OPINII  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

opinie gsp Mitriță a „picat” cel mai important examen și s-a molipsit de boala grupului: suficiența!

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 13:01 / Actualizat luni, 23 octombrie 2023 15:42

Alex Mitriță trebuia să fie liderul oltenilor cu Petrolul (1-3), omul care să tragă echipa după el, în absența lui Bancu. A eșuat lamentabil și pe teren, și la final, când a fugit din fața suporterilor. Cifrele lui sunt dezastruoase, ale echipei, la fel.

  • Aurelian Botezatu, specialistul Gazetei în Universitatea Craiova, analizează situația din Bănie după ultimele evenimente

Universitatea Craiova a arătat duminică, la 1-3 cu Petrolul, ca un angajat abia întors la birou din concediu. Încă deconectat, fără chef de muncă, cu gândul mai mult la vacanța pe care tocmai a lăsat-o în urmă. Și dacă nu a avut un șef care s-o "trezească", nici pe bancă, nici în teren, a primit o corecție zdravănă de la "lupii" înfometați, fără victorie de 6 etape (5 remize, un eșec).

Mitriță a purtat banderola degeaba

Liderul din teren, în lipsa căpitanului Nicușor Bancu, trebuia să fie Alexandru Mitriță. A și purtat banderola. Însă "Piticul Atomic", la debutul sezonului, a devenit unul obișnuit. Complet inofensiv. Altfel spus, s-a molipsit și el de acea "boală" care bântuie de mai mulți ani prin cantonamentul din Lunca Jiului: suficiența! Convingerea că se poate câștiga și din vârful bocancului, fără cine știe ce efort.

"A fost mai bine să merg la vestiar"

Mai mult, când ar fi trebuit să meargă în fața suporterilor, să dea socoteală, Mitriță a fugit din calea lor în cel mai laș mod posibil. "Nu a fost din răutate, sunt momente în care este mai bine să mergi în vestiar și să stai calm. Așa am procedat în această seară. A fost mai bine să merg la vestiar", s-a scuzat el în fața camerelor de luat vederi.

Complet dezorientat: "Nu înțeleg ce se întâmplă"

Alex a picat practic examenul care ar fi trebuit să-l confirme drept lider și recunoaște că nu înțelege "ce se întâmplă. Trebuie să discutăm cu staff-ul, cu antrenorul. Trebuie să mergem acasă, să ne liniștim și să vedem unde am greșit. Trebuie să o luăm de la capăt. Suntem într-o perioadă foarte proastă".

Din vârful bocancului, Universitatea a câștigat doar 3 meciuri

Un indiciu este procentajul duelurilor câștigate. Acolo unde Craiova suferă teribil de la startul campionatului. Potrivit datelor wyscout.com, în 10 dintre cele 13 meciuri disputate până acum în Superliga 2023/2024, oltenii nu și-au adjudecat nici jumătate dintre duelurile susținute!

Le-a ieșit și așa în 3 partide, la 2-1 cu Sepsi (47,12%), 3-0 cu UTA (48,73%) și la 4-1 cu Poli Iași (47,87%, victorie conturată abia după ce adversarul a rămas în inferioritate), însă în restul au plătit scump: 4 remize, 3 eșecuri, per total 17 puncte pierdute!

În schimb, când alb-albaștrii au pus și glezna la bătaie, pe lângă talent, s-a reflectat și pe tabelă: 5-1 cu FC Botoșani (51,27% dueluri câștigate), 1-0 cu extrem de incomoda Hermannstadt (53,23%) și 2-0 cu Dinamo (50%). 

Mitriță a „picat” cel mai important examen și s-a molipsit de boala grupului: suficiența!
Mitriță a „picat” cel mai important examen și s-a molipsit de boala grupului: suficiența!

Este o presiune și pentru mine. Mi-aș dori să fie toată asupra mea, dar echipa să joace bine. Trebuie să muncim mai mult în fiecare zi. Numai noi o putem scoate la capăt. Suntem singuri și doar noi putem să ne ridicăm
Alexandru Mitriță, extremă CSU Craiova

Cifrele lui Mitriță cu Petrolul sunt dezolante

  • 0 goluri
  • 0 assisturi
  • 1 șut cadrat din 4 expediate
  • 77% acuratețea paselor
  • 1 pasă lungă, nereușită
  • 2 centrări, nereușite
  • 0 driblinguri reușite, din 4 tentative
  • 30 la sută dueluri câștigate

Oltenii au 10 meciuri în care n-au câștigat nici jumătate din dueluri!

AdversarRezultatProcentaj dueluri câștigate
Petrolul1-345,4%
Voluntari0-046,19%
Botoșani5-151,27%
U Cluj1-140,43%
Sepsi2-147,12%
FCSB0-347,53%
Farul0-246,43%
UTA3-048,73%
Poli Iași4-147,87%
Hermannstadt1-053,23%
CFR Cluj1-144,44%
Oțelul0-042,46%
Dinamo2-050%

VIDEO Suporterii Universitații Craiova au cerut demisia antrenorului după golul marcat de Gicu Grozav

Daniel Pancu și Ilie Dumitrescu s-au pus de acord asupra unui tânăr din Superligă: „Referințele complete sunt foarte bune!”
CSU Craiova - Petrolul 1-3
Daniel Pancu și Ilie Dumitrescu s-au pus de acord asupra unui tânăr din Superligă: „Referințele complete sunt foarte bune!”
Singurul petrolist care vrea ca FCSB să ia titlul: pierdere pentru „lupi”, avantaj pentru Gigi Becali
PETROLUL - FCSB
Singurul petrolist care vrea ca FCSB să ia titlul: pierdere pentru „lupi”, avantaj pentru Gigi Becali

Comentarii (6)
VardyParty
VardyParty  •  24 Octombrie 2023, 14:08
Postat de parachioara5 pe 24 Octombrie 2023, 10:32

...tie sa ti fie rosie ca sustii un sistem nemernic ...s au imbogatit toti la FRF si LPF fara sa faca nimik ...tot dand campionatul preferential ...

Bey pazvante, ikipa tea este definiția făcăturii politice. Oi fi tu Oltean, dar mai sunt și altii, mult mai doxați ca tine. Și nici nu mă refer la ăia din Gorj

observator_federal
observator_federal  •  24 Octombrie 2023, 13:17
Postat de parachioara5 pe 23 Octombrie 2023, 17:17

...ne am saturat sa fim criticati de fcsb istii jurnalisti de la bucuresti pe banii nostri ...voi nu sunteti in stare sa militati pentru un fotbal curat condus de niste oameni onesti si va luati tam neseam de jucatorii U Cv ...ce vreti sa faca ei ?...sa se lupte cu morile de vant ?

Păi articole (sau măcar aspecte) negative despre Universitatea Craiova, sau despre Ivan, sau despre Markovic, sau despre Mitriță, Rotaru etc. se scriau și când lucrurile mergeau bine la Știința. Acum că "și-a consolidat" locul 4, ai zice - dacă te iei după Botezatu și alți slujitori (ai condeiului) din birourile bucureștene- că Universitatea Craiova este în pragul retrogradării... Adevărul este că presa bucureșteană îi dezamăgește din nou pe suporterii olteni!! Domne, totuși atacurile consecvente ale gigiștilor din massmedia au dus până la urmă la erodarea stării de lucruri la Craiova - uite că pe Andrei Ivan l-au destabilizat complet partizanii lui Tavi Pompescu (din massmedia și "din anturajul echipei naționale") iar despre Universitatea nici măcar statisticile SF ale GSP nu ar mai putea demonstra că este ajutată în vreun fel de arbitri.

parachioara5
parachioara5  •  24 Octombrie 2023, 10:32
Postat de VardyParty pe 23 Octombrie 2023, 19:54

, Nu ți-e rușine?

...tie sa ti fie rosie ca sustii un sistem nemernic ...s au imbogatit toti la FRF si LPF fara sa faca nimik ...tot dand campionatul preferential ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează