SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Emma Răducanu s-a calificat în turul II la Australian Open și o va întâlni pe sportiva care a eliminat-o incredibil pe Sorana Cîrstea

Emma Răducanu, bucurându-se în timpul succesului cu Shelby Rogers
Emma Răducanu, bucurându-se în timpul succesului cu Shelby Rogers

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 14:39 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 15:32

Emma Răducanu (locul 296 WTA), jucătoarea britanică de tenis cu origini române, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open, după ce a învins-o fără emoții în două seturi pe americanca Shelby Rogers (SUA, locul 161 WTA), scor 6-3, 6-2.

Emma Răducanu i-a fost superioară americancei la aproape toate capitolele în timpul jocului. Diferența majoră a fost făcută în special la punctele câștigate pe primul serviciu, unde Răducanu a avut un procentaj de 91 % față de doar 69 %, cât a reușit să își adjudece Rogers.

Moment incredibil la Australian Open » A vomitat pe teren, imediat după ce a dat mâna cu adversarul: „Amice, trebuie să ajung la coșul ăla”
AUSTRALIAN OPEN
Moment incredibil la Australian Open » A vomitat pe teren, imediat după ce a dat mâna cu adversarul: „Amice, trebuie să ajung la coșul ăla”

Victorie categorică pentru Emma Răducanu în turul I la Australian Open

În același timp, Răducanu a obținut 31% dintre punctele desfășurate pe retrul întâi oferit serviciului adversarei, în timp ce Rogers s-a impus la acest capitol doar în 9% din cazuri.

Sportiva britanică a comis 3 duble greșeli față de doar două ale oponentei sale, însă Rogers a făcut 35 de erori neforțate, pe lângă cele 16 ale Emmei Răducanu.

Inclusiv în privința așilor Răducanu a dominat, cu 4 mingi din serviciul executat impecabil la care adversara ei nu a avut reacție. Americanca a realizat doar două astfel de lovituri.

Tânăra sportivă în vârstă de 21 de ani nu a mai evoluat la un turneu de Grand Slam de la ediţia de anul trecut de la Melbourne. Emma Răducanu a lipsit aproape 8 luni din cauza unor operaţii la încheietura mâinii şi la gleznă.

Câștigătoarea turneului de la US Open din 2021 se va lupta, joi, pentru un loc în optimile Australian Open, cu chinezoaica Wang Yafan. 

Sorana Cîrstea a fost eliminată, scor 6-0, 5-7, 2-6, de Yahan în primul tur al „Openului Vesel”, moment în care România a rămăs fără nicio reprezentantă și în circuitul feminin. Toate cele trei sportive ale țării noastre prezente la Melbourne au părăsit competiția încă din primul tur.

Eșec dureros pentru Sorana Cîrstea

După un început slab de an, cu două înfrângeri în două meciuri, Sorana Cîrstea a arătat bine doar pentru un set și jumătate în turul 1 la Australian Open. După aceea, a căzut incredibil, iar Wang a întors soarta meciului.

Primul set a fost la discreția Soranei, care s-a impus în doar 22 de minute. Cîrstea a servit excelent, a lovit mereu agresiv și a jucat perfect la retur. S-a impus cu un 6-0 categoric, după trei break-uri și trei game-uri câștigate pe propriul serviciu.

Actul secund părea că se va juca după modelul primului. Cîrstea s-a dus rapid la 4-1, după ce a reușit un break. Doar că Wang nu a abandonat lupta, și-a luat break-ul înapoi și scorul a devenit 4-4.

Situația pentru Sorana s-a complicat pe final. La 5-5, Wang a mai făcut un break și a servit pentru câștigarea setului. Cîrstea nu a putut face break-ul, astfel că Wang a închis setul cu 7-5.

Setul decisiv a început echilibrat. Wang a făcut break în primul game, dar Sorana a egalat imediat. S-a făcut 2-2 după ce fiecare jucătoare și-a câștigat game-ul de serviciu, dar chinezoaica a rupt echilibrul.

Wang a reușit să câștige patru game-uri la rând, două pe serviciul româncei, a luat setul cu 6-2, și s-a calificat în turul 2.

Sorana pleacă de la Australian Open cu aproximativ 80.000 de euro și 10 puncte WTA.

Articol de Emanoil Ursache

VIDEO Visează că câștige Australian Open » Caroline Wozniacki a hrănit cangurii la Grădina Zoologică de la Melbourne

Citește și:

Au pariat pe Sorana Cîrstea când cota scăzuse la 1,01 și au pierdut o sumă enormă
AUSTRALIAN OPEN
Au pariat pe Sorana Cîrstea când cota scăzuse la 1,01 și au pierdut o sumă enormă
Jelena Ostapenko contestă regula care a revoluționat Australian Open: „Terenul pare gol fără ei” + Pe cine mizează la Melbourne
Australian Open
Jelena Ostapenko contestă regula care a revoluționat Australian Open: „Terenul pare gol fără ei” + Pe cine mizează la Melbourne

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
masterdan56
masterdan56  •  16 Ianuarie 2024, 22:14

Nu știam că și australienii plătesc premiile în euro!... Măi dragi reporteri și reporterițe, încercați să gândiți mai profund, înainte de a spune tâmpenii cu atâta naturalețe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close