SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

EXCLUSIV Gazeta a aflat misterul din spatele derogării primite de Sorana Cîrstea pentru Tokyo: „Nu există niciun aranjament”

Sorana Cîrstea are șanse mari să fie prezentă la Tokyo. FOTO: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea are șanse mari să fie prezentă la Tokyo. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 17:00 / Actualizat luni, 22 martie 2021 17:22

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu oficiali din Federația Română de Tenis și a lămurit misterul din spatele derogării primite de Sorana Cîrstea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

  • CONTEXT: Sorana Cîrstea (30 de ani, 66 WTA) a obținut o derogare și va putea reprezenta România în probele de tenis de la Tokyo. 
  • În mod normal, criteriile care permit calificarea la Tokyo sunt: o poziție între primele 56 de jucătoare ale lumii la data de 7 iunie 2021 și participarea la un eveniment din Fed Cup în ultimii 4 ani.

Contactat de GSP, George Cosac, unul dintre vicepreședinții FRT, a oferit detalii despre mecanismul din spatele derogării primite de Sorana Cîrstea, excluzând categoric o eventuală implicare a lui Ion Țiriac, actualul președinte al Federației.

Cosac a dezvăluit cum s-a luat decizia de a obține derogare pentru Sorana, explicând care e condiția pe care sportiva trebuie s-o îndeplinească pentru a fi sigură de prezența în Japonia.

George Cosac: „Nu există niciun aranjament”

„Domnul Țiriac n-are absolut nicio implicare. Nici n-a știut, habar n-avea de asta. Nu există niciun aranjament, cu Federația Internațională nu te joci!

Am discutat asta în Comitetul Director. Am văzut performanțele Soranei de la sfârșitul anului trecut și din startul actualului sezon și am decis să facem o adresă prin care să obținem această derogare, chiar dacă n-a jucat în ultimii ani la Fed Cup. Vor accepta că n-a jucat Fed Cup, dar, în primul rând, ea trebuie să aibă clasamentul necesar pentru a fi pe tablou. Ar trebui să fie în primele 80 de jucătoare ale lumii”, a explicat George Cosac pentru GSP. Sorana Cîrstea se află actualmente pe locul 66. 

Sorana Cîrstea a jucat în total în 29 de meciuri în FED Cup, la simplu și la dublu, bifând 16 victorii și 13 înfrângeri. În 2018, ea și-a anunțat retragerea defintivă din naționala de Fed Cup.

Sorana Cîrstea: „S-a obținut o derogare pentru mine”

„Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federație, am înțeles că s-a obținut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc și am spus «da!». Este o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată. Normal, vreau să joc, dacă s-a obținut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor și atunci m-am bucurat”, a comentat Sorana Cîrstea, potrivit ProSport

Ce așteptări avem de la celelalte sporturi la Jocurile Olimpice

Anul 2021 este unul plin pentru sportul românesc. Jocurile Olimpice de la Tokyo, reportate din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi în centrul atenție. GSP a analizat, sport cu sport, care sunt opțiunile României pentru competiția din Japonia.

VIDEO George Cosac: „Simona Halep e focusată pe câștigarea unei medalii la Tokyo”

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, ajutor important la Miami! Ce nume mare e alături de ea la turneul american

S-a stabilit tabloul turneului de la Miami! Ce traseu are Simona Halep + cu cine au picat celelalte românce

Salt spectaculos în clasamentul WTA pentru Jaqueline Cristian, după sfertul de finală de la Sankt Petersburg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
bubunika
bubunika  •  23 Martie 2021, 04:44

"Nea "jurnalistu'", daca tot nu a fost nici un aranjament, va cereti si voi scuze, pentru ca ati sugerat ca ar fi fost?

2668290946796396
Gabriel Herţanu  •  22 Martie 2021, 21:32

Si marmota...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Martie 2021, 21:19
Postat de valyomanyd pe 22 Martie 2021, 21:08

Patricia Tig e inaintea ei in clasament !

De unde ai inteles ca Sorana merge IN LOCUL Patriciei? Patricia nu îndeplinește deloc condiția de Fed Cup, a fost prezenta la o singura acțiune in ciclul olimpic, meciul cu Belgia. In niciun caz Sorana nu ia locul Patriciei. Cum am spus, nu exista un număr de locuri alocate României și Țiriac sau altcineva decide cine sa meargă. Daca nu merge Sorana merge cineva din alta tara. Pur și simplu.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează