SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2024

VIDEO S-a stabilit finala feminină de la Australian Open 2024 » Aryna Sabalenka o va întâlni pe Qinwen Zheng

Qinwen Zheng după un punct reușit FOTO Guliver/GettyImages
Qinwen Zheng după un punct reușit FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 14:44 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 15:14

Qinwen Zheng (21 de ani #15 WTA) s-a calificat pentru prima oară în finala unui turneu de Mare Șlem, ea trecând joi în penultimul act de Dayana Yastresmska (23 de ani ♦ 95 WTA) cu 6-4, 6-4. Chinezoaica se va duela, sâmbătă, pentru trofeu cu Aryna Sabalenka.

A doua semifinală de pe tabloul feminin de la Australian Open 2024 a adus față în față două jucătoare care nu mai pășiseră până acum atât de departe într-un turneu de Mare Șlem: Dayana Yastresmska (Ucraina) și Qinwen Zheng (China).

Stefanos Tsitsipas convocat pentru duelul cu România din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis
CUPA DAVIS
Stefanos Tsitsipas convocat pentru duelul cu România din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis

Qinwen Zheng a revenit în primul set

Jucătoarea din Ucraina, care a venit din calificări, a pornit mai bine în meci, reușind să facă break și să conducă pentru câteva minute cu 2-0.  

Zheng a revenit rapid și a reușit să absoarbă mai bine forța din jocul adversarei, să treacă peste emoțiile unui astfel de meci cu o miză atât de mare. A egalat la 2 și în game-ul al șaptelea a făcut un nou break.

La 4-3 în favoarea jucătoarei din China, Yastremska a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale după ce în timpul unui punct a simțit unele dureri în zona abdominală. 

O pauză care a scos-o un pic din ritm pe Qinwen, care a fost nevoită să salveze câteva mingi de break. Până la urmă, Zheng s-a impus cu 6-4. 

Qinwen Zheng, pe urmele lui Na Li

Setul al doilea a fost echilibrat, cu Dayana reușind pe alocuri lovituri direct câștigătoare în momente importante, mai ales atunci când în game-ul al patrulea a reușit rebreak-ul.

 Zheng însă a fost jucătoarea mai constantă în joc. Ea s-a impus după o oră și patruzeci și două de minute de joc cu 6-4, 6-4.

Qinwen Zheng este a doua jucătoare din China, care ajunge în finală la Australian Open după Na Li în 2011, 2013 și 2014.

S-a stabilit finala feminină de la Australian Open 2024 » Aryna Sabalenka o va întâlni pe Qinwen Zheng
Qinwen Zheng și Na Li

 În ultimul act, ea o va întâlni, sâmbătă, pe Aryna Sabalenka. În trecut există o singură confruntare directă între cele două, în 2023, la US Open, în sferturi de finală, unde belarusa s-a impus cu 6-1, 6-4.

Rezumatul partidei Zheng-Yastremska

Citește și: 

Aryna Sabalenka este prima finalistă de la Australian Open după ce a învins-o într-un meci intens pe Coco Gauff
AUSTRALIAN OPEN 2024
Aryna Sabalenka este prima finalistă de la Australian Open după ce a învins-o într-un meci intens pe Coco Gauff
Kyrgios se aștepta ca Zverev să îl învingă pe Alcaraz » Detaliul remarcat de australian
Australian Open
Kyrgios se aștepta ca Zverev să îl învingă pe Alcaraz » Detaliul remarcat de australian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
zb59
zb59  •  25 Ianuarie 2024, 23:57

Dayana poate acum sa se intoarca acasa si sa fie de real folos Ucrainei. Ca tot facea declaratii politice dupa fiecare meci. In lta ordine de idei, din punct de vedere pur sportiv, felicitari. A ajuns destul de departe la AO!

parpalache
parpalache  •  25 Ianuarie 2024, 15:45

Sorana Cirstea ar trebui sa se zgârie pe fața de necaz,pentru ca iata,Quinwen Zheng a ajuns pâna in finala pe...traseul ei-al Soranei(Yafan Zang,Emma Raducanu,Yastremska)!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează