SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-AUSTRIA

VIDEO Xavi Pascual, despre handbalul masculin românesc: „Feroe, Kosovo și Macedonia sunt peste noi”

Foto de la stânga la dreapta: Iancu, Pascual, Militaru
Foto de la stânga la dreapta: Iancu, Pascual, Militaru

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 14:51 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 16:06

România va evolua miercuri, 26 aprilie, de la ora 17:30, în sala Dinamo împotriva Austriei în preliminariile Campionatului European. Cu un succes mâine, tricolorii se califică la Euro 2024, după ce ultima participare a fost în 1996.

  • România - Austria, miercuri, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe ProArena

Antrenorul României, Xavi Pascual, a prefațat confruntarea alături de portarul Ionuț Iancu și interul Robert Militaru. Selecționerul a recunoscut superioritatea adversarului și a punctat că naționala trebuie să treacă printr-un proces lung de schimbări pentru a ajunge la performanțele din urmă cu 30 de ani.

Secretul succesului » Schimbarea majoră făcută de Gheorghe Hagi la Farul » S-a inspirat din fotbalul occidental
FARUL
Secretul succesului » Schimbarea majoră făcută de Gheorghe Hagi la Farul » S-a inspirat din fotbalul occidental

VIDEO. Xavi Pascual: „Feroe are jucători în Bundesliga, noi n-avem pe nimeni”

„Băieții s-au pregătiti bine pentru acest joc dificil. Pentru mine nu are nicio importanță faptul că Austria este deja calificată. Simțim presiunea și asta ne dă senzația că putem câștiga. Recunoaștem că sunt peste noi, dar în cazul în care nu vom reuși victoria trebuie să ne pregătim pentru partida cu Ucraina 

Feroe a fost mai bună ca noi. Jucătorii de acolo luptă în Bundesliga, noi n-avem pe nimeni. Realitatea este că n-avem nivelul lor. Noi suntem în urnele 3 și 4 când avem tragerea la sorți. România a fost nucleul handbalului din Europa, nu mai este acum. Kosovo și Macedonia sunt peste noi. Trebuie să acceptăm că ne aflăm într-un proces de schimbare. O schimbare care nu vine în câteva zile”, a spus Xavi Pascual.

Ionuț Iancu: „Știm că Austria este favorita, dar merg pe mâna noastră”

La rândul lor, Robert Militaru și Horia Iancu pleacă încrezători pentru partida cu Austria și consideră că pot obține calificarea. 

„Calificarea ar însemna un prim pas spre performanță. Din punctul meu de vedere, merităm să ajungem la un turneu final după atâta timp. Știm că Austria pleacă cu prima șansă, dar merg pe mâna noastră pentru că știu cum ne-am antrenat în ultima săptămână”, a spus Ionuț Iancu, portarul naționalei.

„Pentru noi ar fi o performanță istorică pentru că nu ne-am mai calificat de atâția ani. Personal ar fi cea mai are performanță pentru mine ca jucător. Avem în cap doar să câștigăm partida cu Austria și pe cea cu Ucraina”, a precizat Robert Militaru, inter al echipei naționale.

Citește și alte știri: 

Gigi Becali i-a dat SMS lui Horațiu Feșnic, dar ce a făcut arbitrul l-a înfuriat: „Cum, bă, să faci așa?”

Încă un fotbalist somează Dinamo, pentru restanțe de 20.000 de euro » „Câinii” au de dat bani și angajaților, și furnizorilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Aprilie 2023, 17:29

ceva nu se leaga...tu antrenor f bun ,recunosti ca niste nationale(Feroe nici nu stiu daca au campionat )sunt mai bune ,atunci de ce antrenezi o nationala asa slaba(banii ar reprezenta singurul motiv)si ce e mai rau nu propui o solutie,poate e mai bine fara antrenori straini si cat mai putini jucatori straini in campionat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează