SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN 2026

Soluție de avarie » Campionatul European din 2026 la handbal feminin ar putea fi organizat în cinci țări

Bianca Bazaliu ar putea evolua în fața suporterilor români FOTO Imago Images
Bianca Bazaliu ar putea evolua în fața suporterilor români FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 februarie 2024 17:44 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 19:40

Niciuna dintre țările care și-au depus candidatura, printre care și România, nu îndeplinește toate condițiile cerute de forul de la Viena și, astfel, s-ar putea ajunge la o soluție de compromis.

Marți, la sediul Federației Europene de Handbal de la Viena, conducerea executivă a FRH va susține candidatura României pentru organizarea alături de Slovacia a Campionatului European de handbal feminin din 2026.

Delegația României va fi formată din președintele Constantin Din și din secretarul general Nicolae Luca. Aceștia, alături de conducătorii federațiilor din Turcia, Cehia și Polonia, vor participa la o ședință deschisă cu conducerea EHF unde vor discuta ultimele detalii cu privire la organizarea CE 2026.

La ultima ședință a Comitetului Executiv al EHF din 27 ianuarie, șefii handbalului european nu au hotărât cui vor acorda organizarea EURO 2026, deoarece niciuna dintre țările care și-au depus candidatura nu îndeplinește toate condițiile cerute de forul de la Viena.

Polonia pare favorită în fața României!

Forul european le-a dat celor 5 federații naționale timp de gândire până marți la ora 12, iar acesta are deja o soluție de compromis: fiecare dintre cele 5 țări să organizeze cel puțin o grupă, apoi cele două grupe principale să fie organizate în România și Polonia, iar meciurile de clasament să se dispute într-una dintre cele două țări.

Simona Halep cumpără de la Cosmin Olăroiu » Pentru ce a plătit peste 2 milioane de euro!
INVESTIȚIE
Simona Halep cumpără de la Cosmin Olăroiu » Pentru ce a plătit peste 2 milioane de euro!

Sursele GSP au confirmat că Polonia pare favorită în fața României pentru organizarea meciurilor pentru medalii deoarece polonezii au sala cu cea mai mare capacitate.

Sala din Katowice are o capacitate de 11.500 de locuri, în timp ce țara noastră are ca răspuns sala din Cluj Napoca, la o capacitate de sub 10.000 de locuri pentru meciurile de handbal.

Totuși, România are de partea sa tradiția și faptul că audiențele handbalului feminin sunt mai mari decât cele din Polonia. „România are șanse reale pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026", a declarat, pentru GSP.ro, președintele FRH, Constantin Din.

România poate găzdui meciuri din două grupe la CE 2026!

La Campionatul European de handbal vor participa 24 de echipe, repartizate în 6 grupe de câte 4 echipe.

Dacă va primi organizarea CE din 2026, România a primit acceptul din partea EHF pentru ca sălile din Cluj-Napoca și Oradea să fie gazde ale meciurilor.

Surse GSP au confirmat că pentru a avea și succes de casă, România poate organiza partidele din două grupe de la EURO 2026: la Cluj-Napoca grupa unde va juca România și la Oradea, grupa unde va juca Ungaria.

Toate acestea au fost gândite după exemplul Campionatului European de handbal masculin din 2020, care s-a desfășurat în Austria, Suedia și Norvegia.

EHF va anunța în luna aprilie cine va organiza EURO 2026, turneu final care se va desfășura în perioada 3-20 decembrie 2026.

Citește și: 

Șocant: Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton și singurul care a coborât sub 2h și un minut, a murit într-un accident rutier!
MARATON
Șocant: Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton și singurul care a coborât sub 2h și un minut, a murit într-un accident rutier!
Dinastia lui Mahomes » Super Bowl electrizant în Vegas! Kansas City Chiefs revine și își apără trofeul NFL în prelungiri
SUPER BOWL LVIII
Dinastia lui Mahomes » Super Bowl electrizant în Vegas! Kansas City Chiefs revine și își apără trofeul NFL în prelungiri

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează