OPINII  »  U CLUJ - FCSB 0-0

Varză à la Cluj a fost tactica FCSB

Alexandru Barbu, jurnalist GSP
Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 22:24 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 23:09

Mulți dintre fotbaliștii de la FCSB sunt cei mai buni din campionat pe posturile lor. Firesc, echipa e pe primul loc. Dar brambureala din lot, din primul „11” va fi fatală mai devreme, puțin probabil în acest campionat, sau mai târziu, cu siguranță în Europa.

FCSB s-a târât spre un egal pe Cluj Arena. Coman&Co. au avut puține oportunități de a marca într-un joc în care Nistor a irosit cea mai mare șansă, penalty-ul ratat - și cu dreptul, și cu stângul - din minutul 16.

Altceva a fost mai interesant însă decât meciul în sine. Debandada de la FCSB, cu 5 anomalii încă de la start:

  1. Ovidiu Popescu nu e stoper, e mijlocaș defensiv;
  2. Lixandru nu e inter, e mijlocaș defensiv;
  3. Octavian Popescu e extremă, dar nu dreapta, ci stânga;
  4. Olaru nu e atacant, e inter/mijlocaș ofensiv;
  5. banca de rezerve nu a fost bancă de rezerve, doar 7 scaune ocupate de fotbaliști de play-out. De la Miculescu la Phelipe și Radaslavescu, niciunul nu a confirmat la o echipă cu pretențiile FCSB.
Varză à la Cluj a fost tactica FCSB
U Cluj și FCSB au remizat, scor 0-0

Bani mulți, minte puțină, lot deșirat

Corect, FCSB a avut numeroase absențe la partida de la Cluj. Dintre fotbaliștii importanți, n-au fost disponibili Pantea, Băluță, cu probleme medicale, și Dawa, învoit.

Totuși, lotul roș-albaștrilor întemeiat cu un ochi de sticlă spart își arată lacunele.

În primul rând, FCSB nu are un post betonat pentru regula U21. Mare eroare, mai ales raportat la bugetul clubului care și-ar fi permis cu siguranță doi tineri utili pe aceeași poziție. Pantea, fotbalistul utilizat cel mai des pentru respectarea legii impuse de FRF, nu are o dublură de-o seamă. „Under” mai e Tavi Popescu, numai că el nu are acces în stânga și mimează de cele mai multe ori fotbalul în partea dreaptă. Celelalte soluții, Radaslavescu și Pandele, sunt la număr, chiar dacă primul a costat aproape un milion de euro.

Și centrul apărării e în piuneze fără unul dintre titulari apți, în cazul de față Dawa. Cu Chiricheș, FCSB și-a asumat de la început un pacient nabab, în vreme ce Haruț ar fi fost oricum lăsat pe bancă în favoarea unor improvizații ca Lixandru, Ovidiu Popescu.

În cazul lui Radunovic nu există o alternativă funcțională, flancului drept din atac îi lipsește un titular cu rezonanță, iar de-a dreptul neverosimil e că FCSB nu conține în lotul extins nici măcar un „9” clasic ori modern. Situație rarisimă în lume!

La fel de adevărat este că e greu să găsești în Superliga un prim „11” mai valoros decât al celor de la FCSB. Probabil că nu există, probabil că echipa liderului e suficient de prețioasă ca să câștige titlul (Rapid, ești de acord?), însă ritmul și intensitatea meciurilor europene - unde roș-albaștrii se obligă să obțină performanțe - vor băga în colaps lotul diluat și alcătuit rudimentar din care Charalambous și Pintilii au scos maximum în campionatul actual. 

Încă ceva: începe să se topească distanța dintre FCSB și urmăritoare. Nu mai sunt 11 puncte față de locul 2, sunt 7. La înjumătățire, 4.

7 rezervea avut FCSB în deplasarea cu U Cluj. Neluțu Sabău s-a lăfăit cu 12 nume pe bancă


Comentarii (41)
Laguioleq
Laguioleq  •  26 Februarie 2024, 11:50

Asta-i adevărata "omenie" cu Botoşani. Exact cînd a fost nevoie.

FlashGordon
FlashGordon  •  24 Februarie 2024, 15:57
Postat de _Adrian_1 pe 21 Februarie 2024, 14:25

Kosovarii nostri vor fi ca Sali Butka pentru ciobanul tau :))

septare,clona fc r nue ste rapid. vezi ca te faci de rusine. deci kosovarii clonati o sa fie albanezi. bine bah prostule. ha ha ha.

mario78a
mario78a  •  22 Februarie 2024, 07:52
Postat de Cristian73 pe 21 Februarie 2024, 16:28

Tu de unde ai mai apărut, băi scamatorule? E rândul tău să denigrezi Steaua? Când nu aveți subiecte(nu că ați avea vreodată) voi ăștia de la gsp simțiți nevoia să micționați contra vântului. Spre cultura generală a "ziariștilor" de la gsp.ro și a amețitului care a publicat mizeria de față, Steaua(FCSB cum le place unora) este pe primul loc, la 7 puncte de Rapid; are un singur gol primit(și ăla dintr-un penalty inventat) în ultimele 5 partide; a evoluat cu absențe majore și cu jucători încă răciți. Dar dacă toți sunteți negru în cerul gurii și vedeți aceeași culoare când câștigă Steaua, e de înțeles.

Si pe unde joaca echipa aia iubita de tine ,,STEAUA"??? In prima liga vad doar SC FC FCSB SA. O echipa se identifica prin PALMARES , MARCA ,in cazul vostru este vorba de fals de identitate, lucru recunoscut si de avocatul vostru!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează