SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

CORESPONDENȚĂ DIN TOKYO Krista Incze, blocată din drumul spre medalia de bronz: „M-am blocat psihic. Sunt foarte supărată pe mine”

Krista Incze, 25 ani, n-a reușit să acceadă spre meciul pentru bronz la lupte // FOTO: Raed Krishan +16   FOTO
Krista Incze, 25 ani, n-a reușit să acceadă spre meciul pentru bronz la lupte // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 04 august 2021 08:05 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 09:27

Krista Incze, 25 ani, n-a reușit să acceadă spre meciul pentru bronz la lupte, categoria 62 kg. A pierdut în recalificări în fața letonei Anastasia Gregorieva, triplă campioană europeană, ultima dată în 2016, și a părăsit plângând sala din Tokyo.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

În Makuhari Messe, sala luptelor olimpice, Krista Incze a ajuns printr-un context fericit. O șansă care i s-a ivit peste noapte a trimis-o la Tokyo pe tabloul categoriei de 62 kg, iar fata din Sf. Gheorghe a venit în Japonia cu tupeul unei campioane. 

Setată direct către aur, deși experiența adversarelor și forța lor nu-i recomandau asemenea planuri!

+12 FOTO

Realitatea a izbit-o însă în plin pe sportiva în vârstă de 25 de ani. După ce, marți, s-a bătut cu două campioane mondiale, o victorie și o înfrângere, Krista a intrat miercuri dimineață în recalificări, iar un succes în fața letonei Anasatasia Gregorieva ar fi trimis-o în meciul pentru bronz. 

Incze a deschis sesiunea cu o primă repriză în forță. A condus cu 2-0, a fost însă egalată, iar partea a doua a arătat ca o furtună.

VIDEO cu lupta în care Krista Incze a fost învinsă de Anastasia Gregorieva:

Krista Incze: „M-am blocat psihic"

Triplă campioană europeană (2010, 2013, 2016) și două locuri trei la Mondiale (2014, 2017), baltica s-a transformat într-o fiară și în numai câteva secunde și-a adăugat 6 puncte, creându-și un avantaj aproape imposibil de surmontat. 

Krista a înțeles momentul, s-a aruncat nebunește peste adversară, lăsând la o parte orice dram de prudență sau strategie. 

Disperarea i-a adus patru puncte, s-a apropiat la 6-8, după care contraatacul lui Gregorieva a închis lupta. Un 7-14 fără drept de replică și o lovitură care a răsturnat brutal iluziile Kristei.

„Mă așteptam la alt stil din partea ei. N-am văzut-o până acum să fie așa insistentă cu această tehnică a ambelor brațe peste un braț. N-am știut cum să reacționez. M-am blocat psihic", spune Incze la zona mixtă, unde vorbește printre lacrimi. 

Lacrimile devenite numitorul comun al ultimelor zile în competițiile românilor, pentru care căile spre medalii se tot strâmtorează.

2 medaliiEuropene cucerite în carieră de Krista Incze: argint (2019) și bronz (2021), ambele la categoria 65 kg

Krista Incze: „Am greșit prea mult”

„Am sperat la aur, apoi măcar la bronz, dar am greșit prea mult în fața lui Gregorieva. Am atacat la un moment dat cu orice risc, fiindcă letona luase avans, am reușit să mă apropii, dar m-a întors. Am avut niște emoții imense. N-am putut să mi le controlez. Sunt foarte supărată pe mine", completează Krista. 

Ea povestește că „l-am auzit pe președinte cum mi-a strigat din tribună să nu mai las brațul jos, dar a fost o chestie instinctuală, care m-a costat. A fost prima mea participare la Olimpiadă, mi-am dorit enorm să demonstrez că n-a fost o întâmplare calificarea mea la Tokyo, însă lucrurile n-au stat așa cum mi-am dorit. O să-mi analizez meciurile de aici, o să lucrez mai departe ca să mă întorc mai puternică pentru Paris 2024". 

Îmi pare rău că am dezamăgit atâția oameni care m-au susținut: familia, prietenii, antrenorii, conducerea federației. Voi avea o discuție cu mine și voi găsi resursele să renasc, să merg mai departe cu capul sus
- Krista Incze

+12 FOTO

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Concursul vieții, dar nu a fost de ajuns! Bianca Ghelber: „Am riscat, am dat tot ce am putut”

Ziua care n-ar fi trebuit să existe: „Durerea, peste limita mea de suportabilitate”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
dobrin
dobrin  •  05 August 2021, 04:15
Postat de neacaisa pe 05 August 2021, 02:38

Vorbeste si in limba romana, dar nu e limba ei nativa, ai si tu niste probleme...

N-am nici o problema, voiam numai sa aflu mai multe despre ea, atata tot. N-am gasit nimic nici in romana nici in engleza.

neacaisa
neacaisa  •  05 August 2021, 02:38

Vorbeste si in limba romana, dar nu e limba ei nativa, ai si tu niste probleme...

dobrin
dobrin  •  04 August 2021, 18:36
Postat de Tihamér Takó pe 04 August 2021, 16:47

Kriszta,si nu Krista,este cea mai buna luptatoare la categoria sa din tara, si a reusit maximul posibil,tinand cont de ajutorul primit in pregatirea sa individuala .La olimpiada sa termini in puncte nu este rusinos!Felicitari Kriszta !Esti simbolul sportului covasnean si ne mandrim cu tine!

Fata asta stie sa vorbeasca romaneste? M-am uitat sa gasesc un interviu sa vad si eu cine este, si n-am gasit decat in maghiara.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează