SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Bronz pentru Andreea Cotruța la Campionatele Europene de haltere de la Sofia

Andreea Cotruța în acțiune FOTO FR Haltere
Andreea Cotruța în acțiune FOTO FR Haltere

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 20:46 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 22:07

Andreea Cotruța, care a urcat în categorie, de la 55 la 59 de kg, s-a clasat pe poziția a treia în cadrul stilului aruncat la Campionatele Europene din Bulgaria.

Andreea Cotruța, triplă campioană europeană în 2023 la categoria 55 de kg, a obținut, miercuri, bronzul la cat. 59 de kilograme. Halterofila în vârstă de 20 de ani a fost nevoită să urce în categorie pentru că a se putea califica la la Paris, 55 kg nefiind o categorie olimpică.

Astfel, ea a participat pentru prima oară în această probă și a reușit să urce pe poziția a treia la stilul aruncat cu 118 kg. La smuls, a fost pe cinci cu 94 kg, în timp ce la total, 212 kg, a fost pe patru.

Andreea Cotruța, bronz la Campionatele Europene de haltere

„Andreea Cotruţa este oarecum pariul nostru pentru cea de-a treia cotă de calificare. În trecut, ea a mai făcut încercări la 59 kg, dar nu la o competiţie de acest nivel. Conform sistemului actual, primii 10 sportivi din clasamentul mondial merg la JO.

Un antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani » Reacția clubului: „Colaborăm cu anchetatorii și am luat o serie de acțiuni concrete”
ACUZAȚIE
Un antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani » Reacția clubului: „Colaborăm cu anchetatorii și am luat o serie de acțiuni concrete”

 Noi suntem încrezători şi în acelaşi timp conştienţi că este o misiune destul de grea. Procesul de urcare a fost unul dificil pentru că Andreea nu a arătat o disponibilitate fizică de a acumula kilogramele necesare. 

Cum de altfel se întâmplă şi în cazul Loredanei Toma, care are această dificultate de a ajunge la greutatea optimă”, a explicat Alexandru Pădure, președintele Federației Române de Haltere, pentru Agerpres.

Acesta a confirmat pentru sursa citată că Mădălina Cambei, triplă medaliată cu aur la CE de la Sofia în cadrul categoriei 49 kg, și Loredana Toma, care va intra în concurs pe 16 februarie la categoria 77 kg, sunt extrem de aproape de calificarea la Paris, ele ocupând poziții bune în clasamentul în urma căruia se va stabili cine merge la Paris.

Au depășit obiectivul 

După trei zile de concurs, delegația României are în palmares 6 medalii grație Mihaelei Cambei la categoria 49 kg (trei medalii de aur la aruncat, smuls și total), Ioanei Miron la categoria 45 kg (bronz la smuls) și Andreei Cotruța la categoria 59 kg (bronz la aruncat) și lui Valentin Iancu la categoria 61 kg (argint la aruncat). Obiectivul forului național era de trei medalii.

14 medaliia cucerit delegația tricoloră la ediția precedentă a Campionatelor Europene, nouă fiind de aur.

Citește și: 

Un record național de juniori și cei mai buni timpi din carieră pentru înotătorii români la Campionatele Mondiale de la Doha
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Un record național de juniori și cei mai buni timpi din carieră pentru înotătorii români la Campionatele Mondiale de la Doha
Ce șanse mai are Dinamo la fazele eliminatorii din EHF European League, după eșecul cu Sporting
EHF EUROPEAN LEAGUE
Ce șanse mai are Dinamo la fazele eliminatorii din EHF European League, după eșecul cu Sporting

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
neacaisa
neacaisa  •  16 Februarie 2024, 18:43

erau oameni pe aici care ziceau ca toma nu vrea sa isi arate nivelul fata de chinezoaice si de aia nu a mers la mondial, iata ca nu e usor pentru ea la categorie cu 7 kg mai mare si rateaza chiar si medalia europeana la aruncat, stilul ei mai slab dintre cele 2. din punctul meu de vedere, sportivele din afara europei vor fi favorite la primele 3 locuri si ii va fi greu la JO sa ia si medalie.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  15 Februarie 2024, 14:27

Felicitari fetelor de la Haltere ! Bafta la toate , de a va califica la "Olimpiada "

neacaisa
neacaisa  •  15 Februarie 2024, 06:21

a facut cam tarziu pasul la categoria mai grea, cu totalul asta nu va fi in carti pt calificarea la paris, dar este o sportiva tanara, deci promitatoare pt viitorul ciclu olimpic. faptul ca mai sunt doar 5 categorii olimpice este o aberatie incorecta, si loredana toma este grav dezavantajata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează