SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Cum a fost concediat antrenorul Andrew Richardson de Emma Răducanu: „Un apel scurt”

Emma Răducanu cu trofeul de la US Open 2021 FOTO Imago Images
Emma Răducanu cu trofeul de la US Open 2021 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 19:48 / Actualizat joi, 18 mai 2023 10:25

Antrenorul Andrew Richardson, cel care i-a fost alături Emmei Răducanu la triumful de la US Open, a povestit într-un interviu pentru Daily Mail cum s-a despărțit de jucătoarea cu origini românești

Emma Răducanu trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ea suferind a treia intervenție chirurgicală în aceste zile. Traseul britanicei a fost unul de poveste, ea reușind să câștige la doar 18 ani primul trofeu de Mare Șlem al carierei venind din calificări. 

Alături de ea a fost atunci antrenorul Andrew Richardson, cu care mai lucrase în copilărie. În mod surprinzător, după triumful de la US Open 2021, cei doi s-au despărțit, iar Emma a schimbat de atunci extrem de mulți antrenori. S-a spus că tatăl ei este cel care controlează totul și că el dictează cine o pregătește pe fiica sa.

Jurnaliștii de la Daily Mail au reușit să-l convingă acum pe Andrew Richardson să vorbească despre acea perioadă pentru prima oară, el evitând până acum să dezvăluie ce s-a întâmplat. 

Adevărul este că noi am avut un contract de probă de nouă săptămâni. Atât eu, cât și Emma am considerat că este o idee bună pentru a vedea cum ne vom înțelege, iar acesta a durat până la finalul US Open, oprindu-se imediat după aceea", a spus Richardson, care lucrează în prezent la Academia lui David Ferrer din Benidorm.

Antrenorul în vârstă de 49 ani a continuat povestea: „A fost o perioadă de timp după aceea în care am fost dornic să renegociez contractul, să ne întâlnim pentru a continua colaborarea. Am vrut să mergem pe același drum, aveam un plan pe care voiam să-l pun în aplicare pentru Emma".

Rafael Nadal a făcut un anunț teribil: „E o decizie luată de corpul meu. O să încerc să revin, apoi va fi ultimul an din carieră”
ROLAND GARROS
Rafael Nadal a făcut un anunț teribil: „E o decizie luată de corpul meu. O să încerc să revin, apoi va fi ultimul an din carieră”

„Agentul Emmei Răducanu m-a sunat și mi-a zis că vor merge în altă direcție”

El a infirmat scenariul care s-a vehiculat în 2021, acela că ar fi întrerupt colaborarea pentru că își dorea să-și antreneze fiul. „La zece zile sau două săptămâni după US Open nu mai aveam contract. Eram în proces de renegociere și apoi am primit un apel scurt de la agentul ei, care mi-a spus la telefon că vor merge într-o altă direcție, iar acesta a fost sfârșitul", a dezvăluit Richardson.

După succesul de la US Open, pentru Emma Răducanu lucrurile nu au mai mers la fel, ea nereușind să mai ajungă la un asemenea rezultat, alunecând în clasament și având numeroase probleme medicale.

Printre antrenorii cu care a lucrat jucătoarea din Marea Britanie după despărțirea de Richarson se numără Torben Beltz și Dmitri Tursunov, ea având în acest moment un contract cu Sebastian Sachs. 

10 este cel mai bun lococupat de Emma Răducanu în clasamentul WTA, pe 11 iulie 2022

103 este loculpe care îl ocupa Emma Răducanu în această săptămână în ierarhia mondială

Citește și: 

Florin Popescu, antrenorul lui Cătălin Chirilă: „I-am promis promis lui Patzaichin că scot și eu un campion olimpic și vreau să reușesc”

CSM Oradea o conduce pe ”U” Cluj cu 2-0 în lupta pentru titlu

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
sughibughi
sughibughi  •  18 Mai 2023, 10:00

one hit wonder

parpalache
parpalache  •  18 Mai 2023, 09:05

Sunt mai multe jucatoare„pistol”(trag un foc și...dispar)!Sloanne Stephens,Sofia Kenin!Probabil ca și Emma Raducanu-care nu prea a știut ce sa faca!Ori cartea,ori tenis!Nici forța fizica nu prea o ajuta!Spre comparație cu cea care ridica trofeul la USO,acum e...pufoasa!Nu cu ciocolata faci musculatura!Antrenorul acela german-care o antrenase pe Anghelike Kerber-incepuse sa o invețe sa mizeze pe slice-uri-cel mai adecvat lipsei ei de forța,dar foarte solicitant pentru...incheietura mâinii drepte!De care sufera și in prezent!Așa ca,va fi una din jucatoarele-cu fizic placut-de... top 50!

Hola0011
Hola0011  •  18 Mai 2023, 06:34

Apropo de titlu ca dupa aia nu am mai citit. Dumneata care ai scris articolul ce astepti, o poezie, in momentul cand o sa fii demis de la gsp? Nici macar un mesaj, primesti un plic si portarul te scoate afara. Ce dramatizam atata?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează