SPORTURI  »  CICLISM  »  MOUTAIN BIKE

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism despre situația lui Vlad Dascălu: „A făcut zeci de teste doping anul trecut, la Cupa Mondială, peste tot”

Vlad Dascălu pe traseu FOTO Imago Images
Vlad Dascălu pe traseu FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 19:02 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 19:17

Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism, a încercat să lămurească pentru AGERPRES cum stă Vlad Dascălu (26 de ani) cu testele doping. Săptămâna trecută, antrenorul și medicul Sorin Matican susținea că ciclistul român este într-o stare iminentă de suspendare după ce a ratat trei teste.

Vlad Dascălu, campion european anul trecut la mountain bike în proba de cross-country olimpic, speră să participe la a doua ediție de Jocurile Olimpice în 2024, după ce s-a clasat pe poziția a șaptea la Tokyo. 

Lucrurile decurgeau conform planului până când antrenorul şi medicul de la paraciclism Sorin Matican a spus la SportTotal FM că a ratat trei controale doping și conform regulamentului WADA urmează să fie suspendat. Dascălu încă nu și-a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Reacție despre situația lui Vlad Dascălu

Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism, a încercat să lămurească situația pentru AGEPRES. 

Specialiștii americani au analizat situația Simonei Halep: „Încrederea ei sugerează ceva”
AUDIERI SIMONA HALEP
Specialiștii americani au analizat situația Simonei Halep: „Încrederea ei sugerează ceva”

„Sorin Matican nu are niciun mandat din partea federaţiei să ne reprezinte, să comunice sau să discute în numele federaţiei. Dânsul este antrenor la paraciclism, este responsabil cu activitatea de paraciclism şi medic în relaţia dintre federaţie şi Agenţia Naţională Anti-Doping. Dar nu are niciun mandat să vorbească în numele federaţiei şi să se lanseze în nişte afirmaţii. Sincer, cred că dacă subiectul ăsta îl scormonim, mi-e teamă că îi facem rău lui Vlad, pentru că noi nu avem informaţii oficiale”, a spus Sprinceană  pentru sursa citată.

Vlad Dascălu urmează să debuteze în competiții în noul sezon

El a continuat: „Nu ştiu ce informaţii are dl Matican, dar nu cred că are sens momentan să tragem vreo concluzie sau să facem valuri. O să avem o discuţie cu dl Matican şi o să dezbatem problema în cadrul conducerii federaţiei. 

Noi suntem într-o situaţie în care nu avem niciun detaliu de dat, nu ştim. Sincer nu cred că sunt motive de îngrijorare. Vlad a făcut zeci de teste doping anul trecut, la Cupa Mondială, peste tot. Nici nu pot să concep asemenea scenarii''.

Oficialul a mai dezvăluit și că Vlad Dascălu urmează să concureze la Banyoles, în datele de 24 şi 25 februarie.  „Nu am reuşit să discut cu Vlad încă, dar ţin legătură cu antrenorul lui şi de aia spun că nu e nimic de îngrijorat. I-am făcut de săptămâna trecută licenţă pe 2024 emisă pe clubul Dinamo şi va participa curând la o competiţie la Banyoles, în Spania, unde se pregăteşte pentru noul sezon'', a precizat preşedintele FRC pentru Agerpres.

Citește și: 

Soluție de avarie » Campionatul European din 2026 la handbal feminin ar putea fi organizat în cinci țări
CAMPIONATUL EUROPEAN 2026
Soluție de avarie » Campionatul European din 2026 la handbal feminin ar putea fi organizat în cinci țări
Șocant: Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton și singurul care a coborât sub 2h și un minut, a murit într-un accident rutier!
MARATON
Șocant: Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton și singurul care a coborât sub 2h și un minut, a murit într-un accident rutier!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează