SPORTURI  »  TENIS  »  PORTRET

Antrenorul lui Andrey Rublev e uimit: „Face lucruri pe care rareori le-am văzut în viața mea”

Andrey Rublev cu trofeul de campion Masters 1000 de la Monte Carlo Foto Imago
Andrey Rublev cu trofeul de campion Masters 1000 de la Monte Carlo Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 19:13 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 19:36

Andrey Rublev (25 de ani), câștigător al Masters-ului 1000 de la Monte Carlo, vrea să-și mulțumească fanii, fiind capabil să stea și 45 de minute pentru a semna autografe tuturor celor care îl așteaptă

Cel mai important trofeu din palmaresul rusului a venit după câțiva ani în care i s-au pus în spate saci întregi de așteptări dintre cele mai înalte. 

Asta pentru că a avut câteva rezultate sclipitoare de la vârstă fragedă: primul sfert de finală la nici 20 de ani, în 2017, la US Open, sezon în care cucerea și întâiul său titlu ATP și semna o victorie în fața unui adversar de Top 10.

Andrey Rublev: „Fiecare dintre noi are slăbiciunile sale”

„În sfârșit, am reușit. Chiar în Monaco, în acest turneu plin de istorie. E o plăcere să fac și eu parte din ea”, răsufla ușurat Andrey Rublev după victoria dramatică în fața lui Holger Rune de duminica trecută. Un succes într-un concurs Masters 1000 care a fost întâmpinat cu aplauze și entuziasm din tribune, pe rețelele sociale, prin mesaje și laude venite de peste tot.

Rublev și-a câștigat simpatia aproape unanimă prin felul său de a fi. Dacă se enervează și trântește o rachetă se întâmplă pentru că este furios pe el. Exigent cu sine, își iartă greu erorile.

5este locul cel mai înalt atins de jucătorul rus în ierarhia ATP, prima dată în 13 septembrie 2021

„Fiecare dintre noi are slăbiciunile sale”, spunea el în toamna lui 2022, în timpul turneului de la Astana. „A mea este pe partea mintală, dar încet-încet se văd unele progrese. Înainte aș fi explodat și din acest motiv aș fi pierdut meciuri”, a detaliat el.

Rusul în vârstă de 25 de ani înțelege că emoțiile sunt parte din firea umană și nu trebuie judecate la cald. A ales exemple precum dacă o mașină îți taie calea pe autostradă sau un chelner îți aduce comanda greșită. 

„Îți vine să spui lucruri rele despre tipul respectiv. Mulți oameni reacționează așa, iar sportivii sunt la fel”, și-a elaborat el teoria pentru site-ul oficial ATP.

Antrenorul despre Andrey Rublev: „Este capabil să semneze autografe tuturor celor care i-o cer”

Antrenorul lui Andrey Rublev e uimit: „Face lucruri pe care rareori le-am văzut în viața mea”
Andrey Rublev semnând autografe anul trecut la US Open Foto Norland D. Cruz

Partea sa umană este însă cea care impresionează, cucerește. O explică în termeni onești Alberto Martín, care s-a alăturat din februarie echipei lui Rublev. „Este foarte afectuos, liniștit. Andrey face lucruri pe care rareori le-am văzut în viața mea”, spune Martin, spaniolul fost număr 34 mondial, acum în vârstă de 44 de ani. 

El l-a însoțit deja la mai multe turnee, deși antrenorul principal rămâne Fernando Vicente, cu care Rublev lucrează din 2017.

„Este capabil să semneze autografe tuturor celor care i-o cer. Recent, la Dubai, a petrecut 45 de minute după un antrenament pentru a nu lăsa pe nimeni fără semnătura sa. 

Spune că e parte din moștenirea pe care vrea să o lase, vrea să îi mulțumească pe fani, iar noi respectăm acest lucru”, a adăugat antrenorul, cel care are în palmares 3 titluri ATP, unul chiar la București, în 1999, când îl învingea pe traseu pe Adrian Voinea salvând 10 mingi de meci!

Obiectivul este să facă un salt mare. Andrey este deja de câțiva ani buni în Top 10, dar trebuie să progreseze ca să adune rezultate mai importante 
- Alberto Martín, antrenor Andrey Rublev

Andrey Rublev are propria sa marcă de echipament

Revenind la Rublev, nu doar fanii îl apreciază, ci și colegii de vestiar, în marea lor majoritate. Alberto Martín atrage atenția și asupra faptului că la începutul anului și-a lansat propria marcă de echipament, Rublo, cu un slogan edificator: „Play for the kids, play for the light” – Jucați pentru copii, jucați pentru lumină.

13titluri ATP are Andrey Rublev în palmares, dintre care 1 Masters 1000, 5 de categorie ATP 500 și 7 de categorie ATP 250

Antrenorul crede că pentru a continua să obțină rezultate mari, Rublev trebuie să găsească echilibrul între calm și acea scânteie care îl caracterizează. „Să joace un tenis agresiv pentru că dacă doar stă și împinge mingea, lucrurile nu merg”, conchide Alberto Martín.

Citește și: 

„Am văzut îngeri, apoi am căzut” » Andreea Cotruța a leșinat, dar a câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene!
HALTERE / CAMPIONATE EUROPENE
„Am văzut îngeri, apoi am căzut” » Andreea Cotruța a leșinat, dar a câștigat 3 medalii de aur la Campionatele Europene!
Andreea Prisăcariu a câștigat cel mai important trofeu al carierei: „E vindecător pentru sufletul meu. M-am gândit că joc în fața lui Iisus”
FINALĂ
Andreea Prisăcariu a câștigat cel mai important trofeu al carierei: „E vindecător pentru sufletul meu. M-am gândit că joc în fața lui Iisus”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează