SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cel mai ciudat meci de tenis pierdut de Ilie Năstase în carieră: „Să facem pariu pe soțiile noastre”

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 17:19 / Actualizat marti, 30 mai 2023 17:30

Descedent al celebrei familii de nobili români, Dimitrie Sturdza (84 de ani) a câștigat de 32 de ori campionatul de tenis al Elveției și povestește un eveniment amuzant care l-a avut în prim-plan pe Ilie Năstase

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Năstase v-a bătut când ați jucat?
- Am jucat un set în 1971, după ce-a câștigat Roland Garros. Îl antrenam pe băiețelul meu pe întuneric și a venit Ilie. "Prințule, prințule, hai să jucăm puțin! Trebuie să mă antrenez". "Joacă cu băiatul meu...". A jucat cinci minute, dar m-a luat pe mine.

- Și?
- "Hai să jucăm un meci, pe pariu!". "Măi Ilie, ai câștigat Parisul și vrei pe bani acum?!". "Să facem pariu pe soțiile noastre". "Eu am o soție nemțoaică, nu înțelege glumele astea". Am jucat și l-am bătut 6-4!

- Pariuri marca Ilie Năstase.
- Să vă spun! Am ajuns la masă cu soția și cu cei doi copii. Și-l văd pe Ilie, care intră în restaurant. Era cu soția lui foarte frumoasă și începe să țipe în toată sala aia. "Sturdza! Soția mea nu vrea la tine!". 

Prințul Dimitrie Sturdza, dezvăluiri incredibile despre Țiriac&Năstase: „Stăteau într-o pivniță la Wimbledon, dormeau în același pat”
PRIETENII LUI OVIDIU
Prințul Dimitrie Sturdza, dezvăluiri incredibile despre Țiriac&Năstase: „Stăteau într-o pivniță la Wimbledon, dormeau în același pat”

- Soția cum a reacționat?
- S-a uitat la mine: "Ce-ai făcut? Ai încercat să te bagi cu soția lui Ilie?". "Nu...", "Dar ce este?". "Am făcut un pariu în glumă pe soțiile noastre". "Ai pariat pe mine?! Și ai câștigat?!". "Da". A luat copiii de mână și a plecat. N-a mai vorbit cu mine o săptămână. "Ți-am făcut-o, Sturdza!", țipa Ilie, uitându-se la mine toată sala. M-am făcut roșu, m-am făcut alb. Ha, ha, ha!

Nu era mare treabă, dar ceilalți nu se antrenau tot atât ca mine. Așa am reușit. Tenisul mi-a adus foarte mult! Nu doar libertatea pentru tata, dar cu tenisul am vizitat lumea întreagă și am văzut țări și oameni pe care n-aș fi putut să-i văd dacă plecam ca turist. Când ești turist, vezi toate lucrurile frumoase, dar ca jucător de tenis nu mai ai timp să vizitezi. Organizatorii încercau să-ți arate altfel lucrurile. Am învățat foarte mult
Dimitrie Sturdza, fost jucător tenis

Citește și:

Povestea incredibilă a lui Dimitrie Sturdza: „Tata a mers pe jos, două luni, de la București până la Linz! Mama i-a ajutat pe evreii închiși în trenurile din Iași”
PRIETENII LUI OVIDIU
Povestea incredibilă a lui Dimitrie Sturdza: „Tata a mers pe jos, două luni, de la București până la Linz! Mama i-a ajutat pe evreii închiși în trenurile din Iași”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  30 Mai 2023, 19:13

L-am vazut pe Dimitrie Sturdza la podcastul lui Catalin Oprisan, e un om de mare valoare, foarte patriot si filantrop. Recomand cu caldura sa vizionati podcastul.

manx
manx  •  30 Mai 2023, 17:47

GLume de biban...vai de culoarea lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează