SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

VIDEO&FOTO Sperăm la medalie la Paris? Larisa Iordache îi face portretul Sabrinei Voinea: „Ar trebui să însemne speranță!”

Articol de , , - Publicat luni, 09 octombrie 2023 21:04 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 21:20

Larisa Iordache (27 de ani) a participat la Muzeul Sportului pentru lansarea cărții „Forța femeilor în sport” unde a comentat rezultatele obținute de echipa feminină la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

Medaliată cu bronz cu echipa feminină a României la Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa Iordache, a explicat că performanța obținută în Belgia aduce speranțe pentru o distincție la Paris.

Larisa Iordache: „Trebuie să nu simtă presiunea noastră”

„Sunt foarte mândră de ele. În liniștea lor au făcut o treabă bună și sper să demonstreze asta și la Jocurile Olimpice”, a spus Larisa.

„Cred că doar cu răbdare vor veni și rezultate mai bune. Trebuie să muncească cu plăcere și să se îngrijească pentru a nu avea vreo problemă medicală. Îmi doresc ca fetele să nu simtă presiunea noastră la Paris. Trebuie să simtă doar susținerea noastră”, a mai adăugat fosta gimnastă.

Larisa Iordache: "A știut cum să o încurajeze"

Multipla medaliată mondială și europeană i-a făcut un portret Sabrinei Voinea care a obținut la Antwerp locul 4 la sol.

+28 FOTO

„Locul 4 înseamnă speranță, însă pentru Sabrina înseamnă încredere. Eu am venit ultima cu o medalie de la Campionatele Mondiale. Simone Bailes a știut cum să încurajeze și să fie fair-play față de concurentele ei. Și ea este o concurentă, iar întrecerile sunt pentru toate gimnastele”, a fost mesajul Larisei.

Elisabeta Lipă a revenit la sentimente mai bune față de gimnastica românească: „Nu stau cu biciul pentru performanță!”
Jocurile Olimpice
Elisabeta Lipă a revenit la sentimente mai bune față de gimnastica românească: „Nu stau cu biciul pentru performanță!”

Larisa Iordache e ultima gimnastă româncă medaliată la o ediție a unui Campionat Mondial, ea obținând bronzul în 2015 la individual compus.

Nu contează dacă te califici prima sau ultima. Sabrina are potențial și îmi doresc să se autodepășească. Sper să fie liniștită psihic și să continue să muncească la fel de bine cum a făcut-o până acum 
- Larisa Iordache, fostă gimnastă

Citește și:

Sabrina Maneca-Voinea, la 0,2 puncte de bronz, în timp ce Simone Biles a ajuns la 30 de medalii mondiale
CAMPIONATELE MONDIALE
Sabrina Maneca-Voinea, la 0,2 puncte de bronz, în timp ce Simone Biles a ajuns la 30 de medalii mondiale
Un nou început pentru gimnastica din România? Cum sunt privite rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Antwerp
CAMPIONATELE MONDIALE» CONCLUZII
Un nou început pentru gimnastica din România? Cum sunt privite rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Antwerp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  10 Octombrie 2023, 10:04

Avem tendinta sa ignoram celelalte componente ale lotului odata cu locul 4 al Sabrinei, totusi eu cred ca pe langa Sabrina, din lotul actual si Ana Barbosu e de o perspectiva enorma si nici Ghigoarta nu e de nebagat in seama. Cumva evolutiile din calificari au fost sacrificate dpdv individual, e clar ca Amalia in mod normal facea 4 aparate, Ana probabil a pierdut zecimi la dificultate pe unele aparate, mergandu-se mult la siguranta pentru rezultatul pe echipe. Sabrina prin asta ajuta cel mai mult, mergand pe capacitatea maxima dpdv al notei de plecare, ca atare a fost cea implicata in lupta pentru finale pe aparate. Cred ca la Europene, odata cu aceasta calificare la JO, se vor putea axa mult mai mult si pentru individualul fiecareia. Dar e clar ca nu doar Sabrina e de laudat dupa aceste campionate, a obtinut rezultatul cel mai bun, dar a fost chiar o munca in echipa. Cosman a contribuit si ea decisiv cu cateva note extrem de importante, acel 13 la paralele, a salvat putin greselile Andreei Preda la sol si a punctat in plus cu cateva zecimi, acel 13,500 la sarituri... a fost esentiala si ea. Si desi cu un nivel inferior evident celorlalte, chiar si Preda a punctat cu 2 note, care au salvat o ratare si au adus vreo 3 zecimi in plus la un alt aparat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează