SPORTURI  »  TENIS  »  ATP FINALS

Alexander Zverev devine fanul numărul 1 al lui Daniil Medvedev, pe care l-a acuzat de „lipsă de fair play” la Monte Carlo » „Aș proceda la fel”, a replicat rusul

Alexander Zverev și Daniil Medvedev Foto Guliver/GettyImages +7   FOTO
Alexander Zverev și Daniil Medvedev Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 14:15 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 14:37

Alexander Zverev, 26 de ani, #7 ATP, are nevoie ca Daniil Medvedev, 27 de ani, #3 ATP, să-l învingă pe Carlos Alcaraz, 20 de ani, #2 ATP, pentru a avea șanse la calificarea în semifinalele Turneului Campionilor de la Torino

Daniil Medvedev, neînvins în Grupa Roșie la ATP Finals, este calificat deja în semifinale. Ceva ce nu se poate spune despre învinsul lui de miercuri seară, Alexander Zverev, de care a dispus cu 7-6 (7), 6-4.

Germanul și viitorul lui progres spre penultimul act depind de partida dintre Medvedev și Carlos Alcaraz. O victorie a rusului l-ar favoriza pe numărul 7 mondial, care l-a depășit pe spaniol în primul meci la Torino.

Alexander Zverev: „Nu depinde de mine”

„Niciodată nu am câștigat meciul al doilea din grupă și totuși am cucerit titlul de două ori. Asta îmi dă speranță”, a spus Alexander Zverev în conferința de presă de după meciul cu Daniil Medvedev.

Alexander Zverev și Daniil Medvedev Foto Guliver/GettyImages
+3 FOTO

Vineri voi fi fanul numărul unu al lui Daniil Medvedev de pe toată Planeta, de data aceasta”, a spus germanul, zâmbind. „Vom vedea cum merg lucrurile. Nu depinde în totalitate de mine. 

Trebuie să fiu concentrat și pregătit ca să-l înving pe Andrey”, a explicat Zverev, referindu-se la ultima partidă pe care o are de disputat împotriva lui Rublev.

Acesta este deja eliminat, după ce a cedat primele două meciuri în minimum de seturi, cu Medvedev și Alcaraz.

Daniil Medvedev: „E normal, aș proceda la fel”

Daniil Medvedev a declarat, la rândul său, că înțelege de ce Zverev dorește ca el să învingă în duelul mult așteptat al Grupei Roșii cu Carlos Alcaraz. A mai spus și că nu va fi ușor cu dublul campion de Grand Slam.

E normal, și eu aș proceda la fel”, a punctat rusul. „Voi încerca să fiu la nivelul meu cel mai bun când îl voi înfrunta pe Carlos. Nu e simplu, dar aici, pe acest teren rapid, poate fi interesant.

În momentul în care te relaxezi și îți spui: «Poate de data aceasta meciul va fi mai ușor, poți pierde ritmul. Acesta este tenisul»”, a încheiat Medvedev, citat de Reuters.

Replici acide între Zverev și Medvedev

Daniil Medvdev și Alexander Zverev nu sunt tocmai cei mai buni amici în circuit. Au multe meciuri disputate unul contra celuilalt, care au conținut însă și momente tensionate, urmate de replici acide.

Cel mai recent și poate revelator exemplu este duelul lor de anul acesta de la Monte Carlo, în turneul Masters 1000 disputat pe zgură. Rusul s-a impus cu 3-6, 7-5, 7-6 (7), salvând și două mingi de meci pe parcurs.

Alexander Zverev devine fanul numărul 1 al lui Daniil Medvedev, pe care l-a acuzat de „lipsă de fair play” la Monte Carlo » „Aș proceda la fel”, a replicat rusul
Zverev și Medvedev la Roma, la câteva săptămâni după cearta de la Monte Carlo Foto Guliver/GettyImages

După, a venit un schimb aspru de cuvinte între cei doi. Zverev l-a criticat pe Daniil, rusul luând o pauză de vestiar pe parcursul partidei. „Este unul dintre jucătorii cu cel mai puțin fair play din lume”, a spus Sascha.

11-7în favoarea lui Daniil Medvedev este bilanțul înfruntărilor cu Alexander Zverev din circuitul ATP

Medvedev a replicat cu franchețea care nu îi lipsește niciodată, recunoscând că uneori își poate irita adversarii, motiv pentru care le prezintă scuze, dar că nu era cazul cu Zverev.

Când el spune despre cineva că nu este fair play, tot ce poți să răspunzi este: «Ok, grozav. Uită-te în oglindă»”.

Între timp, cei doi au stat de vorbă, Daniil confirmând că au clarificat lucrurile, dar asta nu înseamnă că nu pot apărea episoade aprinse pe viitor.

VIDEO. Rezumatul partidei Daniil Medvdev-Alexander Zverev de la ATP Finals

Citește și: 

Daniil Medvedev, victorie după aproape două ore în fața lui Alexander Zverev » Rusul s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor
TURNEUL CAMPIONILOR
Daniil Medvedev, victorie după aproape două ore în fața lui Alexander Zverev » Rusul s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor
Rafael Nadal a făcut un anunț de impact: „Până acum, nu știam dacă voi mai juca vreodată tenis...”
ATP
Rafael Nadal a făcut un anunț de impact: „Până acum, nu știam dacă voi mai juca vreodată tenis...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
thechampions27
thechampions27  •  16 Noiembrie 2023, 19:18

pai nu se ia meciul direct? se ia "golaverajul"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează