SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2024

Irina Begu s-a retras, Emma Răducanu intră direct pe tabloul principal la Australian Open 2024

Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 10:43 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 11:03

Campioana US Open 2021, Emma Răducanu, a intrat pe tabloul principal de la Australian Open, după ce Lauren Davis s-a retras din cauza unei accidentări, relatează WTA.

Aflată în prezent pe locul 301, Răducanu nu a evoluat din cauza unor accidentări începând cu luna aprilie, dar a revenit în competiţie cu o victorie marţi, la ASB Classic de la Auckland, în faţa Gabrielei Ruse. 

La data limită de înscriere la Australian Open, în decembrie, clasamentul protejat al Emmei Răducanu nu era suficient de ridicat pentru a-i asigura intrarea directă pe tablou.

Dar, după mai multe retrageri de pe tabloul principal, inclusiv a finalistei de la Roland Garros - Karolina Muchova, a dublei campioane de la Wimbledon - Petra Kvitova, a Irinei-Camelia Begu, a lui Caty McNally şi acum a lui Davis, Răducanu nu va mai fi nevoită să joace în calificări.

Primul turneu de Grand Slam al sezonului începe la Melbourne duminică, 14 ianuarie.

9 meciuria disputat Emma Răducanu în 2023, cel mai bun rezultat al ei fiind calificarea în optimile de finală de la Indian Wells, unde a pierdut în fața Igăi Swiatek

  • La US Open 2021, Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • A devenit prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977. Cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

Rafael Nadal, după victoria la revenire: „Cred că nu am uitat să joc tenis, dar va fi dificil” + „Până la Roland Garros voi ști dacă e ultimul meu an în circuit”

Marius Copil e convins cine este GOAT în tenis: „Apreciez mai mult rezultatele lui pentru că știu prin ce condiții a trecut” + „Tenisul e cel mai dificil sport”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dodo001
dodo001  •  08 Ianuarie 2024, 07:50

Emma arata precum un fotomodel, are contracte de publicitate , orice pas in plus la turnee, e bonus. Oricum a castigat destul de mult pana acum. Ca idee, Halep lua de la firma de echipament sportiv 1,5 milioane dolari pe an, pe cand Emma ia vreo 10 milioane de la mai multe firme de cosmetic, bijuterii, echipament sportiv. A mai castigat vreo 3 milioane din turnee dar ea este asigurata, e tanara, poate sa mai joace 10 ani. Halep asteapta o revenire dupa proces..apropo, stie cineva ce e cu procesul lui Halep?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează