta...vede pete negre și în soare :)) De negru ce e în cerul gurii crede ca toți sunt la fel.

Toate ca toate, dar un om trebuie sa fie uluitor de prost ca sa nu priceapa ca s-a serbat centenarul clubului la 100 de ani de la infiintare (in 2023) dar primul sezon al clubului a fost evident DUPA INFIINTARE adica sezonul 1923-1924. ASA CEVA... :))

freddy
freddy  •  23 Ianuarie 2024, 22:00
Postat de D_veselu pe 23 Ianuarie 2024, 21:42

Mintea ți-o menții "zdravănă" dialogând cu Adriann! În rest, e normal să fii optimist când știi că după atâta timp ... a venit și rândul vostru***

Eeee...vedem! Nu zic hop deocamdată. :))))

Vezi toate comentariile (64)
Comentează