OPINII  »  FCSB

Rechizitoriul doamnei Dawa

Editorial Cristian Geambașu
Editorial Cristian Geambașu

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 15:15 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 15:50

Potrivit soției fundașului de la FCSB, românii sunt ori fotbaliști de mâna a doua, ori gambleri înrăiți. Iar fetele noastre râvnesc la dotările sexuale ale „negrului meu”. Mai poți ieși teafăr de sub așa ceva?

Joyskim Dawa a fost ținta jignirilor rasiale în mediul online după eliminarea din meciul Hermannstadt-FCSB 2-2, iar soția lui, Sofya, i-a sărit în apărare. Nimic mai firesc. Nimic mai firesc să fii jignit în mediul online: rasial, pe considerente religioase sau sexuale. Ori să fii catalogat drept prost, tâmpit sau idiot iar asta să fie acceptabil conform grilei drepturilor sacrosancte ale postacului.

Adevăruri pierdute printre mișouri

Să nu pierdem însă ideea. Intervenția doamnei Dawa. Care ca o adevărată doamnă își începe cum nu se poate mai bine pledoaria și strică tot câteva rânduri mai jos cu o șopârlă (sper că nu ofensez șopârlele) pe adresa jucătorilor români invizibili prin Ligue 1.

„Comentariile voastre sunt inacceptabile. Suntem mândri să fim negri și africani. Aș fi încântată să spun aceleași lucruri despre numărul aproape inexistent de jucători profesioniști români din prima ligă franceză. Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești, așa că ieși afară și vezi ce are de oferit lumea!”

„Mergeți și citiți-vă Biblia!"

Dacă Sofya Dawa se oprea aici totul era perfect, ca o improbabilă pasă de 50 de metri, peste linii, a soțului ei. Ceva totuși a îndemnat-o pe consoarta fotbalistului să continue persiflând și ținând tratate empirice de teologie creștină. Nu știu cărei confesiune îi aparține familia Dawa, dar acest „Mergeți și citiți-vă Biblia din nou, pentru că rasismul și pariurile sunt păcate" pute a dispreț. 

Și oricum chestiunea depășește orizontul de cunoaștere al familiei Dawa. Biblia nu se ocupă cu lucrurile amintite de doamna. Pe când a fost scrisă Cartea Sfântă, lumea încă nu era preocupată de problema rasismului și nici prinsă să parieze dacă și când va cădea Imperiul Roman ori cine îi va da lovitura de grație.

Rechizitoriul doamnei Dawa
Sofya și Joyskim Dawa // sursă foto: Instagram @ sofya.chb

Nici fetele nu scapă

Previzibil, nivelul mesajului scade vertiginos, pe măsură ce doamna se ambalează. „Oh, și ați face bine să verificați cui trimit mesaje iubitele voastre, pentru că pare că fetelor din România le-ar plăcea la nebunie să fie cu «negrul» meu". Interesant. 

Ce avem noi aici în afară de reafirmarea cultului superiorității falice a unei rase, mai pe românește că „negrii” o au mai mare? Nu cumva o jignire la adresa fetelor din România, luate la pachet, că au fantezii sexuale cu persoane de culoare?

Tabloul complet

Potrivit rechizitoriului întocmit de Sofya Dawa, românii sunt niște rasiști care trăiesc și acum în peșteri, imuni la evoluția societății, insensibili la beneficiile diversității. 

După caz, ei pot fi ori fotbaliști de mâna a doua ori pariori înrăiți, în general necunoscători ai religiei în care au fost botezați. Tabloul este completat de femeile lor pofticioase, care râvnesc la dotările sexuale ale celor pe care îi discriminează bărbații.

Noroc cu oaza de normalitate a lui Gigi

Acesta este mediul toxic în care a ales să joace fotbal Joyskim Aurelien Dawa, fotbalist camerunez născut în Franța la Colombes, o suburbie a Parisului. Norocul lui Dawa și al doamnei sale este acela că s-a angajat la un club al cărui patron este un cunoscut luptător împotriva xenofobiei, a discriminării de rasă, religioase și de sex. 

Ciudat, când Gigi Becali a spus că, după Ngezana, mai vrea la echipă și alți «negri» înalți și ortodocși, soția nu a găsit inspirație să scrie niciun mesaj. Acum zici că e Balzac.


Comentarii (112)
thiamarcos
thiamarcos  •  24 Septembrie 2023, 17:25
Postat de corectorul pe 24 Septembrie 2023, 13:40

Nu ca as vrea sa aprofundez subiectul dotarii masculine, dar te minti singur (chiar si inconstient), daca ai impresia ca exista vreo femeie pe lumea asta care sa nu tanjeasca (macar in fanteziile sale nerecunoscute) dupa “dimensiunile” pe care le are o persoana de culoare (nu neaparat sa fie de culoare, doar dimensiunile sa fie similare). Este ca si cand te ai supara si ai nega o declaratie a unui barbat legat de poftele tuturor barbatilor cu privire la fundul bombat si sanii mari pe care i ar avea sotia sa (fiind un adevar apodictic ca toti barbatii viseaza la funduri bombate si sani mari, asa cum toate femeile viseaza la dimensiuni comparabile cu ale unei persoane de culoare). Eu zic sa nu ne frustreze adevarul!

:-))) Mamica ta a vrut probabil chestia la care, iata, te dovedesti chiar si tu sensibil. Ai si un pseudonim elocvent, vrei sa corectezi ceea ce iti doresti. Succes la cules centimetri in plus, stimabile!

bererece
bererece  •  24 Septembrie 2023, 14:52

Citind comentariile de aici, nea Geambașule, ai creat un probatoriu la cele spuse de madama în cauză. Asta e când un așa zis gazetar sportiv face psihologie de cartier.

Alex1975
Alex1975  •  24 Septembrie 2023, 14:14

Madam *** asta ..a se citi ca are magazia de *** *** sa zica merci ca il tine pe Adonis asta al ei gigi pe bani multi fara a avea o calitate de fotbalist...are prea multe vise i ceea ce priveste frumusetea de langa ea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (112)
Comentează