OPINII  »  RAPID - FCSB 4-0

Tavi, începutul sfârșitului?

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 22:21 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 22:57

„Dacă îl iei și-l duci la City sau Barcelona, e de acolo”

Spunea Mihai Stoica în urmă cu mai bine de un an despre Tavi Popescu.

Prin iunie 2022, Octavian - atunci în vârstă de 19 ani - era o senzație a fotbalului românesc, convocat la prima reprezentativă și chiar cerut titular în naționala lui Iordănescu. Florinel Coman n-avea loc de el la FCSB, Tavi marca eurogoluri cu FC Voluntari, CFR Cluj.

E martie 2024. Tavi, 21 de ani, mai joacă la FCSB exclusiv datorită regulii U21. Nu în stânga, unde încânta într-o vreme. Coman îl surclasează la orice capitol, iar Popescu e izgonit în dreapta atacului și ajunge să fie înlocuit cu Andrei Pandele la 2-0 pentru Rapid (s-a terminat 4-0 în favoarea giuleștenilor). Pandele, mijlocaș central, 90 de minute petrecute pe teren în Liga 1 până la umilința cu Rapid. E cea mai bună descriere pentru prăbușirea lui Tavi, una realmente halucinantă!

Tavi, începutul sfârșitului?
Tavi Popescu, în partida Rapid - FCSB 4-0

Nu, nu e normal ca un fotbalist tânăr să aibă astfel de fluctuații. Cine încearcă să-l perie cu acest alibi îl îngroapă și mai adânc.

Sigur că Manchester City și Barcelona nu i-ar permite nici să intre pe terenul de antrenament, însă Tavi are suficiente calități încât să mai viseze la o carieră în fotbal. Doar a studiat Bayern, nu Chimia. Ceva trebuie să schimbe însă, și poate nu doar numărul de tatuaje și frizuri.

167 de zileau trecut de la ultimul gol marcat de Octavian Popescu (Sepsi - FCSB 2-5, runda cu numărul 10)


Comentarii (33)
mogosoaia
mogosoaia  •  11 Martie 2024, 10:34

Voi, presa, l-ati facut "mare". L-ati vandut pe multi bani prin toate campionatele lumii, ca sa-i faceti pe plac lui Jiji si sa-l ajutati sa-si vanda marfa expusa pe taraba.

berlicot
berlicot  •  10 Martie 2024, 17:53
Postat de florar pe 09 Martie 2024, 23:00

Aceste articole cu acest discurs la adresa unui fotbalist este de fapt un atac la persoana !!! Mă presare , dar de Carjan nu ne spui tu ceva ??? Nu de alta dar asta cică ...chiar a jucat pe unde MM îl vedea pe Popescu !!!Deci una din două ...ori trebuie sa scrii negativ de Steaua , ori nu ești ziarist !!!

De Steaua nu prea scrie nimeni. Dar mai mult de jumatate din articolele gsp sunt despre FCSB. Stii cum se zice: sa scrie de bine, de rau, numai sa aibe numele mentionat in ziar. Mai rau e daca te ignora presa.

emil_calinescu
emil_calinescu  •  10 Martie 2024, 13:21

Este si vina antrenorilor. Si a preparatorilor fizici sau ce-or fi pe acolo. El nu a progresat corespunzator. N-are vointa, dar n-are nici fizic. E de vina jucatorul, dar e de vina si mediul in care creste. La Rapid ar fi fost alt jucator.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează